首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 More,Rural Research Is Needed 1 Agricultural research funding is vital ...
共用题干 More,Rural Research Is Needed 1 Agricultural research funding is vital ...
admin
2020-12-24
51
问题
共用题干
More,Rural Research Is Needed 1 Agricultural research funding is vital if the world is to feed itself better than it does now.Dr.Tony Fischer,crop scientist,said demand was growing at 2.5% per year,but with modern technologies and the development of new ones,the world should be able to stay ahead. 2 "The global decline in investment in international agricultural research must be rwersed if significant progress is to be made towards reducing malnutrition and poverty,"he said. 3 Research is needed to solve food production,land degradation and environmental problems.Secure local food supplies led to economic growth which,in turn,slowed population growth.Dr.Fischer painted a picture of the world's ability to feed itself in the first 25 years,when the world's population is expected to rise from 5.8 to 8 billion people.He said that things will probably hold or improve but there'll still be a lot of hungry people.The biggest concentration of poor and hungry people would be in sub-Saharan Africa and southern Asia in 2020,similar to the current pattern.If there is any change,a slight improvement will be seen in southern Asia,but not in sub-Saharan Africa.The major improvement will be in East Asia,South America and South一East Asia. 4 The developing world was investing about 0.5%,or $8 billion a year,of its agricultural gross domestic product(GDP)on research,and the developed world was spending 2.5%of its GDP.Dr.Fischer said more was needed from all countries. 5 He said crop research could produce technologies that spread across many countries,such as wheat roduction research having spin-offs for Mexico,China or India. 6 "Technologies still need to be refined for the local conditions but a lot of the strategic research can ave global application,so that money can be used very efficiently,"Dr.Fischer said. 7 Yields of rice,wheat and maize have grown impressively in the past 30 years,especially in developing countries.For example,maize production rose from 2-8 tonnes per hectare between 1950 and 1995.But technologies driving this growth,such as high-yield varieties,fertilisers,and irrigation,were becoming exhausted."If you want to save the land for non-agricultural activities,for forests and wildlife, you're going to have to increase yield,"Dr.Fischer said.
选项
Dr.Fischer claims that agriculture will continue to develop______.
A:if we can drive yield up
B:when Mexico,China and India join in the project
C:if we want to fight against malnutrition and poverty
D:when we use modern technologies and develop new ones
E:when the developed world helps the developing world
F:when strategic research can be utilized worldwide
答案
D
解析
文章第一段第二句话中说“粮食需求每年增长2.5%”,且本段第一句话说“如果世界人民想比现在吃得更好,农业研究资金的投入就至关重要”。因此本段主要讲的是在农业研究方面要增加投资。故选E。
本段引用了Fischer博士的观点。他向我们描绘了2020年时世界的食物供应状况。到2020年,粮食供应很可能保持现状或有所改善,但仍然会有大批人口处于饥饿当中。故选A0
文章第四段第一句话说“发展中国家和发达国家投人了一部分资金进行农业研究”;最后一句话说“所有国家都需要投人更多的资金”。因此本段主要讲的是还需要投人更多的资金进行农业研究。故选C。
文章第七段第一句话说“在过去30年中,大米、小麦和玉米的产量大幅度增长”;第三句话说“但是,推进高产的技术正在消耗殆尽”;最后一句话提出了Fischer博士的观点“如果想要腾出土地将其用于非农业产业,我们就必须提高产量”。因此本段主要说的是对提高粮食产量的研究。故选B。
由文章第一段第二句话“…with modern technologies and the development of new ones , the world should be able to stay ahead.”可知,由于有了现代技术和新技术的开发,世界应该能够不断前进。故选D。
由文章第七段最后一句话“If you want to save the land for non-agricultural activities … you're going to have to increase yield.”可知,如果想要腾出土地将其用于非农业产业……就必须提高产量。故选A。
由文章第六段“…a lot of the strategic research can have global application , so that money can be used very efficiently.”可知,许多战术性研究可以在全球应用,这样就可以非常有效地利用资金。故选F。
由文章第二段“The global decline in investment in international agricultural research must be reversed…towards reducing malnutrition and poverty.”可知,要想在减少营养不良和贫困方面取得巨大进步,就必须扭转全球对国际农业研究投人下滑的趋势。故选C。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/HdpQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 小潘今年28岁,和女友相恋4年,两人计划今年买房,国庆期间结婚,待新房装修完毕后,年底即可搬入。他们经过多方对比,目前认为有两套房子比较合意。...
共用题干 小潘今年28岁,和女友相恋4年,两人计划今年买房,国庆期间结婚,待新房装修完毕后,年底即可搬入。他们经过多方对比,目前认为有两套房子比较合意。...
共用题干 小潘今年28岁,和女友相恋4年,两人计划今年买房,国庆期间结婚,待新房装修完毕后,年底即可搬入。他们经过多方对比,目前认为有两套房子比较合意。...
共用题干 小潘今年28岁,和女友相恋4年,两人计划今年买房,国庆期间结婚,待新房装修完毕后,年底即可搬入。他们经过多方对比,目前认为有两套房子比较合意。...
共用题干 李风先生是一位35岁的国企中层领导,家庭年总收入在25万元以上,他一直比较重视投资理财的重要性,经过一段时间的投资摸索,目前的金融投资资产中共...
共用题干 李风先生是一位35岁的国企中层领导,家庭年总收入在25万元以上,他一直比较重视投资理财的重要性,经过一段时间的投资摸索,目前的金融投资资产中共...
共用题干 李风先生是一位35岁的国企中层领导,家庭年总收入在25万元以上,他一直比较重视投资理财的重要性,经过一段时间的投资摸索,目前的金融投资资产中共...
共用题干 李风先生是一位35岁的国企中层领导,家庭年总收入在25万元以上,他一直比较重视投资理财的重要性,经过一段时间的投资摸索,目前的金融投资资产中共...
共用题干 李风先生是一位35岁的国企中层领导,家庭年总收入在25万元以上,他一直比较重视投资理财的重要性,经过一段时间的投资摸索,目前的金融投资资产中共...
共用题干 2008年,借着中国举办奥运会的契机,很多对情侣选择在这一年走进婚姻的殿堂,孙先生和赵女士就是其中的一对。新婚不久,孙先生在朋友的建议下,决定...
随机试题
在基础设施建设中,政府可采取多种方式对其进行支持,其中体现公共财政非盈利性特点的
土建设施隐蔽工程验收发现质量问题时,验收人员应及时告知项目管理单位、施工单位,提
客户开户时,期货公司应当实时采集并保存客户哪些影像资料?()
保险合同成立后,经过一定期间或达到一定年龄后,且当被保险人仍然生存时才开始给付年
国务院: 在国务院领导下,2011年,我省围绕促进经济发展、构建和谐社会的大局
装载以下出口货物的集装箱,须实施适载检验的有()。 A.水果罐头B.带壳鲜
投资者A期初以每股30元的价格购买股票100股,半年后每股收到0.4元现金红利,同时卖出股票的价格是32元,则在此半年期间,投资者A在该股票上的百分比收益...
下列除哪项外均与手太阳经循行有联系A.心B.膈C.咽D.上肢内侧缘E.眼
以下引起药源性疾病的事例中,其影响因素主要是“药物相互作用”的是()A:“亮菌甲素”事件的祸首是二甘醇B:胶囊壳中色素可引起固定型药疹C:阿托品滴眼剂常引
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该...