首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Google's Solar Energy Gambit(策略)Google is making its largest investmen...
共用题干 Google's Solar Energy Gambit(策略)Google is making its largest investmen...
admin
2020-12-24
41
问题
共用题干
Google's Solar Energy Gambit(策略)
Google is making its largest investment yet in clean energy,setting up a $280 million fund to finance home solar rooftop(屋顶)installations.
The search giant announced today it was teaming up with the Silicon Valley's Solar City一a company chaired by Paypal co-founder and Tesla Motors executive Elon Musk一in an effort to break down the biggest barrier to solar energy adoption:the cost."It's a great way to support installations going into more homes,"said Google spokesperson Parag Chokshi.The $280 million fund is the largest fund ever created for residential solar in the United States,according to Solar City,which has raised a total of$I.28 billion in financing capacity during its five-year history.
Google over the past several years has invested in large,utility-scale wind and solar,enhanced geothermal(地热)energy,and other renewable energy projects,for a grand total of more than $680 million in the sector. But today's deal is not only Google's largest foray(突袭)into the sector, it is its first investment in distributed energy. Based in San Mateo,California,less than 20 miles north of Google's Mountain View headquarters,Solar City describes itseff as a solar power service provider. The idea is that people want affordable,clean energy一but they often can't afford to buy a photovoltaic system upfront. Solar City is one of a number of companies that have attempted to help people overcome that cost hurdle(障碍)by leasing,instead of owning their rooftop solar systems.
Solar City's leases and power-purchase agreements to homeowners,businesses,and schools promise a lower monthly electricity bill(including a set payment to Solar City in addition to utility payments)than customers would get with their usual electricity from the grid.Solar City not only finances these photovoltaic projects,but also designs,installs,monitors,and maintains the systems. Recently,since buying the assets of a company called Business Solutions last year,Solar City has also begun offering energy audits and small home improvements(like installing programmable thermostats)that can make a big difference in energy use.
Until now,Solar City has financed most of its 15,000 projects through banks,Chief Executive Lyndon Rive said in an interview. But the problem is only about a half dozen banks are doing solar financing,he said.So in order for Solar City's model to achieve"true scale,"it must"unleash the available capital of corporate America,"he said.Rive is hopeful that Google's move today will set an example for other corporations to make similar investments.
选项
Google's move is an example for other corporations to make investments on renewable energy projects.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentiond
答案
A
解析
题干意思为:谷歌是全球最大的清洁能源公司。通过文中第二段第一句中“这个搜索巨擎……”,可以看出谷歌是个搜索引擎公司(通过常识也可以判断出)。而谷歌是否是全球最大的清洁能源公司,文中并没有给出明确说法,所以选择C。
题干意思为:使用太阳能的最大障碍是成本问题。通过文中第二段第一句中in an effort to break down the biggest barrier to solar energy adoption : the cost(致力于消除太阳能应用的最大障碍:成本)可以得出,文中表达与题干意思表达一致,所以题干表述正确。
题干意思为:谷歌对太阳能的投入已经超过6.8亿美元。文中第三段第一句:Google over the past several years has invested in large , utility-scale wind and solar , enhanced geothermal energy,and other renewable energy projects,for a grand total of more than $680 million in the sector.过去这些年来,谷歌在大规模、可利用的风能、太阳能、加强地热能源和其他新能源工程上投资达到6.8亿美元。可以得出6.8亿美元并非全部投入到太阳能领域,还有风能、加强地热能等其他能源领域,所以题干意思与原文意思相悖,应选择B。
题干意i思为:太阳城是美国一座城市的名字。通过第二段第一句中a company chaired by可知Solar City是一个公司。显而易见,题干表达错误,选择B项。
题干意思为:太阳城通过银行融资,资助了15 000个项目。文中最后一段第一句:Until now , Solar City has financed most of its 15 ,000 projects through banks.到目前为止,太阳城通过银行融资资助了其15 000个项目中的大多数。说明太阳城还没有全部资助15 000 个项目,所以题干意思表达不准确,选择B。
题干意思为:除了谷歌,还没有其他公司投资太阳能。文中最后一句: Rive is hopeful that Google's move today will set an example for other corporations to make similar investments.Rive希望谷歌的行动能够为其他公司投资清洁能源做出表率。可以得出,目前除了谷歌,还没有其他公司投资太阳能。
题干意思为:谷歌的行动是其他公司投资清洁能源的表率。从文中最后一句可以得出该结论,所以题干表述正确。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/UXsQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 TheForbiddenAppleNewYorkusedtobethecitythatneversleeps.These...
共用题干 TheForbiddenAppleNewYorkusedtobethecitythatneversleeps.These...
共用题干 TheForbiddenAppleNewYorkusedtobethecitythatneversleeps.These...
共用题干 TheForbiddenAppleNewYorkusedtobethecitythatneversleeps.These...
共用题干 RacialPrejudiceInsomecountrieswhereracialprejudiceisacute,viole...
共用题干 RacialPrejudiceInsomecountrieswhereracialprejudiceisacute,viole...
共用题干 RacialPrejudiceInsomecountrieswhereracialprejudiceisacute,viole...
共用题干 RacialPrejudiceInsomecountrieswhereracialprejudiceisacute,viole...
共用题干 RacialPrejudiceInsomecountrieswhereracialprejudiceisacute,viole...
共用题干 RacialPrejudiceInsomecountrieswhereracialprejudiceisacute,viole...
随机试题
下列不属于我国个人贷款业务的是()。 A.个人住房贷款 B.个人房地产开
对一般心脏病患者要求拔牙时() A.不应做拔牙手术 B.绝对禁止拔牙 C.
多重选择性问题的提问方式是()。 A.你为什么失约 B.你有什么感觉,是沮
在小学生品德发展过程中,起主导作用的因素是( )。
中共中央国务院发布意见要求“已建成的住宅小区和单位大院要逐步打开,实现内部道路公
“人只有通过适当的教育之后,人才能成为一个人。”夸美纽斯的这句话旨在说明教育是() A、培养人的社会实践活动B、使人得以生存的活动 C、传递社会经...
年轻干部进入此门,就要脚踏实地,既不浮躁,也不消极,心静下来,神专下来,做好吃苦的准备,挽起袖子好好地干一场。外部给了很好的平台,内心要有强烈的锤炼意识。...
以下关于开放式基金的描述中,正确的是()。A、开放式基金的非交易过户只适用于合格的个人投资者,机构投资者不能进行非交易过户B、由于需要收取一定转换费用,开放
药物与机体生物大分子相互作用所引起的初始作用()。A:兴奋B:选择性C:对因治疗D:对症治疗E:药物作用
下列情形中,既违反会计法律制度,又违背会计职业道德规范的有______。A.会计人员小李平时喜欢吃喝应酬,不爱学习钻研会计业务B.会计人员小王