首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Preserving Nature for FutureDemands for stronger protection for wildlif...
共用题干 Preserving Nature for FutureDemands for stronger protection for wildlif...
admin
2020-12-24
50
问题
共用题干
Preserving Nature for Future
Demands for stronger protection for wildlife in Britain sometimes hide the fact that similar needs are felt in the rest of Europe.Studies by the Council of Europe,of which 21 countries are members,have shown that 45 percent of reptile(爬行类的)species and 24 percent of butterflies are in danger of dying out.
European concern for wildlife was outlined by Dr.Peter Baum,an expert in the environment and natural resources division of the council,when he spoke at a conference arranged by the administrators of a British national park.The park is one of the few areas in Europe to hold the council’s diploma for nature reserves of the highest quality,and Dr.Peter Baum had come to present it to the park once again.He was afraid that public opinion was turning against national parks,and that those set up in the 1960s and 1970s could not be set up today.But Dr.Baum clearly remained a strong supporter of the view that natural environment needed to be allowed to survive in peace in their own right.
"No area could be expected to survive both as a true nature reserve and as a tourist attraction,"he went on.The short-sighted(眼光短浅的)view that reserves had to serve immediate human demands for outdoor recreation should be replaced by full acceptance of their importance as places to preserve nature for the future.
"We forget that they are the guarantee of life systems,on which any built-up area ultimately depends," Dr.Baum went on," we could manage without most industrial products,but we could not manage without nature.However,our natural environment areas,which are the original parts of our countryside,have shrunk to become mere(纯粹的)islands in a spoiled and highly polluted land mass."
选项
Why did Dr.Baum come to a British national park?
A:Because he needed to present it with a council's diploma.
B:Because he was concerned about its management.
C:Because it was the only national park of its kind in Europe.
D:Because it was the only park which had ever received a diploma from the Council.
答案
A
解析
由文章第一段第二句话“Studies by the Council of Europe …have shown that 45 percent of reptile species and 24 percent of butterflies are in danger of dying out.”可知,一些种类的爬行类动物和蝴蝶正濒临灭绝,由此可推断出它们需要受到保护。故选D。
由文章第二段第二句话“The park is one of the few areas in Europe to hold the council ' s diploma for nature reserves of the highest quality,and Dr.Peter Baum had come to present it to the park once again.”可知,英国国家公园是欧洲少数几个持有最高质量自然保护区委员会执照的公园,Dr.Baum去那的目的就是想再次把执照授予这个公园。故选A。
由文章第二段最后一句话“But Dr.Baum clearly remained a strong supporter of the view that natural environment needed to be allowed to survive in peace in their own right.”可知,Dr.Baum始终支持这样一种观点,那就是自然环境需要在它们自己的权利下和平地生存下去。也就是暗示乡村的一些地区应该被完好无损地保护起来。故选C。
由文章第三段中“' No area could be expected to survive both as a true nature reserve and as a tourist attraction,'he went on.The short-sighted view that reserves had to serve immediate human demands…”可知,Dr.Baum认为,利用自然保护区来吸引游客,满足人类的娱乐需求是一种目光短浅的观点。故选C。
由文章最后一段中“We could manage without most industrial products , but we could not manage without nature…our natural environment areas,which are the original parts of our countryside,have shrunk to become mere islands in a spoiled and highly polluted land mass.”可知,没有大多数工业产品我们可以生存,但是没有自然我们则不能生存。自然环境区是乡村的原始部分,但现在它们严重缩小,成为了散布在被严重破坏和污染的土地上的一座座孤岛。由此可推断出工业的发展是以破坏乡村为代价的。故选A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/PodQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 老张持有某创业板上市公司甲的股票100手,占该公司合计股本的0.2%。该公司总资产10000万元,其中负债3000万元,全部为短期债券,利率为...
随机试题
颜色的基本特征包括 A.色相、明度、彩度 B.色相、色调、彩度 C.红、黄
颌骨放射性骨坏死的X线改变特点是
子宫收缩失去正常特性,间歇时子宫不放松 A低张性宫缩乏力 B高张性宫缩乏
腺周口疮的损害特点是() A.口腔溃疡常伴生殖器损害B.单个溃疡,基底硬结C.单个溃疡深而大D.溃疡为圆形散在分布E.溃疡数量多而深
关于读书,你的看法是()。A.现在的书籍太多太烂,不值得读B.读书不如朋友间的交谈收获大C.读与工作相关的书,对自己提升较快D.读书加上思考才是真正的读
该整流变压器注人公共连接点(35kV)的5次谐波电流值约为()。A.6?7A;B8?9A;C.10?11A;D.13?15A。
共用题干 患者女,58岁。因慢性胆囊炎急性发作入院治疗,给予抗感染、补液、对症治疗,日输液量l000ml。今晨输液过程中,突然出现胸闷、胸骨后疼痛,继之...
根据《安全生产法》,施工企业从业人员发现安全事故隐患,应当及时向()报告A安全生产监督管理部门或者建设行政主管部门B.现场安全生产管理人员或者项目负责人C.
在混合重组方式下,债权人依次以收到的现金、接受的非现金资产原账面价值、债权人享有股份的面值冲减重组债权的账面余额。( )
有一项年金,前2年无流入,后5年每年年初流入800万元,假设年利率为10%,其现值为()万元。A.2756.97B.2506.17C.3032.64