首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
admin
2020-12-24
6
问题
共用题干
第三篇
Genetic Engineering
Genetic engineering began when the DNA molecule(分子),the most basic unit of life, was first
described in 1953 by James Watson and Francis Crick.An understanding of DNA led to the altering of
normal cell reproduction.Experiments with altering human cells began in 1970.In one of the first
experiments,patients were injected with a virus that would produce a life-saving enzyme,but their bodies
would not accept it.In 1980 patients with a rare but fatal blood disease were injected with a purified gene
that was cloned through DNA technology.Another failure.
Genetic engineering got a legal boost(激励)in 1980. The U. S. Supreme Court said that a patent could
be granted on a genetically engineered " oil-eating" bacterium(细菌).This bacterium would help clean up
oil spills.The ruling encouraged companies to invent new life forms,and three important medical products
were quickly developed.
1.Human interferon(干扰素)一a possible solution to some cancers and viral diseases. A newly engineered
bacterium produced human interferon as a by-product. This new product reduced the cost of interferon.
2. Human growth hormone(荷尔蒙)一for children whose bodies do not grow to normal height. An
expensive growth hormone was previously produced from human cadavers,but by changing the genetic
make-up of the single-cell bacterium E.coli,and affordable growth hormone could be produced.
3. Human insulin (胰岛素)一for the treatment of diabetes. People with diabetes used to rely on a
beef-or-pork-basedproduct until 1982.Now insulin can be manufactured by genetically altered bacteria.
Advances in genetic engineering have continued,though they constantly must be weighed against the
safety of procedures.There is clearly much more to discover.
选项
Genetic engineering may be defined as_________.
A:the altering of normal cell reproduction
B:a branch of applied chemistry
C:a procedure that holds little promise
D:a study on life-saving enzymes
答案
A
解析
通读文章可知,本文主要介绍了对DNA有所了解之后,人们改变细胞常规的复制过程 产生的影响。B、C、D三项均不能完全概括文章的主旨,故选A。
由文章第一段中“An understanding of DNA led to the altering of normal cell reproduction.”可 知,所谓的基因工程就是依据对DNA的了解,改变正常的细胞复制过程,以产生所需特性的一 种科学,故选A。
由文章第三段第一句“Human interferon一a possible solution to some cancers and viral diseases.”可知,干扰素是治疗一些癌症和病毒性疾病的潜在药方,故选B。
由文章第3一 5段的内容可知,文章中列出的3个基因药物产品既未依照制作过程顺 序,也未依照时间先后顺序,同时也不是采取故事的叙述形式,故选B。
单词weigh的意思为“称……的重量,权衡”,在文章中的意思为“权衡,考虑”,故选C。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/QJEQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
随机试题
案例十一 下面是某求助者MMPI-2的测验结果
茶剂中含挥发性成分较多者的干燥温度为 A、60℃以下 B、40℃以下
某企业为增值税一般纳税人,2019年应交的各种税金为:增值税420万元,消费税1
B
抗高血压药停用后血压骤升是
根据《建筑桩基技术规范》(JGJ94—2008),下列关于受水平作用桩的设计验
新时代中国特色社会主义基本方略是()A.十四个坚持B.四项基本原则C.一个中心,两个基本点D.八个明确
各方当事人都享有撤销权的情形有( )。A.受欺诈B.受胁迫C.重大误解D.显失公平
实行设计和施工总承包模式具有许多优点,对于建设项目业主来说,可以加快速度,有利于控制投资、有利于合同管理、有利于组织与协调,具体表现为( )。A:有利于速度控
除按规定不需要发给税务登记证件的外,纳税人办理下列事项时,必须持有税务登记证件的有( )。A.开立银行账户B.申请办理延期申报、延期缴纳税款C.领购发票