首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 U.S.Signs Global Tobacco Treaty 1 The United States has taken the first...
共用题干 U.S.Signs Global Tobacco Treaty 1 The United States has taken the first...
admin
2020-12-24
51
问题
共用题干
U.S.Signs Global Tobacco Treaty 1 The United States has taken the first step toward approving a global tobacco treaty that promises to help control the deadly effects of tobacco use throughout the world.Health and Human Services Secretary, Tommy Thompson, signed the Framework Convention on Tobacco Control(FCTC)this week at the United Nations.The Senate must still approve the treaty before the U.S.can implement its provisions.
2 The FCTC was developed by the World Health Organization and approved by members of the World Health Assembly,including the United States,last year.Countries that ratify it would be required to enact strict tobacco control policies.
3 For instance,cigarettes sold in those countries would have to have health warnings on at least 30% of the front and back of every pack.The treaty calls for higher tobacco taxes,restrictions on smoking in public places,and more promotion of tobacco prevention and cessation programs.It also requires bans on tobacco advertising,though there are some exceptions for countries like the United States,where the Constitution prohibits such an outright ban.
4 The impact of the treaty could be huge.The World Health Organization estimates that tobacco use kills nearly 5 million people worldwide every year.In the U.S.alone,about 440,000 people die each year from tobacco-related illnesses;about one-third of all cancers in the U.S.are caused by tobacco use.If current trends continue,WHO estimates,by 2025 tobacco will kill 10 million people each year.
5 The treaty must be ratified by at least 40 countries before it can take effect.So far,109 countries have signed it,and 1 2 have ratified it.
选项
It is hoped that the FCTC will greatly help to reduce deaths______.
A:have ratified it
B:approving it
C:implement its provisions
D:restrict smoking in public places
E:caused by tobacco use
F:including higher tobacco taxes
答案
E
解析
文章第一段主要讲美国朝着批准一项全球性烟草协议迈出了第一步,这一步指的是美国本周在联合国签署了烟草控制框架性协议。故选B。
文章第二段讲烟草控制框架性协议是由世界卫生组织制定的,并且是在去年由世界卫生大会的成员国批准的。因此该段主要讲的是它的形成过程。故选D。
文章第三段列举了烟草控制框架性协钱时已通过此协议的国家的一些具体要求。故选A。
文章第四段通过列举吸烟所造成的危害来说明实施烟草控制框架性协议将产生的影响。故选E。
由文章第一段第一句话“The United States has taken the first step toward approving a global tobacco treaty…”可知,签署烟草控制框架性协议只是朝着批准该协议迈出的第一步。故选B。
文章第二段最后一句话讲到通过烟草控制框架性协议的国家必须实施严格的烟草控制措施,而文章第三段列举了一些具体应实施的措施,其中包括限制在公共场所吸烟。故选D。
文章第四段讲到,实施烟草控制框架性协议将产生巨大的影响,并列举了吸烟所造成的巨大危害。由此可见人们希望该协议的实施可以大大减少吸烟所造成的危害,尤其是大量的死亡。故选E。
由文章第五段可知,已经签署烟草控制框架性协议的国家的数量大大超过了批准该协议的国家的数量。故选A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/GQpQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 老张持有某创业板上市公司甲的股票100手,占该公司合计股本的0.2%。该公司总资产10000万元,其中负债3000万元,全部为短期债券,利率为...
随机试题
大兴安岭的最高峰是黄岗梁,其海拔为( )。 A、1038米 B、2364米
下列方法中,用于药物中光学异构体杂质检查的是 A.红外分光光度法 B.紫外-
小林在工作中总是兢兢业业、充满信心地完成各项任务,得到了同事的一致好评和领导的器
2@@4dfkl A.3##5qweB.4$$6zcxo C.
下列哪一做法不属于公务员的交流制度? A.黄某系武汉大学副校长,调入教育部任法
某办公大楼在保修期间出现外墙裂缝,经查是由于设计缺陷造成,原施工单位进行了维修,
根据《出境入境管理法》规定,中国公民(),不准出境。A.逃避接受边防检查的B.因非法居留被其他国家或者地区遣返,未满不准出境规定年限的C.属于刑事案件犯罪嫌
只要给足了时间和适当的教学。几乎所有的学生对几乎所有的内容都能达到掌握的程度。这是( )。A、意义学习B、机械学习C、发现学习D、掌握学习
下列哪些患者禁用氨基酸注射液A:严重氮质血症患者B:严重肝功能不全者C:氨基酸代谢障碍者D:尿毒症患者E:酸中毒未纠正前
王某与某施工单位签订了一份劳动合同,在合同尚未期满时,王某拟解除劳动合同。下列做法正确的是()。A.必须取得用人单位同意B.口同通知用人单位即可C.提前30