首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Sometimes love really can be measured in pounds and pence.It's an a...
共用题干 第二篇Sometimes love really can be measured in pounds and pence.It's an a...
admin
2020-12-24
24
问题
共用题干
第二篇
Sometimes love really can be measured in pounds and pence.
It's an annual argument.Do we or do we not go on holiday?My partner says no because the boiler could go bad,or the roof fall off,and we have no savings to save us.I say that you only live once and we work hard and what's the point if you can't go on holiday.The joy of a recession means no argument next year一we just won't go.
Since money is reputed to be one of the things most likely to bring a relationship to its knees, we should be grateful.For many families the recession means more than not booking a holiday. A YouGov poll of 2,000 people in May this year found 22%said they were arguing more with their partners because of concerns about money.What's less clear is whether divorce and separation rates rise in a recession一financial pressures mean couples argue more but make splitting up less affordable.A recent report from ICOR(the online Information Centre on Relationships)cited research showing arguments about money were especially damaging to couple一even more so to their children.Disputes were characterised by intense verbal aggression,tended to be repeated and not re-solved,and made men,more than women,extremely angry.
So why are arguments about money so emotive?Since they seem to be so even without a recession,they have to be about more than literally pounds and pence.
Kim Stephenson,an occupational psychologist,believes money is such a big deal because of what it symbolises,which may be different things to men and women."People can say the same things about money but have different conceptions of what it is for,"he explains."They will say it's to save,to spend,for security,for freedom,to show someone you love them,to keep score."
He says men are more likely to see money as a way of buying status,of trying to best the man down the road who's just bought a flash car,and of showing their parents that they've achieved something. He warns that,while couples need enough money not to struggle and be unhappy,an extra £5,000 above that amount won't make them any happier.
"The biggest problem is that couples assume each other knows what is going on with their finances,but they don't. There seems to be more of a taboo about talking about money than talking about death.But you both need to know what you are doing,who is paying what into the joint account and how much you keep separately.In a healthy relationship,you don't have to agree about money, but you have to talk about it."
Research from a wholesome organization in the U.S. called the National Healthy Marriage Resource Center says that establishing a"fair and equitable pattern of handling money early in marriage appears to be important for the quality and stability of the marriage".Admitting your incomes to each other and making budgets for your household expenses may not seem romantic but it is,in fact, the real language of love.
选项
What does the author mean by saying "money is known···to bring a relationship to its knees"?
A:Money is considered to be the root of all evils.
B:Some people sacrifice their dignity for money.
C:Few people can resist the temptation of money.
D:Disputes over money may ruin a relationship.
答案
D
解析
答案相关句是文章第二段中作者的评论句:"I say that you only live once and we woEk hard and whats1he point if you can't go on holiday.”我会说人只能活一次,我们工作这么辛苦,不去度假生活又有什么意义。
作考折说的这句话的意思为“金钱是最有可能让一段关系跌入谷底的东西之一了”。全段又在说关于金钱的讨论片两人间关系的影响,可见应该选择D项。
本题对应文章第三段中的实验结果:"...found 22% said they were arguing more with their partners because of concerns about money."22%的人表示,会因为对金钱的担忧跟伴侣吵架。
答案相关句在第五段的首句:"Kim..., believes money is such a big deal because of'what it symboises,which may be different things to men and women."
答案相关句在第七段最后一句:"In a healthy relationship,' you don't have to agree about money, but you have to talk about it.”
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/DjEQKKKQ
相关试题推荐
Forurbanareasthisapproachwaswhollyinadequate.(2004年真题)()A.reallyB.basic
Iwasn'tqualifiedforthejobreally,butIgotitanyhow.(2006年真题)()
Forurbanareasthisapproachwaswhollyinadequate.(2004年真题)()A.reallyB.basic
Iwasn'tqualifiedforthejobreally,butIgotitanyhow.(2006年真题)()
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
为了降低日常的费用,某企业的行政部门减少了发放报纸的次数,但是每月的送报纸费用依
呼吸衰竭病人代谢支持中,糖类与脂肪的能量比为()。 A.4:3 B.4:5
符合MCV↓,MCH↓,MCHC↓,RDW↑的疾病是
天线应该在避雷针()保护范围内。 A.15° B.30° C.45°
根据反不正当竞争法,下列行为中,不属于不正当竞争行为的是() A、串通投标抬
科学发展观指导下的宏观调控,在某种程度上将更加依赖市场。这主要是因为()。
耻骨及坐骨支骨折造成尿道滴血,此骨折属于
高动力循环状态常见于A.原发性高血压B.慢性贫血C.肺动脉高压D.主动脉瓣关闭不全E.肺动脉瓣关闭不全
出铁场内作业,不可能罹患的职业病是()。A.中暑B.电光性眼炎C.一氧化碳中毒D.噪声聋
某大型餐饮建筑地下一层主要使用功能为厨房、包房和2个建筑面积均为900m2的餐厅,某防火分区内,未设置自动灭火系统的建筑面积为200m2,问其设置自动灭火...