首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Japan's Single LadiesIt is estimated that in Tokyo 70% of single wo...
共用题干 第二篇Japan's Single LadiesIt is estimated that in Tokyo 70% of single wo...
admin
2020-12-24
35
问题
共用题干
第二篇
Japan's Single Ladies
It is estimated that in Tokyo 70% of single working women choose to live with their parents and only 50%of them pay some rent. After graduating from college,these women came back to their nest and never left. With their mothers taking care of them,these young ladies are not in a hurry to get married,since they don't do housework or laundry,or cook.
Happily unmarried,these called"parasite single",who have become the focus of the Japanese society,interpret marriage as lower standard of living and less money."The problem is that Japan is very different from the United States or Europe,where after marriage it's still possible for a woman to pursue a career,even after having a baby.While in Japan usually the husband doesn't want the wife to work," says Mariko Kawana,who is 27 years old and works as a secretary. Her opinion is agreed by Mild Takasu,who carries a $2 ,900 Bubbery purse,and drives a BMW."If a woman realizes there is something she wants to do after having been married,it is almost unlikely for her to come back to it."
This is the first significant group of Japanese women to stay single beyond their early twenties. Their lifestyle and opinions define a kind of Tokyo yuppie.In the past 15 years,the number of women who are single into their late twenties has risen to 50%.
They are crazy about shopping,and they spend most of their salaries on luxury and leisure.According to a nationwide survey,in 2003 they surprisingly covered 15%share in the total outbound leisure travel market from Japan,so they are targeted by travel agencies as"the office ladies".In 2002,a shopping tour which concentrated only on shopping in Milan attracted 700 Japanese single ladies in two months,featured none of Italy's famous tourist attractions.The participants didn't even try famous Italian food,but grabbed snacks on the run to the outlet shops.
Girls like Miki,who are less affected by Japan's economic downturn,can afford this lifestyle because they live with their parents and they have jobs,and most of their incomes are disposable.
Opinions on these young women vary.Some people think that they are good for the economy because they spend their incomes on cars and clothes,while a large number of people think they are destroying society by refusing to get married and have children.
选项
What can we infer from the passage?
A:The salaries of the office ladies are high enough to meet all their needs.
B:These office ladies often run out of money at the end of each month.
C:Most of the office ladies are irresponsible.
D:These office ladies can be regarded as a social problem to some degree.
答案
D
解析
文章第一段最后一句“With their mothers taking care of them, these young ladies are not in a hurry to get married...",由此可以推断出有母亲照顾她们,她们单身的生活很舒适,所以选C。
第二段提到了日本女性不愿结婚的几个原因,如生活标准降低,钱变少,婚后不太可能再出来上班,所以A、B、D正确。虽然提到了 baby,但却是在说欧美女性生完孩子后依然可以出来工作,所以选择C。
第四段开头提到她们把大部分的工资都花在奢侈品和休闲上,而且喜欢旅游这种休闲方式,因此A正确。
第四段提到旅行团的主题活动是购物,其次她们总是“…on the run to theoutlet shops",由此可以推断出她们因为赶着去购物,所以没有时间去吃正餐而总是在路上吃零食,所以D正确。
最后一段的最后一句提出很多人认为这些单身女性“…destroying societyby refusing to get married and have children",所以可以推断出在某种程度上这类女性可以被看作是一种社会问题,因此D正确。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/LJdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 张先生离婚后与郑女士结婚。张先生与前妻李女士育有一子一女,儿子小强8岁由父亲抚养,女儿小青4岁由母亲抚养。郑女士与张先生结婚前抚养一女,女儿小...
共用题干 张先生离婚后与郑女士结婚。张先生与前妻李女士育有一子一女,儿子小强8岁由父亲抚养,女儿小青4岁由母亲抚养。郑女士与张先生结婚前抚养一女,女儿小...
共用题干 王先生在2000年采用按揭贷款购房,支付首付40万元,并取得房屋的产权证。2002年王先生与赵女士结婚,婚后两人共同向银行偿还购房贷款40万元...
共用题干 王先生在2000年采用按揭贷款购房,支付首付40万元,并取得房屋的产权证。2002年王先生与赵女士结婚,婚后两人共同向银行偿还购房贷款40万元...
共用题干 王先生在2000年采用按揭贷款购房,支付首付40万元,并取得房屋的产权证。2002年王先生与赵女士结婚,婚后两人共同向银行偿还购房贷款40万元...
共用题干 老刘计划20年后退休,并且预计退休后能够生存25年,退休后每年生活费需要100000元。老刘拿出100000元作为退休基金的启动资金,并计划每...
共用题干 老刘计划20年后退休,并且预计退休后能够生存25年,退休后每年生活费需要100000元。老刘拿出100000元作为退休基金的启动资金,并计划每...
共用题干 老刘计划20年后退休,并且预计退休后能够生存25年,退休后每年生活费需要100000元。老刘拿出100000元作为退休基金的启动资金,并计划每...
共用题干 张先生去年购买了100股S公司的股票,收到的股利为1元每股。张先生计划增持S公司的股票,并且预计今年的股利会增长10%,而以后各年都将保持与今...
共用题干 何先生为外企员工,每月的收人大概为7000元,虽然当前收入一般,由于每月的支出较大,因此还款能力较弱,但由于职业前景较好,预计未来收入会逐渐增...
随机试题
急性心肌梗死的溶栓治疗中,不用下列哪种药物 A.阿司匹林 B.噻吩并吡啶类
表面多呈朽木状,气芳香,味苦的中药材为 A苏木B鸡血藤C降稥
2018年7月1日,某工程施工过程中发生坍塌事故,造成人员伤亡,次日在救援中找到
201×年5月4日,美元指数触及73。这意味着美元对一揽子外汇货币的价值( )
下列关于理财规划书可读性的说法中正确的有()。A.第一页为整页的法律声明B.通篇都用第二人称“您”称谓客户C.第一页是致该客户及其家庭的一封信D.
体现了团结互助要求的是()A.三个臭皮匠,胜过诸葛亮B.三人行,则必有我师焉C.以子之矛,攻子之盾D.人敬我一尺,我敬人一丈
《红楼梦》中的“四大家族”不包括下列哪一家( )。A、王B、史C、林D、薛
蒙药的苦味药能克A.三秽B.希日C.巴达干D.五元E.赫依
《商业银行公司治理指引》中强调,高级管理人员应当按照()要求,及时、准确、完整地向其报告有关本行经营业绩、重要合同、财务状况、风险状况和经营前景等情况。A.股
某企业在年初存入银行10000万元,年利率为20%(复利计息)。 要求:根据上述资料,从备选答案中选出下列问题的正确答案。 如果该企业连续5年每...