首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 We Need Green SpaceDecades ago,any open field,any vacant lot,any group ...
共用题干 We Need Green SpaceDecades ago,any open field,any vacant lot,any group ...
admin
2020-12-24
27
问题
共用题干
We Need Green Space
Decades ago,any open field,any vacant lot,any group of trees were the places where children played.As families left family farms,small towns,and the countryside,and moved into cities,the places for their children to play in became rarer.(46)_________
In fact,all people's lives change a lot when they move to the city. In cities,homes are built on top of one another in enormous apartment buildings.The feeling of private space and ownership no longer exists in houses literally piled one on the other.
Psychologists have been studying the changes people experience when they leave rural areas and move into urban environments.(47)________Children can play on paved playgrounds.That's true.(48)_________Without grass and trees and bushes and,yes,dirt and mud to get dirty in, children miss an important part of childhood.The human soul,it seems,needs to stay close to its roots.
Adults can plant lots of things like bulbs in window boxes and large containers.(49)_________ The lack of green space is now recognized and understood as a problem.
City planners一the people who design neighborhoods一have begun to work on a solution.They want to build more parks,but land in cities is quite costly.So they look for land that no one else wants.Along rivers,under power lines,near ditches and highways—(50)________Why not use these unused spaces for green areas?Neighborhood groups have coordinated their efforts to clean up the trash or garbage.Soil from new building projects in the city has been trucked by lorries into these areas.This soil has been dumped along the sides of rivers,and strong walls have been erected to hold it there.Trees and bushes have been planted;the roots of these plants will hold the soil, too,and the green leaves make the area beautiful.
选项
________(46)
A:However,they just don't have as much fun as children in small towns.
B:Children in the cities had few options,fewer choices of places to play.
C:Why is there no place children in cities to play?
D:One clear finding from their studies is that people need green spaces for better mental health.
E:However,tending window boxes isn't the same as being an amateur gardener and growing peas,tomatoes and salad greens in a backyard garden.
F:these are the spaces that no one uses and they are everywhere.
答案
B
解析
本段前文讲的是几十年前孩子们有很多地方玩耍,但当人们住进城镇后孩子们玩耍的地方少了,因此只有选项B“生活在城市的孩子没多少选择,可供他们选择去玩耍的地方更少了”最符合题意。
前一句讲的是“心理学家们一直研究人们在离开乡村搬到城市环境后所经历的变化”,而选项D中的核心词one clear finding与该句联系最紧,该选项的意思是:“他们的研究得出的一个清晰的结果是:为了更健康的心理,人们需要绿色的空间”。
空格后讲的是“没有了青草、没有了树木、没有了灌木,还有,没有了弄脏他们手脚和衣服的污物泥土,孩子们就失去了童年生活中的一个重要组成部分”,因为与本段前几句的意思是转接关系,需要一个转折句,而选项A“然而,他们并不能像生活在小城镇里的孩子们那样玩得开心”最符合要求。
文章前一句讲“大人们可以在窗台前花坛和大的容器里种上各种球茎状的植物”,与该句关系最近的是选项E“但是在窗前花坛里种植些植物与做一个业余园丁、在后花园里种豌豆、西红柿和做色拉用的绿叶蔬菜可大不一样”。
文章前面讲的是城市规划人员寻找没人要的土地,与之相关的仅有选项F“这些地方没人用,而且到处都有”。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/UO9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 TheStoryteller1.StevenSpielberghasalwayshadonegoal;totellasma...
共用题干 TheMostWonderfulIslandsThePalmIslandsarethelargestartificiali...
共用题干 TheMostWonderfulIslandsThePalmIslandsarethelargestartificiali...
共用题干 TheMostWonderfulIslandsThePalmIslandsarethelargestartificiali...
共用题干 TheMostWonderfulIslandsThePalmIslandsarethelargestartificiali...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
随机试题
海上运输货物保险中,若投保人同时投保战争险和罢工险,则( )是收取保费的依据。
某社会工作服务机构正在进行社区活动策划,社会工作者在制定初步计划之前应该开展的工
根据我国现行的管理规定,资质许可机关应当依法注销工程造价咨询企业资质的情况包括(
会员未在期货交易所规定的时间内追加保证金或者自行平仓的,期货交易所应当将该会员的
最早提出“自我效能感”这一概念的美国心理学家是______。
Thecitygovernmentisbuildingmoreroa
塑料义齿磨光时,不正确的操作是 A打磨从粗到细 B从磨光面到组织面 C
细胞内Ca2+贮存于A.细胞膜B.细胞液C.细胞核D.线粒体E.内质网
呈长卵形,多不开裂,表面绿褐色,突起的灰白色小斑点较少,味苦的药材是()A.连翘B.瓜蒌C.桃仁D.山楂E.栀子
某施工合同约定以《建设工程价款结算暂行办法》作为结算依据,该工程结算价约7000万元,发包人应从接到承包人竣工结算报告和完整的竣工结算资料之日起()d内核...