首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Prolonging Human Life1.Prolonging human life has increased the size of ...
共用题干 Prolonging Human Life1.Prolonging human life has increased the size of ...
admin
2020-12-24
47
问题
共用题干
Prolonging Human Life
1.Prolonging human life has increased the size of the human population.Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago.Because more people live longer,there are more people around at any given time.In fact,it is a decrease in death rates,not an increase in birthrates,that has led to the population explosion.
2.Prolonging human life has also increased the dependency load.In all societies,people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures,old people who could not keep up might be left behind to die.In times of famine,infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved,whereas if the parents survived they could have another child.
3.In most contemporary societies,people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work.We also have rules which require people to retire at a certain age.Unless these people were able to save money for their retirement,somebody else must support them.In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people.Unless they have wealth or private or government insurance,they must often"go on welfare"if they have a serious illness.
4.When older people become senile or too weak and ill to care for themselves,they create grave problems for their families.In the past and in some traditional cultures,they would be cared for at home until they died.Today,with most members of a household working or in school,there is often no one at home who can care for a sick or weak person.To meet this need,a great many nursing homes and convalescent hospitals have been built. These are often profit-making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups.While a few of these institutions are good,most of them are simply"dumping grounds"for the dying in which"care"is given by poorly paid,overworked,and under-skilled personnel.
选项
Paragraph 1_______
A:The old people are heavy load for the society.
B:Prolonging human life may lead to population explosion.
C:How to prolong human life.
D:Dependency load caused by prolonging human life.
E:Increased birthrate helps prolong human life.
F: How the old people are cared for when they are getting weak in contemporary society.
答案
B
解析
文章第一段提出了延长寿命会造成地球人口数量增加的观点,并解释了导致这一现象的原因。因此答案应当选择选项B。
文章第二段主要讲的是延长人寿命的同时也使要照顾的人数增加了。因此选择D项。
文章第三段主要解释为什么说老年人会是社会沉重的负担。因此选择A项。
第四段主要讲的是当今社会老年人生活的状况,及他们生病或身体变弱后会受到的照顾。因此选择F项。
文章第一段提到如果出生在100年前,很多人会早早死于儿童疾病。因此选项C是正确的。
文章第二段讲到在过去的狩猎和采集文化时代,部落里跟不上队伍的老年人会被撤下任其死去。因此选项B是正确的。
第四段第一句讲到,在如今的社会老人生病或变得虚弱会给家庭带来很大的负担。因此选项A是正确的。
文章最后一段描述现代社会的人们工作和生活的压力很大,大部分情况下没有人能留在家里照顾老人,因此选项D是正确的。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/MO9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 Hitchhiking(搭车旅游)WhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasa...
共用题干 Hitchhiking(搭车旅游)WhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasa...
共用题干 Hitchhiking(搭车旅游)WhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasa...
共用题干 Hitchhiking(搭车旅游)WhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasa...
共用题干 Hitchhiking(搭车旅游)WhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasa...
共用题干 Hitchhiking(搭车旅游)WhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasa...
共用题干 Hitchhiking(搭车旅游)WhenIwasinmyteens(十几岁)and20s,hitchhikingwasa...
共用题干 ChildConsultantsThesedays,"whatdoyouwanttodowhenyougrowup?...__
共用题干 ChildConsultantsThesedays,"whatdoyouwanttodowhenyougrowup?...__
随机试题
以上图中,原植物属于唇形科,以干燥根及根茎入药的是
路面抗滑性能的指标有()
患儿小便频数,淋沥不尽,面色苍黄,精神倦怠,食欲不振,手足不温,眼睑微肿,大便稀
请根据案例,回答1-9题。 一般咨询:求助者,男性,18岁,大学一年级学生。
()是教育法律救济的前提。
急性昏迷病人,轻度黄染,双侧肢体肌张力对称性增高,瞳孔等大,尿蛋白及糖定性均阴性
执业药师在线网站是 A.www.cfdn.comB.www.who.int
自然人犯罪主体是指( )。A.实施了危害社会行为的人B.所有达到刑事责任年龄的人C.所有具有刑事责任能力的人D.实施了危害社会的行为,且具有刑事责任能力
理中丸的配伍特点是A.温中与降逆并施,寓补益于温降之中B.温补并用,以温为主C.温阳与散寒并用,养血与通脉兼施D.温清消补并用,但以温清化瘀为主E.温补脾阳与攻
国债期货市场的建立具有重要意义,主要表现为()。A国债期货给投资者提供了规避利率风险的有效工具B国债期货具有价格发现功能,提高债券市场定价效率C国债期