首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Adult Education1 Voluntary learning in organized courses by mature men ...
共用题干 Adult Education1 Voluntary learning in organized courses by mature men ...
admin
2020-12-24
29
问题
共用题干
Adult Education
1 Voluntary learning in organized courses by mature men and women is called adult education.Such
education is offered to make people able to enlarge and interpret their experience as adults.Adults may want
to study something which they missed in earlier schooling,get new skills or job training,find out new tech-
nological developments,seek better self-understanding,or develop new talents and skills.
2 This kind of education may be in the form of self-study with proper guidance through the use of li-
braries,correspondence courses,or broadcasting.It may also be acquired collectively in schools and colle-
ges,study groups,workshops,clubs,and professional associations.
3 Modern adult education for large numbers of people started in the 18th and 19th centuries with the
rise of the Industrial Revolution.Great economic and social changes were taking place:people were moving
from rural areas to cities;new types of work were being created in an expanding factory system.These and
other factors produced a need for further education and reeducation of adults.
4 The earliest programs of organized adult education arose in Great Britain in the 1790s,with the
founding of an adult school in Nottingham and a mechanics institute in Glasgow.The earliest adult education
institution in the United States was founded by Benjamin Franklin and some friends in Philadelphia in 1727.
5 People recognize that continued learning is necessary for most forms of employment today.For
example,parts of the adult population in many countries find it necessary to take part in retraining programs
at work or even to learn completely new jobs.Adult education programs are springing up constantly to meet
these and other needs.
选项
Some adults want to learn__________.
A:by social and economic changes
B:guided self-study and correspondence courses
C:by studying together with children
D:what they did not manage to learn earlier
E:dates back to the eighteenth century
F: mass production
答案
D
解析
由文章第二段中“This kind of education may be in the form of...It may also be acquired..." 可知,本段主要讲的是成人教育的方式。
文章第三段的最后一句话“These and other factors produced a need for further education and reeducation of adults.”是一个总结句,说的是发展成人教育的必要性。
文章第四段主要讲的是成人教育发展的初期。
由文章第五段的最后一句话“Adult education programs are springing up constantly to meet these and other needs.”可知,本段讲的是成人教育的发展。
从语法上看,这里需要的是一个宾语。根据文章第一段第三句“Adults may want to study something which they missed in earlier schooling...",再分析本题的意思,故选D。
由文章第二段第一句话中“This kind of education may be in the form of selfstudy with proper guidance through the use of libraries, correspondence courses, or broadcasting.”可知,应 选B。
由文章第三段中“Great economic and social changes were taking place”及“These and other factors produced a need for further education and reeducation of adults.”可知,应选A。
从本句子的结构来看,需要谓语成分。从几个选项分析,只有E选项最合适。还可以 根据句意,从文章第四段的第一句“The earliest programs of organized adult education arose in Great Britain in the 1790s...",也可以找到答案,故选E。第4部分:阅读理解第一篇 本篇文章简单介绍了关于奥运会的一些情况。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/SFdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 唐先生夫妇都是国有企业中层管理人员,二人均为45岁,家庭年收入总额为税后300000元。他们有一个刚上大学的儿子,生活已经基本独立。家中具有银...
共用题干 唐先生夫妇都是国有企业中层管理人员,二人均为45岁,家庭年收入总额为税后300000元。他们有一个刚上大学的儿子,生活已经基本独立。家中具有银...
共用题干 江先生与张小姐2000年相识,并于2001年2月1日登记结婚,2001年1月,江先生首付20万元,贷款购买了一套价值80万元的房屋,婚后共同还...
共用题干 江先生与张小姐2000年相识,并于2001年2月1日登记结婚,2001年1月,江先生首付20万元,贷款购买了一套价值80万元的房屋,婚后共同还...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘老太太丈夫早亡,生有一子谢欢,两女谢琴、谢雨。老太太身体一直不好,三位子女均在外地工作,身边仅得一位亲戚刘玉照顾。刘老太太为了感激刘玉的照顾...
共用题干 刘先生夫妇今年均为35岁,两人打算60岁退休,预计生活至90岁,刘先生夫妇现在每年的支出为5万元,刘先生的家庭储蓄为10万元,可以用来进行养老...
共用题干 刘先生夫妇今年均为35岁,两人打算60岁退休,预计生活至90岁,刘先生夫妇现在每年的支出为5万元,刘先生的家庭储蓄为10万元,可以用来进行养老...
共用题干 客户王先生投资经验比较丰富,近日精选了一项投资计划A,根据估算,预计如果现在投资268元,未来第一年会回收90元,第二年回收120元,第三年回...
随机试题
胸部DR摄影时为显示被肋骨遮蔽而观察不到的肺部病变,应选用的后处理方法是()。
患者女性,67岁。患肺心病5年,现患者呼吸困难、呼吸衰竭,出现精神症状,给氧方法
当物体触及掌心,新生儿立即把它紧紧捏住。这是新生儿的( )。
删除后的文件总可以通过回收站进行还原。( )
某患者自觉心悸胸憋,喘咳浮肿,眩晕肢冷,胸脘痞满,小便短少,渴不欲饮,恶心吐涎,舌荅白滑,脉弦滑。为A.心悸(水饮凌心):苓桂术甘汤B.心悸(心阳不足):桂枝
急性白血病时可出现A.Howell-JollybodyB.C.AuerbodyD.RussellbodyE.abnormallymphocyte
以下哪项不属于系统病史A.与修复相关的系统疾病史B.正在接受的全身性系统疾病治疗C.系统疾病对口腔疾病的影响D.药物对口腔疾病的影响E.疾病发生时间
下列情形中,应当办理房屋转移登记的有()。A:部分房屋拆除B:法人名称改变C:划拨房屋D:继承房屋E:分割房屋
按照并购双方的业务性质来划分,企业并购可分为()。A.承担债务式并购B.股权交易式并购C.纵向并购D.横向并购E.混合并购
信用卡最主要的功能的是()。A.转账结算B.存取现金C.储蓄功能D.消费信贷