首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 A New Educational Feature1.There is a distinctive and comparatively new...
共用题干 A New Educational Feature1.There is a distinctive and comparatively new...
admin
2020-12-24
64
问题
共用题干
A New Educational Feature
1.There is a distinctive and comparatively new feature of the Taiwanese Education. In recent years,more students from Taiwan are seeking education in the mainland.
2.The number of Taiwanese students admitted into college and postgraduate programs in the mainland,according to official Chinese figures,totaled 1,264 in 2000,2,470 in 2002 and approximately 3,700 in 2004.The latest official numbers indicated that by 2013,7,349 Taiwanese received high education on the mainland.Chinaedu.com said this number had risen between 40 to 50 percent annually in the last decade with well over 1,500 entering mainland campuses last year.
3.Based in the Chinese city of Guangzhou,the Internet site provides education service and information on Chinese mainland colleges and universities."Many Taiwanese believe a Chinese mainland education helping them to learn more about the people and culture in the mainland,and it will increase their chances in Chinese job market,"Chinaedu.com president Mark Ling said."I believe it will give me hands-on experience in the media of the Chinese mainland and a better understanding of the Chinese mainland people,"said Maria Wang,an 18-year-old student majoring in communications at Nanjing University. Wang has a plan to continue her education and get a master's degree in mass media in Beijing,where she believes provides the best environment for such studies and opportunities for future development.
4.Li,a postgraduate student at Taiwan Furen University said he was inclined to study business administration in the Chinese mainland,because there will be better prospects for careers now that more Taiwanese companies are going there.
5.A large number of business executives would like to send their children to study in the Chinese mainland too."They hope the children could build up connections which could later become useful in their business operations."said Yuqin Ma,professor of the Chinese mainland studies.
选项
Paragraph 4___________
A:Good career prospects brought by Taiwanese companies
B:The educational exchange between the mainland and Taiwan
C:What have learned in the mainland will bring a bright future
D:More Taiwanese students study in the Chinese mainland
E:The number of Taiwanese students is increasing dramatically
F: Education in the mainland is more attractive
答案
A
解析
依第一段第一句“more students from Taiwan are seeking education on the mainland”可知,选项D正确。
文章的第二段给出了一系列的数据,说明赴大陆读书的台湾同胞的数量快速增加,所以选E。
第三段谈到台湾同胞认为大陆的教育“will increase their chances in Chinese job market",还谈到了可以为学习和未来发展提供很好的环境。所以C正确。
第四段谈到“there will be better prospects for careers now that more Taiwanese companies are going there",即随着越来越多的台湾公司入驻大陆,给在大陆上学的台湾同胞提供了很好的事业前景,所以选A。
依第三段第二句“Many Taiwanese believe a Chinese mainland education helping them to learn more about the people and culture in the mainland",可知答案为D。
第三段的第三句提到在大陆接受教育可以得到“hands-on experience in the media" , hand-on experience指“实践经验”,意思和practical experience一样,由此可以得知 A正确。
第三段最后一句提到在北京学大众传媒可以“provides the best environment",所以选F,选项中的favorable意思为“有利的”,与原文中的句意相符。
第五段第二句提到企业高管希望他们的孩子在大陆接受教育以此建立关系,而这些关系“could later become useful in their business operations",因此选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/U7dQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 老张持有某创业板上市公司甲的股票100手,占该公司合计股本的0.2%。该公司总资产10000万元,其中负债3000万元,全部为短期债券,利率为...
随机试题
制动不会导致 A.骨质疏松 B.关节挛缩 C.肌肉萎缩 D.心功能减退
采用ABC分析法进行存货管理,对A类存货应采用的管理方法是()。
王先生,49岁,大学文化,企业家工作紧张,经常加班睡眠较少,经常在外聚餐,饮酒,
采用利益定位策略时,银行既强调产品可以给客户带来较大的收益,也考虑到银行的当期收
下列关于商品房预售的规定,错误的是()。
形钢筋比光圆钢筋的粘结力提高很多的原因主要是下列中的哪一个? A.提高了混凝土
食管癌病人有持续性胸背痛,多表示A.癌肿部有炎症B.癌己侵犯食管外组织C.有远处血行转移D.癌肿较长E.食管气管瘘
科尔伯格对道德判断的发展划分了()个阶段。A.五B.三C.六D.八
潜伏期是指A:自病原体侵入机体至排出体外B:自病原体侵入机体至典型症状出现C:自接触传染源至典型症状出现D:自接触传染源至患者开始出现症状E:自病原体侵
关于施工成本控制的说法,正确的是()。A.施工成本管理体系由社会有关组织进行评审和认证B.要做好施工成本的过程控制,必须制定规范化的过程控制程序C.管理行为