首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
Generation M (多媒体的一代) Being able to multitask is considered by most people a...
Generation M (多媒体的一代) Being able to multitask is considered by most people a...
admin
2020-12-24
35
问题
Generation M (多媒体的一代)
Being able to multitask is considered by most people as a welcome skill, but not according to a recent study which claims that young people between the ages of eight and eighteen of the so-called Generation M are spending a considerable amount of their time in fruitless efforts as they multitask. It argues that, in fact, these young people are wasting away as much as half of their time again as they would if they performed the very same tasks one after the other.
Some young people are juggling an ever larger number of electronic devices as they study. At the same time that they are working, young adults are also surfing on the Intemet, or sending out emails to their friends, and / or answering the telephone and listening to music on their iPods or on another computer. As some new device comes along, it too is added to the list rather than replacing one of the existing devices.
Other research has indicated that this multitasking is even affecting the way families themselves function as young people are too wrapped up in their own isolated (孤立的,隔绝的)worlds to interact with the other people around them. They can no longer greet family members when they enter the house nor can they eat at the family table.
All this electronic wizardry (魔力,法术) is also seriously affecting young people's performance at university and in the workplace. When asked about their perception (~-'~, ~)of the impact of modem gadgets (小巧的机械装置) on their performance of tasks, the overwhelming majority of young people gave a favourable response.
The response from the academic and business worlds was not quite as positive. The former feel that multitasking with electronic gadgets by children affects later development of study skills,resulting in a decline in the quality of writing, for example, because of the lack of concentration on task completion. They feel that many undergraduates now urgently need remedial (补救的) help with study skills. Similarly, employers feel that young people entering the workforce need to be taught all over again, as they have become deskilled (失去技能) .
While all this may be true, it must be borne in mind that more and more is expected of young people nowadays; in fact, too much. Praise rather than criticism is due in respect of the way today's youth are able to cope despite what the older generation throw at them.
According to a recent study, what is probably true about the multitasking Generation M?()
选项
A.They are highly commended for being so effective and efficient.
B.They waste more time than they should save, contrary to common assumptions.
C.They should prioritize and focus on the most important tasks on hand.
D.They need to improve their organizational skills so as to complete all their tasks.
答案
B
解析
判断题。题干:根据最近的调查,下列关于多任务的多媒体的一代的说法哪个是真实的?利用关键词multitasking Generation M可以定位到第一段第一句话中的“according to a recent study which claims that young people between the ages of eight and eighteen of the so—called Generation M are spending a considerable amount of their time in fruitless efforts as theirmulti—task”,意为“这项调查声称8岁到18岁的年轻人被称之为多媒体的一代,在一些没有结果的事情上花费了大量时间”,由此可知选项B“与普遍的猜测相反,他们浪费了他们本该节约的时间”为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/TXMQKKKQ
相关试题推荐
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
WhyPeopleUsePseudonyms(假名字)? Youcan’tchoosethenameyouaregivenat...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon’thavemuch...
ThreeWaystoBecomeMoreCreative Mostpeoplebelievetheydon’thavemuch...
随机试题
(13-15题共用题干) 62岁男性,高血压20年,突然出现右眼视物不清5天,
张某,男,65岁,有冠心病史6年。今日突然心胸绞痛,胸中有窒息感,心慌,面色苍白
吸扬式挖泥船进行吹填工程施工宜采用的开挖方式是( )。
新华公司的记账本位币为人民币,对外币交易采用交易发生日的即期汇率折算。根据其与外
ART所用的充填材料是
有关双端固定桥的应力分析说法错误的是()A.对水平向载荷的承受能力较小B.应增加支持力较弱侧的基牙数目C.两端基牙分担的力相同D.双端固定桥基
下列药物中,对军团菌肺炎治疗无效的药物是A.红霉素B.强力霉素C.利福平D.环丙沙星E.头孢他啶
Howoftendoyougodancing? ____________.A.Iwillgodancingtomorrow.B.Ye
国家实行九年制义务教育制度,( )采取各种措施保障适龄儿童、少年就学.A.各级人民政府B.国务院C.各级教育机构D.社会各级组织
无特殊的解救药,应用利尿剂促进排泄的药物是()。A.卡马西平B.阿托品C.毒扁豆碱D.乙酰胺E.甲脒类