首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Albert Einstein's Brain1.It doesn't take an Einstein to recognize tha...
共用题干 Albert Einstein's Brain1.It doesn't take an Einstein to recognize tha...
admin
2020-12-24
46
问题
共用题干
Albert Einstein's Brain
1.It doesn't take an Einstein to recognize that Albert Einstein's brain was very different from yours and mine.The gray matter housed inside that shaggy head managed to revolutionize our concepts of time,space,motion一the very foundations of physical reality一not just once but several times during his astonishing career. Yet while there clearly had to be something remarkable about Einstein's brain,the pathologist who removed it from the great physicist's skull after his death reported that the organ was,to all appearances,well within the normal range一no bigger or heavier than anyone else's.
2.But a new analysis of Einstein's brain by Canadian scientists,reported in the current Lancet, reveals that it has some distinctive physical characteristics after all. A portion of the brain that governs mathematical ability and spatial reasoning一two key ingredients to the sort of thinking Einstein did best一was significantly larger than average and may also have had more interconnections among its cells,which could have allowed them to work together more effectively.
3.In 1996,Harvey gave much of his data and a significant fraction of the tissue itself to Dr. Sandra Witelson,a neuroscientist who maintains a"brain bank"at McMaster for comparative studies of brain structure and function.These normal,undiseased brains,willed to science by people whose intelligence had been carefully measured before death, gave Witelson a solid set of benchmarks against which to measure the seat of Einstein's brilliant thoughts.Not only was Einstein's inferior parietal region unusually bulky the scientists found,but a feature called the Sylvian fissure was much smaller than average.Without this groove that normally slices through the tissue,the brain cells were packed close together,permitting more interconnections一which in principle can permit more cross-referencing of information and idea, leading to great leaps of insight.
4.That's the idea,anyway.But while it's quite plausible according to current neurological theory,that doesn't necessarily,make it true.We know Einstein was a genius,and we now know that his brain was physically different from the average.But none of this proves a cause-and-effect relationship."What you really need,"says McLean's Benes,"is to look at the brains of a number of mathematical geniuses to see if the same abnormalities are present."
5.Even if they are,it's possible that the bulked一up brains are a result of strenuous mental exercise,not an inherent feature that makes genius possible.Bottom line:we still don't know whether Einstein was born with an extraordinary mind or whether he earned it,one brilliant idea at a time.
选项
While it is quite plausible,________.
A:that doesn't necessarily make it true
B:the cells of mathematics
C:was born with an extraordinary mind or he earned it
D:allow the cells work together more effectively
E:is the same as the averages in size and weight
答案
A
解析
第一段简单介绍了爱因斯坦作出的巨大贡献以及其无异于常人的大脑。
尽管爱因斯坦大脑的容量和常人差别不大,但其结构却有所不同。
该段详细介绍了围绕爱因斯坦大脑的不同研究。
文章的结论部分,即我们还是不清楚爱因斯坦是先天有一个聪明的大脑,还是他后天努力的结果。
爱因斯坦的大脑在大小和重量上和常人相同。
爱因斯坦到底是天生就有一个卓越的大脑还是后天得来的,我们无处知道。
独特的大脑结构使得脑细胞能够更有效地合作。
第四段的第二句是“while it's quite plausible...that doesn't necessarily make it true",所以选A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/TrMQKKKQ
相关试题推荐
Theoddthingwasthathedidn’trecognizeme.ArealBstrangeCwholeDsame
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
有关扑热息痛的叙述,错误的是 A.抗炎抗风湿作用较弱 B.有较强的解热镇痛作
正常红细胞的平均寿命为 A.50天 B.70天 C.90天 D.110天
商品房预售的条件中,按提供预售的商品房计算,投入开发建设的资金达到工程建设总投资
组织构造为等面叶的药材是
案例七: 一般资料:求助者,女性,27岁,未婚,某公司职员。 案例介绍:多年
循环经济是实行可持续发展的重要途径。工业可持续发展的途径是__________,
洋务运动的指导思想是( )。
《尚书》是中国文学史上第一部记叙文和议论文。
经产妇,26岁,足月妊娠,因规律宫缩3小时入院。胎动及宫缩后胎心突然变慢。肛查:胎头高浮,宫颈展平,开大2cm,胎膜未破,估计胎儿体重3400~3500g...
下列各项中,属于矿产权评估基本要素的有( )。A.矿业评估对象探矿权和采矿权B.矿业权权利客体为已查明或潜在的矿产资源储量C.矿业权权利主体为矿业权人