首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 As many as 20% of all children in the United States suffer from some fo...
共用题干 As many as 20% of all children in the United States suffer from some fo...
admin
2020-12-24
32
问题
共用题干
As many as 20% of all children in the United States suffer from some form of the learning disorder called dyslexia.
Experts on dyslexia say that the problem is not a disease.They say that persons with dyslexia use information in a different way.One of the world's great thinkers and scientists,Albert Einstein was dyslexic.Einstein said that he never thought in words the way that most people do.He said that he thought in pictures instead.The American inventor Thomas Edison was also dyslexic.Dyslexia first was recognized in Europe and the United States more than 80 years ago.Many years passed before doctors discovered that persons with the disorder were not mentally slow or disabled.The doctors found that the brains of persons with dyslexia are different.In most people,the left side of the brain一 the part that controls language is larger than the right side.In persons with dyslexia,the right side of the brain is bigger. Doctors are not sure what causes this difference.However,research has shown that dyslexia is more common in males than in females,and it is found more often in persons who are left handed.No one knows the cause of dyslexia,but some scientists believe that it may result from chemical changes in a baby's body long before it is born.They are trying to find ways to teach persons with dyslexia. Dyslexic persons think differently and need special kinds of teaching help.After they have solved their problems with language,they often show themselves to be especially intelligent or creative.
选项
Many great thinkers and scientists in the world are dyslexic.
A:Right
B: Wrong
C:Not mentioned
答案
C
解析
该题提到数字的问题,所以注意文章中含有数字的句子。文章第一段提到:"As many as 20% of all children in the United States suffer from some form of the learning disorder called dyslexia.”美国有多达20%的儿童患有阅读障碍症。问题句中的one out of five的意思是“每五个人中有一个”,即20%的人。
问题句说“世界上许多伟大的思想家和科学家都患有阅读障碍症。”文章第二段仅提到爱因斯坦和爱迪生是阅读障碍症患者,并未讲许多科学家和思想家也有这种情况。因此选C。
利用the first cases作为答案线索词,在第二段找到答案所在句:" Dyslexia first was recognized in Europe and the United States more than 80 years ago.”该句说欧洲和美国在80多年以前首次发现阅读障碍症患者,与问题句The first cases of dyslexia in Europe were discovered less than a century ago吻合。
注意含有“the left side of the brain/the right side of the brain”的句子,可以在第二段找到答案,相关句说:" In persons with dyslexia , the right side of the brain is bigger.”患阅读障碍症的人的右脑比左脑大。所以该题选B。
注意文章中含有“the left handed/the right handed”的句子。找到答案相关句:“…research has shown that dyslexia is more common in males than in females,and it is found more often in persons who are left handed.”该句说有研究表明男人比女人更易患阅读障碍症,惯用左手者比惯用右手者更易患阅读障碍症,据此我们可以推断该句子是正确的。
通读全文,根本就找不到关于“婴儿母亲的不良习惯”的信息。况且文章说阅读障碍的成因尚不清楚,因此选C。
根据intelligent和creative,我们在文章最后一句话找到答案相关句:" After they have solved their problems with language,they often show themselves to be especially intelligent or creative.”该句说解决了语言方面的问题之后,患有阅读障碍症的人往往表现出超人的智慧或创造力。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/KyEQKKKQ
相关试题推荐
Theiceisnotthickenoughtobeartheweightofatank.(2004年真题)()A.sufferB
TheFire Acouple,JohnandMary,hadtwolovelychildren.Johnhadjustbe...
TheFire Acouple,JohnandMary,hadtwolovelychildren.Johnhadjustbe...
TheFire Acouple,JohnandMary,hadtwolovelychildren.Johnhadjustbe...
TheFire Acouple,JohnandMary,hadtwolovelychildren.Johnhadjustbe...
RoadTripVacations It'ssummer.IntheUnitedStates,it'stheSeasonof...
RoadTripVacations It'ssummer.IntheUnitedStates,it'stheSeasonof...
RoadTripVacations It'ssummer.IntheUnitedStates,it'stheSeasonof...
Foryoungchildren,gettingdressedisacomplicatedbusiness.(2005年真题)()A.strang
Theiceisnotthickenoughtobeartheweightofatank.(2004年真题)()A.sufferB
随机试题
某涉香港仲裁在北京国际贸易仲裁委员会进行了裁决。关于该裁决的执行问题,依我国有关
对行政行为不服,公民直接向人民法院提出行政诉讼的时效为
关于无形资产的减值测试,下列表述正确的有( )。
以下哪些主体可以担任公司债券的受托管理人?() Ⅰ.承销机构 Ⅱ.律师 Ⅲ
“柠檬市场”中,价格下降,市场中高质量的商品减少,留在市场中的产品质量降低,这种
综合性正畸治疗是指A.对成年人严重发育性或外伤性骨性牙颌面畸形,采用外科和正畸联合治疗的方法对其进行矫治B.对非骨性或者仅有轻度骨性错畸形的健康成年人牙列进行
小儿感冒易出现夹惊的原因是A.脾常不足B.肺脏娇嫩C.肝常有余D.神气怯弱E.肾常虚
临床护理活动的基础质量的评价,主要着眼于评价执行护理工作的A:基本条件B:环境条件C:仪器设备D:护理人员素质E:规章制度
某矿山企业根据市场需要进行扩建。依据《建设项目安全设施“三同时”监督管理暂行办法》(国家安全生产监督管理总局令第36号),以该矿山企业的可行性研究报告为基...
非现场监管是监管当局分析银行机构经营稳健性和安全性的一种方式,其基础是()。A:针对银行体系并表B:针对银行体系分表C:针对单个银行并表D:针对单个银行分