首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
Declining Interest in Developing Foreign Language Skills Australians' forei...
Declining Interest in Developing Foreign Language Skills Australians' forei...
admin
2020-12-24
59
问题
Declining Interest in Developing Foreign Language Skills
Australians' foreign language skills are declining, Voice of America has reported. New figures show that only 13 percent of high school graduates can speak a foreign language. But four decades ago, 40 percent had foreign language skills.
Professor Elise Tipton, from the University of Sydney, says increasingly students do not feel the need to learn another language to boost their career. She believes that Australia's economic boom, which is driven by red-hot demand for its mineral, is helping mask serious deficiencies (缺陷) in its language skills.
Australia does business very successfully in English with most of its trading partners. But as the world's economic power shifts to emerging regions such as Asia, its language gap could soon be exposed. According to the new figure, less than 6.5 percent of high school graduates are proficient in ,an Asian language. Academics worry that this means Australia will increasingly be isolated from its economically important Asian neighbors. Dilip Dutta, from the economics and business faculty at Sydney University, says language skills can enhance trading opportunities. If Australians want to trade with Asian countries, it is very important for them to learn the language that will help them to get closer to the culture.But students have different opinions about Asian language learning. Pippa McCowage, a 22-year-old Australian student, says many young Australians have a half-hearted approach to foreign languages, and the language curriculum is often weak. "While we're encouraged in high school to learn another language, it's not really apparent to me as a realistic expectation that you will have to speak it," said McCowage. "For example, I learned Japanese in high school. When I went on an exchange in Year 10, I found that the Japanese students of my age had a much greater proficiency in English than I did in Japanese. So in that sense, it almost discourages you."At present, about 70 percent of Australia's major exports go to Asia and the Australian government has been keen on developing closer economic and diplomatic ties with Asia. Academics say that, as Asia becomes one of the world's economic powerhouses (经济体) , Australia needs to improve its language skills if it is to take full advantage of the business opportunities on its doorstep.
Why has the Australian government been keenly interested in strengthening ties with Asia?()
选项
A.Because Asia is where Australia is located.
B.Because Asia is where Australia's major exports go.
C.Because Asia is where Australians go and spend their holidays.
D.Because Asia is where Australia can play a big role in international affairs.
答案
B
解析
细节题。题干:澳大利亚政府为什么会对加强与亚洲的关系如此感兴趣呢?文章最后一段第一句提到:“目前,澳大利亚大约70%的出口货物是到亚洲的。”因此B为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/OTdQKKKQ
相关试题推荐
FamilyHistory Inanagewhentechnologyisdevelopingfasterthaneverbef...
FamilyHistory Inanagewhentechnologyisdevelopingfasterthaneverbef...
FamilyHistory Inanagewhentechnologyisdevelopingfasterthaneverbef...
FamilyHistory Inanagewhentechnologyisdevelopingfasterthaneverbef...
FamilyHistory Inanagewhentechnologyisdevelopingfasterthaneverbef...
FamilyHistory Inanagewhentechnologyisdevelopingfasterthaneverbef...
FamilyHistory Inanagewhentechnologyisdevelopingfasterthaneverbef...
FamilyHistory Inanagewhentechnologyisdevelopingfasterthaneverbef...
WhySoManyChildren InmanyofthedevelopingcountrieshAfricaandAsia,...
WhySoManyChildren InmanyofthedevelopingcountrieshAfricaandAsia,...
随机试题
根据《建筑工程施工转包违法分包等违法行为认定查处管理办法(试行)》规定,下列行为
旅行社为旅游者提供服务,应当与旅游者签订旅游合同并载明()等事项。 A.旅行社
根据《生产安全事故报告和调查处理条例》,某生产安全事故造成5人死亡,1亿元直接经
某社会工作服务机构的社会工作者小陶负责社区残障人士康复服务项目,小陶既要负责项目
2015年末,全国网民人数为68826万人,互联网普及率(网民人数占总人口数的比
有明显临床蛋白尿,肾功能正常的糖尿病肾病患者最宜选用的降压药是 A.袢利尿剂
事业部制结构遵循的主要原则是( )。A.以成果为中心B.集中决策,分散经营C.组织结构服从战略D.集中决策,分散投资?
Americanpeopledividetheirdaysintoseveralblocksoftime,andplandiffe...
关于税收优惠制度,根据我国税法,下列哪些说法是正确的?()A.个人进口大量化妆品,免征消费税B.武警部队专用的巡逻车,免征车船税C.企业从事渔业项目的所得
A公司从B公司分得现金股利1200万元,从A公司的角度看,这属于由()活动引起的资金流入。A.投资B.筹资C.分配D.预算