首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 IQ-geneIn the angry debate over ho
共用题干 IQ-geneIn the angry debate over ho
题库总管
2019-12-17
13
问题
共用题干IQ-gene
In the angry debate over how much of IQ comes from the genes that children inherit from par-ents and how much comes from experiences,one little fact gets overlooked:no one has identified any genes(other than those that cause retardation)that affect intelligence.So researchers led by Robert Plomin of London's Institute of Psychiatry decided to look for some.They figured that if you want to find a"smart gene,"you should look in smart kids.They therefore examined the DNA of students like those who are so bright that they take college entrance exams four years ear-ly-and still score at Princeton-caliber levels. The scientists found what they sought."We have,"says Plomin,"the first specific gene ever associated with general intelligence."
Plomin's colleagues drew blood from two groups of 51 children each,all 6 to 15 years old and living in six counties around Cleveland.In one group,the average IQ is 103.All the children are white .Isolating the blood cells,the researchers then examined each child's chromosome 6 .Of the
37 landmarks on chromosome 6 that the researchers looked for,one jumped out:a form of gene called IGF2R occurred in twice as many children in the high-IQ group as in the average group-32 percent versus 16 percent. The study,in the May issue of the journal Psychological Science, concludes that it is this form of the IGF2R gene that contributes to intelligence.
Some geneticists see major problems with the IQ-gene study.One is the possibility that Plomin's group fell for"chopsticks fallacy".Geneticists might think they've found a gene for chopsticks flexibility,but all they've really found is a gene more common in Asians than,say,Af-ricans.Similarly,Plomin's IQ gene might simply be one that is more common in groups that em-phasize academic achievement."What is the gene that they've found reflects ethnicity?"asks ge-neticist Andrew Feinberg of Johns Hopkins University."That alone might explain the link to intel-ligence,since IQ tests are known for being culturally sensitive and affected by a child's environ-ment."And Neil Risch of Standford University points out that if you look for 37 genes on a chro- mosome,as the researchers did,and find that one is more common in smarter kids,that might re- flect pure chance rather than a causal link between the gene and intelligence.Warns Feinberg:"I would take these findings with a whole box of salt."
选项
In the beginning of paragraph one we are told that scientists can not agree______.A: how many children learn by experienceB: how much of IQ comes from genesC: how many children inherit genes from parentsD: how much of IQ comes from intelligence
答案
B
解析
理解第一段的第一句话是关键,debate over后面跟了两个并列的how much从句,第一个how much中谈到孩子从父母处继承的基因。只有B项符合题意。 根据前一句提供的语境no one has identified any genes that affect intelligence。 some 在这里只能指genes。 第三段第一开头就告诉我们关于使用筷子能力的发现是一个误区(fallacy),接下来说Geneticists might think they've found a gene for chopsticks flexibility,but all they've really found is a gene more common in Asians than , say , Africans.所以选A,而C项和D项文中均未提及。 此题的依据在最后一段,特别是Similarly...一句和Neil Risch的结论...that might reflect pure chance rather than a causal link between the gene and intelligence. C和D纯属文中未提及的、与主题无关的内容。 with a whole box of salt意为“很怀疑”,源自固定短语with a grain of salt(抱怀疑态度)。以a whole box(一整盒)替换a grain(一粒),加强了怀疑的程度。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/GzOfKKKQ
相关试题推荐
D由题干图形可知,白色圆圈与白色三角形所在面是相对面,由此排除A;黑色圆圏与黑色三角形所在面是相对面,由此排除C;黑色三角形的角指向白圈,B错误。D可由题干图形
C题干和C项的规律都是ABCDDCBA。
D题干四个图形依次从上往下拼接,见下图。
A题干图形的外围均是开放的,A项符合。
B题干图形依次含有1,2,3,4,5个三角形,只有B项含6个三角形。
C题干图形均只有一个部分,A,B,D各由3,2,3部分构成,选C。
B题干图形均代表一项运动,B符合。
C大小形状相同的图形看作一类图形,题干图形都由两类图形组成,选项中只有C符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
A.4 B.8 C.3√2 D.4√2A题干数列是公比为√2的等比数列。
随机试题
成本控制的原则是()。 A.少花钱 B.多挣钱 C.权与利相结合 D.
B
面试考官衡量应聘者素质时,应考虑的前提因素是()。
限制延长工作时间的措施包括()。
2008年上半年贵州农民人均生活现金消费支出为700.92元,考虑价格因素增
专家们认为,造成老虎数量急剧下降的原因很简单:捕杀野生动物的违法行为仍未被完全禁
--Thesituationwasinamess. --Whatapity!It___________inadramatical...
可与吡啶-硫酸铜试液作用显紫红色的药物是A:苯巴比妥B:苯妥英钠C:硫喷妥钠D:氯丙嗪E:卡马西平
听觉疲劳指A.短时间暴露于强噪声,使听阈上升10-15dB,脱离噪声接触后数分钟内即可恢复正常B.较长时间暴露于强噪声,致使听阈上升超过15-30dB,脱离后
下列属于证券投资基金上市交易的条件有( )。A.基金合同期限为1年以上B.基金募集金额不低于2亿元人民币C.基金持有人不少于1000人D.基金的募集符合《