首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 That scientists have cloned a sheep sends academics and the public into...
共用题干 That scientists have cloned a sheep sends academics and the public into...
admin
2020-12-24
53
问题
共用题干
That scientists have cloned a sheep sends academics and the public into a panic at the prospect that humans might be next. That's an understandable reaction.(46)___________,so it's not unreasonable to be concerned that it might threaten human society and dignity.Yet much of the ethical oppo-- sition seems also to grow out of an unthinking disgust. And that makes it hard for even trained scientists and ethicists to see the matter clearly.While human cloning might not offer great benefits to humarnty,no one has yet made a persuasive case that it would do any real harm,either.
(47)_______That would surely be true if a cloned individual were treated as a lesser being, with fewer rights or lower stature.But why suppose that cloned persons wouldn't share the same rights and dignity as the rest of us?A leading ethicist has suggested that cloning would violate the "right to genetic identity".(48)________It makes perfect sense to say that adult persons have a right not to be cloned without their voluntary,informed consent. But if such consent is given,whose "right"to genetic identity would be violated?
So who will likely take advantage of cloning?Perhaps a grieving couple whose child is dying. (49)________But a cloned child born to such dubious parents stands no greater or lesser chance of being loved,or rejected,or warped than a child normally conceived.Infertile couples are also likely to seek out cloning. That such couples have other options(in vitro fertilization or adoption)is not an argument for denying them the right to clone.Or consider an example raised by Judge Richard Posner:a couple in which the husband has some tragic genetic defect. Currently,if this couple wants a genetically related child,(50)________They can reproduce naturally and risk passing on the disease to the child.They can go to a sperm bank and take a chance on unknown genes.They can try in vitro fertilization and dispose of any afflicted embryo though that might be objectionable,too.Or they can get a male relative of the father to donate sperm,if such a relative exists.This is one case where even people unnerved by cloning might see it as not the worst option.
Even if human cloning offers no obvious benefits to humanity,why ban it?In a democratic society we don't usually pass laws outlawing something before there is actual or probable evidence of harm.Most important,human cloning should be governed by the same laws that now protect human rights.A world not safe for cloned humans would be a world not safe for the rest of us.
选项
_______(50)
A:they have four not altogether pleasant options.
B:This might seem psychologically twisted.
C:Theologians contend that to clone a human would violate human dignity.
D:Parents might clone a child to have"spare parts"in case the original child needs an organ transplant.
E:Cloning is a radical challenge to the most fundamental laws of biology.
F: Where did he come up with such a right?
答案
A
解析
文章第一段主要描述了人们对于克隆的偏见。该空的后一句是说“担心克隆会威胁人类社会和尊严不无道理”,因此前一句应该是使得人们产生这种担心的理由,我们应当选择E项,即“克隆是对生物学最基本法则的极端挑战”。
文章第二段作者主要驳斥了“克隆侵犯了人们基因身份的权利”这一观点。与此相关的仅有选项C,即“神学家们坚持认为克隆人侵犯了人的尊严”。
该空与前一个空在一个段落里,前一句讲到一位重要的伦理家提出克隆会侵犯人们“拥有基因身份的权利”。与之相关的仅有选项F,即“这种权利是从哪里来的呢”。
本段作者举例证明了人们是可以从克隆中获益的,该空的前一句是说“一对伤心夫妇的孩子正奄奄一息”,只有选项B最符合题意。
该空后面提到了四种生育方法,包括自然生产、求助于精子库、试管婴儿及父亲一方的男性亲戚捐献精子。因此与此有关系的仅有选项A,即“他们有四种不太满意的选择”。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/JT9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 HowTechnologyPushesDownPrices1Priceshavefalleninthefoodbusin...
共用题干 HowTechnologyPushesDownPrices1Priceshavefalleninthefoodbusin...
共用题干 HowTechnologyPushesDownPrices1Priceshavefalleninthefoodbusin...
共用题干 BrotherlyLoveAdidasandPumahavebeentwoofthebiggestnamesinspo...
共用题干 BrotherlyLoveAdidasandPumahavebeentwoofthebiggestnamesinspo...
共用题干 TeachingandLearningManyteachersbelievethattheresponsibilitiesfo...
共用题干 TeachingandLearningManyteachersbelievethattheresponsibilitiesfo...
共用题干 TeachingandLearningManyteachersbelievethattheresponsibilitiesfo...
共用题干 TeachingandLearningManyteachersbelievethattheresponsibilitiesfo...
共用题干 TeachingandLearningManyteachersbelievethattheresponsibilitiesfo...
随机试题
如果一个人未留下任何遗嘱而死亡,下列说法错误的是( )。 A、死者的遗产将会
垄断竞争厂商短期均衡时,( )。 A.厂商一定能获得超额利润 B.
“髓海”指的是 A、骨 B、胆 C、髓 D、脑 E、女子胞
2、患儿9个月,呕吐、腹泻2天,腹泻7~8次/天,水样便,口渴,尿量稍减少。病初
李某与赵某是邻居,平时关系紧张,一日两人因琐事发生争吵,进而互殴,李某将赵某打伤
对于性格与气质之间关系描述正确的是() A.性格与气质的性质是不同的B.性
下列关于预作用自动喷水灭火系统的说法,错误的是( )。A.采用雨淋阀,并配套设置火灾自动报警系统B.在准工作状态下,配水管道内不充水,由火灾报警系统自动开启
县级以上地方人民政府( )A.应当接受疾病预防控制机构或者出入境检验检疫机构的流行病学调查和指导B.应当为艾滋病患者提供艾滋病防治咨询、诊断和治疗服务C.
安装、改造与维修特种设备前需将情况书面告知()后,方可施工。A:国家质检总局B:地方安全监察管理机构C:地方质量技术监督部门D:直辖市或设区的市级安全监督
《民法总则》第187条规定:“民事主体因同一行为应当承担民事责任、行政责任和刑事责任的,承担行政责任或者刑事责任不影响承担民事责任;民事主体的财产不足以支...