首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
请阅读Passage l。完成第小题。 Passage 1 They came to the United States as children wi...
请阅读Passage l。完成第小题。 Passage 1 They came to the United States as children wi...
admin
2020-12-24
49
问题
请阅读Passage l。完成第小题。
Passage 1
They came to the United States as children with little idea, if any, of what it meant to overstay a visa. They enrolled in public schools, learned English, earned high school diplomas. Like many of their classmates, they pondered college choices. But as undocumented immigrants in Maryland, they then had to confront the reality that they must pay two to three times what former high school classmates pay to attend the state's public colleges. It is a rule that, for many students of modest means, puts a college education out of reach, with one exception : Montgomery College.
That is why Josue Aguiluz, 21, born in Honduras, and Ricardo Campos, 23, born in E1 Salvador--and numerous others like them--landed at the community college. There, they study and wait for a verdict from Maryland voters on a Nov. 6 ballot measure that may determine whether they can afford to advance to a four-year college.
"I know people in Maryland believe in education," Campos said the other day at the student center on the Rockville campus. "I know they are going to vote for Question 4. I'm hanging on their vote."
Question 4 asks voters to affirm or strike down a law that the legislature passed last year,known as Maryland's version of the "Dream Act," which granted certain undocumented immigrants the ability to obtain in-state tuition at public colleges and universities. The subsidy comes with conditions. Among them: To take advantage, students must first go to a two-year community college.
The law was pushed to a referendum after opponents mounted a lightning petition drive that showed the depth of division over illegal immigration across the state and the nation. Critics say discounting tuition for students who lack permission to be in the country is an unjustified giveaway of what they believe will amount to tens of millions of tax dollars a year.
"When an undocumented student enters the system, it is a net loss of revenue," said Del.
Patrick L. McDonough. "It is a simple mathematical argument. Put your emotion and your passion aside, and get out your calculator."
There is no count of the number of students statewide who would be eligible for benefits under the law. Estimates range from several hundred to a few thousand.
A Washington Post poll this month found that a solid majority of likely voters favored the law:
59 percent support it, and 35 percent are opposed. If the law is affirmed, Maryland would join about a dozen other states with laws or policies providing in-state tuition benefits to undocumented immigrants. Texas became the first in 2001.
Experts say Maryland's version is the only one that requires students to go through community college first. That means the state's 16 community colleges could become a pipeline for undocumented students in public higher education if the measure is approved.
Montgomery College is already a magnet for such students. It offers the same low tuition to any student who graduated within the past three years from a Montgomery County high school.
Which of the following places was NOT visited by the family?
查看材料
选项
A.Islamic complex.
B.Historical buildings.
C.Local-style markets.
D.Shopping mall boutiques.
答案
D
解析
由原文第八段“Being exposedtoIslamwas animportantpart ofourtrip.Visitingthemosques,especially the enorillous Blue Mosque,was our first glimpse into how this major religion is practiced."可知,A项排除;由第九段“Although our son had studied Islam briefly.it is impossible to be prepared for every awkward question that might come uP.such as during our visits to the Topkapi Sarayi,the Ottoman Sultans’palace."可知B项排除;由原文第四、五段,C项可排除。作者在文中并没有提及去shopping mall boutiques,故选D。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/TsT8KKKQ
相关试题推荐
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americanstodaydon′tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourhe...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Passage2 Americansdon’tliketolosewars.Ofcourse,alotdependsonhowy...
Somestateshaveanincometax__________tothatofthefederalgovernment.A.sam
Passage2 Ofallthecomponentsofagoodnight′ssleep,dreamsseemtobe...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
Passage2 ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforluncha...
随机试题
下列关于债券与股票的说法中,错误的是()。
行为演练的基本方法包括{}、{}和肯定性训练。
学习动机的两个基本成分是()和(),两者相互作用形成学习的动
以下属于核心一级资本的是()。A.资本公积B.未公开储备C.一般风险准备D.未分配利润E.实收资本
患者女性,60岁,症见头晕,气短,畏风自汗,大便质烂,脱肛,可选用下列哪一种中成药治疗A.四神丸B.益母丸C.人参归脾丸D.天麻丸E.补中益气汤
琴棋书画∶经史子集A.兵强马壮∶闭关自守B.悲欢离合∶漂泊流浪C.衣帽鞋袜∶冰清玉洁D.鸟兽虫鱼∶江河湖海
有沉降性质的中药性味是A.苦,温B.辛,寒C.苦,寒D.咸,温E.甘,寒
门诊药房实现(),住院药房实行()A:大窗口或柜台式发药;单剂量配发药品B:单剂量配发药品;大窗口或柜台式发药C:独立法;流水法D:小药柜;摆药制E:单
属于心身反应特点的是( )A.持久的生理功能变化并伴有器质性变化B.持久的生理功能变化但不伴有器质性变化C.短暂的生理功能变化并伴有器质性变化D.短暂的
瘀血头痛的治法是A.平肝潜阳息风B.祛风胜湿C.活血化瘀、通窍止痛D.清肝泻火E.疏风清热