首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇Approaches to Understanding IntelligencesIt pays to be smart,but we ...
共用题干 第一篇Approaches to Understanding IntelligencesIt pays to be smart,but we ...
admin
2020-12-24
5
问题
共用题干
第一篇
Approaches to Understanding Intelligences
It pays to be smart,but we are not all smart in the same way.You may be a talented musician,but you might not be a good reader.Each of us is different.
Psychologists disagree about what is intelligence and what are talents or personal abilities.Psychologists have two different views on intelligence.Some believe there is one general intelligence.Others believe there are many different intelligences.
Some psychologists say there is one type of intelligence that can be measured with IQ tests.These psychologists support their view with research that concludes that people who do well on one kind of test for mental ability do well on other tests.They do well on tests using words,numbers,or pictures.They do well on individual or group tests,and written or oral tests.Those who do poorly on one test,do the same on all tests.
Studies of the brain show that there is a biological basis for general intelligence.The brains of intelligent people use less energy during problem solving.The brain waves of people with higher intelligence show a quicker reaction.Some researchers conclude that differences in intelligence result from differences in the speed and effectiveness of information processing by the brain.
Howard Gardner,a psychologist at the Harvard School of Education,has four children.He believes thai all children are different and shouldn't be tested by one intelligence test.Although Gardner believes general intelligence exists,he doesn't think it tells much about the talents of a person outside of formal schooling.He thinks that the human mind has different intelligences.These intelligences allow us to solve the kinds of problems we are presented with in life.Each of us has different abilities within these intelligences.Gardner believes that the purpose of school should be to encourage development of all of our intelligences.
Gardner says that his theory is based on biology.For example,when one part of the brain is injured,other parts of the brain still work.People who cannot talk because of brain damage can still sing.So,there is not just one intelligence to lose.Gardner has identified 8 different kinds of intelligence:linguistic,mathematical,spatial,
musical, interpersonal, intrapersonal, body-kinesthetic(身体动觉的),and naturalistic.
选项
Which of the following statements is true concerning general intelligence?
A:Most intelligent people do well on some intelligence tests.
B:People doing well on one type of intelligence test do well on other tests.
C:Intelligent people do not do well on group tests.
D:Intelligent people do better on written tests than on oral tests.
答案
B
解析
本篇文章主要讲了对智力的两种不同看法。
文章标题即为理解智力的方式。第二段也明确表明,心理学家对智力主要有两种不同的观点:一些人认为只有一种普遍存在的智力;还有些人认为存在着许多不同种类的智力。所以文章主要讲的就是怎样理解智力。
根据第三段第一、二句可知,持普遍智力观点的心理学家认为,做好一种智力测试的人同样能做好其他种类的智力测试。
根据第五段第二句可知,Gardner相信所有的孩子都是不同的,不应用相同的智力测试来测验其智力。也就是说,他认为孩子的智力不尽相同。
根据第五段最后一句可知,Gardner认为学校的目标应该是鼓励我们开发各方面的智力。
根据第六段第一句可知,Gardner说他的理论以生物学为基础。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/P3sQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 HowtoGetAlongWellWithYourBoss1Beforeyouarguewithyourboss,c...
共用题干 HowtoGetAlongWellWithYourBoss1Beforeyouarguewithyourboss,c...
共用题干 HowtoGetAlongWellWithYourBoss1Beforeyouarguewithyourboss,c...
共用题干 TheOnlyWayIsUpThinkofamoderncityandthefirstimigethatcome...
共用题干 TheOnlyWayIsUpThinkofamoderncityandthefirstimigethatcome...
共用题干 TheOnlyWayIsUpThinkofamoderncityandthefirstimigethatcome...
共用题干 TheOnlyWayIsUpThinkofamoderncityandthefirstimigethatcome...
共用题干 ManofFewWordsEveryonechasessuccess,butnotallofuswanttobefa...
共用题干 ManofFewWordsEveryonechasessuccess,butnotallofuswanttobefa...
共用题干 ManofFewWordsEveryonechasessuccess,butnotallofuswanttobefa...
随机试题
患“疖”后为提高免疫功能,不宜采用的方法是()。 A.日光浴 B.温水浴
每个检验批应至少抽查(),并不得少于3间;不足3间时应全数检查。
下列各项中,不应计入当期损益的事项有( )。
患者葡萄胎清宫术后护士向其介绍术后随访的内容,应除外
下列关于工艺技术方案评估的说法中,错误的是( )。A.要对所收集到资料和数据的完整性、可靠性、准确性进行研究B.目的是分析工艺的先进性C.要熟悉项目产品国
关于货币工资的计算公式,下列各项正确的有()。A、工资标准×实际工作时间B、计时工资率×合格产品数量C、计件工资率×合格产品数量D、
政府各部门向下一级政府正式行文采用()的形式。A.通知B.函C.命令(令)D.报告
患儿,男,11岁。反复感冒咳嗽,打喷嚏,流水样鼻涕4年。冬青加重,近2年冬天哮喘发作,扁桃体炎,经常咽痛。检查:面色苍白,气血不好,双鼻黏膜苍白,咽充血,...
患者,32岁,人流后1年,近日咳嗽,咳血丝痰,肺片示肺多个结节影,血hCG定量明显升高,诊断:绒癌肺转移。 下步治疗为A理疗B抗炎C肺叶切除D放
当设计无要求时,拆除现浇混凝土结构承重模板的依据是结构()达到规定要求。A.标准养护试块强度B.同条件养护试块强度C.混凝土浇筑后28dD.混凝土浇筑后1