首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇Lawrence CurryWhen I tell people my name,they always ask me if I'm ...
共用题干 第一篇Lawrence CurryWhen I tell people my name,they always ask me if I'm ...
admin
2020-12-24
54
问题
共用题干
第一篇
Lawrence Curry
When I tell people my name,they always ask me if I'm related to Lawrence Curry,the novelist,and when I say,yes,he was my great-uncle,they always want to know what he was like. "We've read all his books,"they say,"but please tell us what he was really like."When I described him,as I knew him,they go disappointed.It seems that they find it difficult to accept such a great figure could have had such an ordinary character.
My great-uncle was tall,with a long thin body.When he walked,he moved stiffly,with his arms clamped against his sides,looking like nothing so much as a pair of scissors.When I knew
him,his hair was quite white,though it was supposed to have been yellow when he was young. His eyes were blue and deep set and had an anxious look as if he found the world a puzzling place.This expression of anxiety,which arose from nothing more than short-sight一he refused to wear glasses一 inspire the protective instincts of his lady admirers,much to the irritation of my great-aunt who thought all women were fools,except herself.
Great-uncle Curry was naturally lazy. He spent a great deal of his time in the village pub playing darts.He was also a compulsive reader from the local telephone directory to great-aunt's shopping
lists.For a man whose book showed such a deep perception of the complexities of human behavior, his conversation was surprisingly trivial.He delighted in discussing English weather,the price of beer,his grandchildren's most amusing words.
He loved gossip,but he was kind.I never heard him make a malicious remark,but the wisdom of his writing never appeared in his conversation.As a child,we much preferred the company of his cousin,Stanly,who was a successful shop-owner who always brought us bags of sugar and broken biscuits.Taking it all in all,I have to admit my famous great-uncle was rather a bore.
选项
Why do people get disappointed after I gave the description of my great-uncle?
A:They didn't believe what I told them about my great-uncle.
B:They expected to hear something extraordinary about this great novelist.
C:They don't like my great-uncle any more.
D:They found they mistook my great-uncle as the famous writer Lawrence Curry.
答案
B
解析
第一段最后一句:It seems that they find it difficult to accept such a great figure could have had such an ordinary character.由此可以判断人们失望是因为他们很难接受这样一个伟大的人物居然是这样一个普通人,所以选B
第二段第五句提到了“This expression of anxiety , which arose from nothing more than short-sight",所以选C0 arise在文中的意思是“起因于……;由……产生”。
第二段第五句指出“This expression of anxiety…inspire the protective instincts of his lady admirers" , inspire:激发;protective instinct:保护的本能。所以选B,即让他的女性崇拜者想要保护他。
文章的后两段指出了劳伦斯懒惰、无趣、有强迫阅读症,劳伦斯是一个幽默的人这点在全文都没有提及,所以选D。
文章的最后一段提到“Stanly… who always brought us bags of sugar and broken biscuits",小孩子更喜欢他的表兄是因为他总带给他们糖和饼干,都是孩子爱吃的东西,所以A正确。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/Q7dQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 老张持有某创业板上市公司甲的股票100手,占该公司合计股本的0.2%。该公司总资产10000万元,其中负债3000万元,全部为短期债券,利率为...
随机试题
阿伦和梅耶提出的组织承诺不包括( )。 A、感情承诺 B、继续承诺 C、
外用杀虫止痒,内服壮阳通便的药物是 A、雄黄 B、硫黄 C、杜仲 D、巴
以下哪项是羚角钩藤汤的功用 A、祛风化痰,通络止痉 B、平肝息风,清热活血
痛痹的治法
既是区域之间进行人口、物资、信息流动的可能性,又是空间相互作用发生的基本条件之
依据基本职能定位,高等院校可划分为()。A.综合性院校B.研究型大学C.教学型院校D.教学兼研究型院校
有个名校在录取学生的时候要求学生一定要孝顺父母,如果学生达不到要求就不予录取,对于这件事你怎么看?
孕妇,24岁。妊娠20周来院进行产前检查,目前产妇进行产前检查的频率应当是A.每1周一次B.每2周一次C.每3周一次D.每4周一次E.每5周一次
我国基金的管理费、托管费、销售服务费按()的一定比例逐日计提,按月支付。A、当日基金资产净值B、上月基金资产平均净值C、前一日基金资产净值D、当月基金资
以下关于注册机关监督检查权的说法中,正确的有()。A、可要求被检查人员出示注册证书和执业印章B、可要求被检查人员所在聘用单位提供有关人员签署的文件及相关业务