首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
请阅读短文,完成此题。 Move over Methuselah. Future generations could be living well in...
请阅读短文,完成此题。 Move over Methuselah. Future generations could be living well in...
admin
2020-12-24
44
问题
请阅读短文,完成此题。
Move over Methuselah. Future generations could be living well into their second century andstill doing Sudoku, if life expectancy predictions are true. Increasing by two years every decade,they show no signs of flattening out. Average lifespan worldwide is already double what it was 200years ago. Since the 1980s, experts thought the increase in life expectancy would slow down andthen stop, but forecasters have repeatedly been proved wrong.
The reason behind the steady rise in life expectancy is "the decline in the death rate of theelderly", says Professor Tom Kirkwood from Newcastle University. He maintains that our bodies areevolving to maintain and repair themselves better and our genes are investing in this process to putoff the damage which will eventually lead to death. As a result, there is no ceiling imposed by thereahties of the ageing process."There is no use-by-date when we age. Ageing is not a fixed biological process," Tom says.
A large study of people aged 85 and over carried out by Professor Kirkwood discovered that there were a remarkable number of people enjoying good health and independence in their late 80s and beyond. With people reaching old age in better shape, it is safe to assume that this is all due to better eating habits, living conditions, education and medicine.
There are still many people who suffer from major health problems, but modem medicine means doctors are better at managing long-term health conditions like diabetes, high blood pressure and heart disease."We are reaching old age with less accumulative damage than previous generations. We are less damaged," says Professor Kirkwood. Our softer lives and the improvements in nutrition and healthcare have had a direct impact on longevity.
Nearly one-in-five people currently in the UK will live to see their lOOth birthday, the Office for National Statistics predicted last year. Life expectancy at birth has continued to increase in the UK--from 73.4 years for the period 1991 to 1993 to 77.85 years for 2007 to 2009. A report in Science from 2002 which looked at life expectancy patterns in different countries since 1840 concluded that there was no sign of a natural limit to life.
Researchers Jim Oeppen and Dr. James Vaupel found that people in the country with the highest life expectancy would live to an average age of 100 in about six decades. But they stoppedshort of predicting anything more.
"This is far from eternity: modest annual increments in life expectancy will never lead toimmortality," the researchers said.
We do not seem to be approaching anything like the limits of life expectancy, says Professor David Leon from the London School of Hygiene and Tropical Medicine. "There has been no flattening out of the best of the best--the groups which everyone knows have good life expectancy and low mortalit_y"he says.
These groups, which tend to be in the higher social and economic groups in society, can live for several years longer than people in lower social groups, prompting calls for an end to inequalities within societies.
Within populations, genes also have an important role to play in determining how long we could survive for---but environment is still the most important factor.
It is no surprise that healthy-living societies like Japan have the highest life expectancies in the world. But it would still be incredible to think that life expectancy could go on rising forever. "I would bet there will be further increases in life expectancy and then it will probably begin to slow," says Tom, "but we just donTt know."
Based on recent studies made by various scholars, which of the following factors plays afundamental role in man's longevity?
查看材料
选项
A.Genes
B.Eating habits
C.Environment
D.Medical condition
答案
A
解析
第二段第一句“The reason behind the steady rise in life expectancy is“the decline in the death rate ofthe elderly”,说明了平均寿命增长的原因在于死亡率的降低。文章第二段第二句话“He maintains that our bodies are evolving to maintain and repair themselves better and our genes are investing in this process to put offthe damage which will eventually lead to death.”说明了基因可以推迟或延缓死亡。由此我们可以间接推出基因在人类寿命中的基础性作用。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/VLT8KKKQ
相关试题推荐
ItisintheFutureMallwhereyouboughtacoat___________hersisterworks.A.wh
根据题目要求完成下列任务。用中文作答。 以下是某高中英语教师教授短文的教学片段: (1)Theteacherwrotethenewvoca...
Evenwhen__________tosuchtoughlivingconditions,thechildrenwouldnever...
Evenwhen__________tosuchtoughlivingconditions,thechildrenwouldnever...
Evenwhen__________tosuchtoughlivingconditions,thechildrenwouldnever...
请阅读短文,完成此题。 Whatshouldyouthinkaboutintryingtofindyourcareer?Youa...
请阅读短文,完成此题。 Whatshouldyouthinkaboutintryingtofindyourcareer?Youa...
请阅读短文,完成此题。 Whatshouldyouthinkaboutintryingtofindyourcareer?Youa...
请阅读短文,完成此题。 ResultsshowedthatatleastatenthoftheHarvardfirst-yearu...
请阅读短文,完成此题。 Polyester(聚酯)isnowbeingusedforbottles.ICI,thechemical...
随机试题
以下关于异性孪生母犊不育解释错误的是 A.同胎雄性胎儿产生的激素可能经过融合的
(2016年)在一般的压缩空气站中,最广泛采用的空气压缩机形式为()。
肝主疏泄主要体现在
某小学组织春游,列队出发,队伍长度为50米。途中在队伍最前的老师接到通知,需要去
中心静脉压低,血压低
以下说法错误的是()。 A.2010年3月的零售额在12个月中是最少
甲欠乙20万元到期无力偿还,其父病故后遗有价值15万元的住房1套,甲为唯一继承人
阵发性室上性心动过速宜选用A.奎尼丁B.利多卡因C.普萘洛尔D.维拉帕米E.阿托品
共用题干 (一)资料2012年4月,某审计组对甲公司2011年度财务收支情况进行审计。有关情况和资料如下:1.审计人员在对甲公司内部控制进行调查了解时发...
下列税金中,应计入存货成本的有( )。A.由受托方代收代缴的委托加工收回后直接用于对外销售(售价不高于受托方计税价格)的商品负担的消费税B.由受托方代收代缴