首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Although it can be argued that voice,and E-mail are more efficient,a...
共用题干 第二篇Although it can be argued that voice,and E-mail are more efficient,a...
admin
2020-12-24
48
问题
共用题干
第二篇
Although it can be argued that voice,and E-mail are more efficient,and in many ways,more convenient,I still prefer to communicate in person,or if that is not possible,by telephone.In my expenence,face-to-face interactions are best for a number of reasons.In the first place,when you hear the speaker's tone of voice,you are better able to judge the attitude and emotions that can be easily hidden in a written reply.In addition,the exchange is more immediate.Even instant messaging isn't as fast as a verbal interaction in person or by phone.E-mail seems efficient;however, sometimes multiple messages over several days are required to clarify the information that a short phone call would have taken care of in one communication.We have all tried to return a voice mail only to hear a recording on the original caller's voice mail. Clearly,no real communication is possible in a situation that only allows one person to talk.Moreover,the body language and the expression on the speaker's face often communicate more than the words themselves.Research indicates that more than 80 percent of a message is nonverbal.The way that a speaker stands or sits can indicate interest or disagreement.The eye contact and the movement of the eyebrows and the mouth can actually communicate the opposite of the words that the speaker is saying. Finally,no technology has succeeded in duplicating a firm handshake to close a deal,a hug to encourage a friend,or a kiss goodbye.Until E-mail and voice mail can provide the subtle communication,the immediate interaction,and the emotional satisfaction of a face-to-face conversation,complete with facial expressions and gestures,I will prefer to talk instead of to type.
选项
The writer prefers face-to-face communication because of the following reasons except________.
A:face-to-face communication is more immediate and you can judge the speaker's attitude and emotions
B:you can talk to many people at the same time in a face-to-face communication
C:nonverbal language conveys more meaning than verbal language in a communication
D:you can get emotional satisfaction by having physical contact with the person you are talking to in a face-to-face communication
答案
B
解析
主旨推断题。选项A、C、D在文中都有所提及,只有B选项没有提及。
细节题。文中第一句中说:尽管有人会说语音留言和电子邮件更为快捷,而且从很多方面来说更为便利,我还是喜欢面对面的交流,如果面对面的交流无法实现那就通过打电话来交流。因此本题选A。
细节题。A、B、C在文章中都有所提及。关于D选项,文中第五句提到:甚至是即时通信服务也没有当面的口头交流或者电话交流那么迅速。由此可知D选项是不对的,因此本题选D。
词义推断题。该句意思是:最后,到目前为止还没有哪项技术可以成功地复制出一笔买卖成交时有力的握手、鼓励朋友时的拥抱或者是道别时的亲吻。想要说明作者之所以喜欢面对面交流的最后一个原因就是可以获得那种情感上的满足,而现代化的通讯设施是无法复制出这个来的。duplicate“复制”。
主旨题。本文第一句话开门见山就提出:我喜欢面对面的交流。接下来用“首先”“其次”和“最后”从三方面来讲述为什么我喜欢面对面的交流胜过其他一些现代化的通讯手段。因此选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/EsEQKKKQ
相关试题推荐
SendingE-mailstoProfessors Onestudentskippedclassandthensentthep...
SendingE-mailstoProfessors Onestudentskippedclassandthensentthep...
SendingE-mailstoProfessors Onestudentskippedclassandthensentthep...
SendingE-mailstoProfessors Onestudentskippedclassandthensentthep...
SendingE-mailstoProfessors Onestudentskippedclassandthensentthep...
SendingE-mailstoProfessors Onestudentskippedclassandthensentthep...
SendingE-mailstoProfessors Onestudentskippedclassandthensentthep...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
随机试题
影响国际银行业扩张的原因有()。 A.国际贸易的增长 B.公司活动国际化增
当事人因防止损失扩大而支出的合理费用,由()承担。
企业发生的各项经济业务都不会改变会计等式的平衡关系,下列关系正确的有()。
认为应当把儿童所应该学的东西结合在一起,完整地有系统地教授儿童,即提出“整个教学
在1~5级计分标准下,SCL-90按照全国常模结果,总分超过()或者阳性项目数超
可授予非限制使用级抗菌药物处方权的医生,不包括 A乡村医生 B在乡、
培训需求管理是对()的管理。A.需求意向B.需求确认C.需求分析D.培训需求分析全过程
不属于钙含量丰富的食物是A.乳及乳制品B.猪肝C.小虾皮D.芝麻酱E.海带
热结肠胃可选用的中成药有()。A.清宁丸B.四神丸C.香连丸D.一清胶囊E.新清宁胶囊
吲哚美辛微嚢【处方】吲咮美辛1.2g 明胶1g 阿拉伯胶lg10%醋酸溶液适量 37%甲醛溶液1.6ml 处方中天然高分子囊材为()。A.醋酸溶液