首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Mad Scientist Stereotype OutdatedDo people still imagine a physicist as...
共用题干 Mad Scientist Stereotype OutdatedDo people still imagine a physicist as...
admin
2020-12-24
13
问题
共用题干
Mad Scientist Stereotype Outdated
Do people still imagine a physicist as a bearded man in glasses or has the image of the mad scientist changed?The Institute of Physics set out to find out whether the stereotype of a physics boffin (科学家)still exists by conducting a survey on shoppers in London. The people were asked to identify the physicist from a photograph of a line-up of possible suspects.98 percent of those asked got it wrong. The majority of people picked a white male of around 60,wearing glasses and with a white beard.
While this stereotype may have been the image of all average physicist fifty years ago,the reality is now very different. Since 1960 the number of young women entering physics has doubled and the average age of a physicist is now 31.
The stereotype of the absent-minded scientist has lasted a long time because the media and Hollywood help promote the image of men in white lab coats with glasses sitting by blackboards full of equations(等式)or working with fizzing(嘶嘶响)test tubes. These stereotypes are really damaging to society.Very good school children are put off studying science because they don't see people like themselves on television or in magazines doing science.They simply don't relate to the media's image of the mad scientist.
This is one reason why fewer young people are choosing to do science at university. If we want to encourage more young people to study science subjects,we need to change this image of the scientist and make science careers more attractive. But we must also develop children's interest in science.
In an attempt to change this negative image,an increasing number of science festivals are being organized.Thousands of people from secondary schools are also encouraged to take part in the international science competitions of which the most popular are the national science Olympiads.Winning national teams then get the opportunity to take part in the International Science Olympiads which are held in a different country every year. These events are all interesting for the young people who take part but they only involve a small proportion of students who are already interested in science.It seems that there is a long way to go before science becomes attractive as subjects like computer studies or fashion and design.
选项
The majority of physicists in Britain today are Cambridge graduates.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
C
解析
题干的意思是“对于物理学家的长相,大多数人持有相同的看法”。第一段最后一句表明了这层意思。
题干的意思是“当今英国多数物理学家是从剑桥毕业的”。文中没有提到此信息,故选C。
本题给出的信息是“媒体和电影帮助宣传疯狂科学家形象”。该题的信息在第三段第一句可以找到,故选A。
题干说的是“未来女性科学家的数量会大于男性科学家的数量”。文中未提到此信息,故选C。
本题给出的信息是“如果科学变得更有吸引力,更多的孩子将学习科学”。此题的信息见第四段第二句后半部分。
本题的意思是说“疯狂的科学家形象对社会是有益的”。显然与文意不符,故选B。
题句说“国际科学奥林匹克竞赛每两年举行一次”。文章最后一段提到此比赛每年在不同国家举行一次。题句意思与原文不符,故选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/FcsQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 SexChangeSurgeryGuidelinesDraftedChinaissettoissueitsfirstcl...
共用题干 Mt.DesertIslandThecoastoftheStateofMaineisoneofthemostirr...
随机试题
水利工程施工中,根据土的开挖方法和难易程度等将土分为( )类。 A.3
以下关于幼儿园户外空间创设的表述正确的是()
磺酰脲类降糖药的主要作用机制是
《土地管理法》规定,临时使用土地限期一般不超过()。
亲和图适合于()。A.需要时间、慢慢解决、不容易解决而非解决不可的问题 B.
下列关于银行承兑汇票特点的论述,正确的有( )。?A.票据的主债务人是银行B.票据以银行信用为基础,信用风险较低C.可以拿票据到中央银行办理再贴现,灵活性
LoveAnimalShelter FosterOwnerProgram Youcanhelpsaveadog'slife...
妊娠期母体轻度肾积水的原因有A.输尿管增粗B.输尿管蠕动减弱C.尿流缓慢D.子宫压迫E.以上均是
目前在我国农村社区健康教育一般指A.县B.乡和集镇C.村或生产队D.集体经济组织E.行政划分的组织
关于市场风险的说法,正确的有()。A:是指交易对象无力履约的风险B:包括汇率风险C:包括价格波动风险D:主要源于银行业务操作E:自营外汇买卖活动没有市场