首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇Hypertension Drugs Found to Cut Risk of StrokeAustralian doctors dec...
共用题干 第一篇Hypertension Drugs Found to Cut Risk of StrokeAustralian doctors dec...
admin
2020-12-24
31
问题
共用题干
第一篇
Hypertension Drugs Found to Cut Risk of Stroke
Australian doctors declared Monday that a cocktail of simple antihypertensive drugs can lower the risk of
patients suffering a repeat stroke by more than a third.This is the result of their research.The research,
presented at a medical conference in Italy over the weekend,has been valued highly as a major breakthrough
in stroke prevention.
Strokes kill 5 million people a year,and more than 15 million suffer non-fatal strokes that often leave
them with useless limbs,slurred speech and other serious disabilities.One in five stroke survivors goes on to
have a second,often fatal,stroke within five years of the first.
An international six-year study of 6,100 patients directed from Sydney University found that by taking
two blood pressure-lowering drugs,the risk of secondary strokes can be reduced by up to 40 percent.Even
taking one of the commonly available drugs can cut the risk by a third,the study said.The drugs are the diu-
retic indapamide( 吲达帕胺)and the ACE inhibitor perindopril , better known by its brand name Coversyl.
The combination was effective even in patients who did not have high blood pressure,the researchers said.
They even found that the risk of another stroke could be cut by three quarters among the one-in-ten patients
who had suffered a cerebral hemorrhage(出血), the worst type of stroke , where there is direct bleeding into
the brain.
Stephen McMahon,who presented the research at the Milan congress of the European Society of
Hypertension,said about 50 million people were alive who had suffered at least one stroke."If most of those
patients were able to get access to this treatment,it would result in maybe the avoidance of haff a million
strokes a year,"the professor told Australia's ABC Radio.
McMahon said doctors had long known that lowering the blood pressure of those with hypertension could
help prevent strokes."What we have shown for the first time is that it does not really matter what your blood
pressure is;if you have had a stroke,then lowering blood pressure will produce large benefits,to begin
with一even for people whose blood pressure is average or below average,"he said.
McMahon said the Milan gathering had heralded the research as a"major breakthrough in the care of
patients with strokes一perhaps the biggest step forward that we have made in the last couple of decades."
选项
How many people surviving the first stroke may suffer another attack during the following five years?
A:More than 33%of them.
B:Up to 40%of them.
C:20%of them.
D:10%of them.
答案
C
解析
由文章第二段第二句“One in five stroke survivors goes on to have a second, often fatal, stroke within five years of the first.”可知,中风以后存活的病人,5人中有1人在第一次中风后5 年内会再次中风,而且常常是致命的,故C为正确答案。
由文章第三段的内容可知,服用两种降压药继发中风的危险性可减少40%;单服一种 药,其危险性降低1/3,即约33%。可见服用两种药比服一种药可减少大约7%,即大约1/14 的危险性。
第二段第一句说非致命的中风常造成病人四肢残废、语言障碍以及其他严重残疾。B、 C、D三项符合题意(D项的面部麻痹自然属于严重残疾之一),而A项“习惯性失眠”,则不应属 于中风的后遗症,故A是正确答案。
由文章第四段第二句“'If most of those patients were able to get access to this treatment , it would result in maybe the avoidance of half a million strokes a year,’"可知,如果大多数病人有机 会进行这样治疗的话,每年就可以避免50万次中风的发生,故B为正确答案。
由文章倒数第二段的内容可知,血压高低并不重要,只要你得了中风,降低血压就有很 大益处,即使血压正常或低于正常值也是如此,故D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/G39QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 TheCityPlanningInthepast,citiesusuallygrewinadisorderlywaybe...
共用题干 TheCityPlanningInthepast,citiesusuallygrewinadisorderlywaybe...
共用题干 TheCityPlanningInthepast,citiesusuallygrewinadisorderlywaybe...
共用题干 TheCityPlanningInthepast,citiesusuallygrewinadisorderlywaybe...
共用题干 TheCityPlanningInthepast,citiesusuallygrewinadisorderlywaybe...
共用题干 TheCityPlanningInthepast,citiesusuallygrewinadisorderlywaybe...
共用题干 TheCityPlanningInthepast,citiesusuallygrewinadisorderlywaybe...
共用题干 ThevalueofmotherhoodInshoppingmalls,theassistantstrytopushyou...
共用题干 ThevalueofmotherhoodInshoppingmalls,theassistantstrytopushyou...
共用题干 ThevalueofmotherhoodInshoppingmalls,theassistantstrytopushyou...
随机试题
患者,女性,70岁。冠心病、糖尿病10年,近1周胸闷、憋气、不能平卧,尿量减少,
某投资者以4000元/m2的价格,购买了一套建筑面积为1000m2的写字楼单元,
社区工作的目标可分为过程目标和任务目标,下列行动属于实现过程目标的是()。
焊条是由药皮和焊芯两部分组成的,下列关于药皮作用表述正确的为( )
贮藏条件能影响制剂稳定性,主要包括
腹部空腔脏器破裂最主要的临床表现是
关于工程竣工验收的说法,正确的有()。 A.工程竣工验收合格的,以承
已知函数f(x)在x=1处可导,则f'(1)等于: A.2B.1
下面的短文后有2项测试任务:(1)第1~4题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第5?8题要求从所给的6个选...
爱宝公司是B国一家婴幼儿用品生产商,公司的产品包括婴儿床、婴儿车、婴幼儿学习及个人卫生用品等,产品主要在B国内销。B国近年生育率一直处于高位,为婴幼儿用品...