首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇A Society Without a Formal AuthorityIn the seventeenth century,Europ...
共用题干 第一篇A Society Without a Formal AuthorityIn the seventeenth century,Europ...
admin
2020-12-24
47
问题
共用题干
第一篇
A Society Without a Formal Authority
In the seventeenth century,European soldiers who came across some Indian groups in the westem Great Lakes found that several native tribes(部落)were living in the area without a formal leadership system.They appeared to be"quite friendly with each other without a formal authority"!
Not only did the Indians appear to lack a formal system of authority,but they also deeply hated any efforts to control their actions.All members of the tribes knew what was required of them by lifelong(一生的)familiarity with the tasks of the area. These tasks tended to be simple, since the Indians' rate of social change was slow. Thus,although subgroups such as soldiers had recognized leaders,no real authority was required.Rather than giving direct orders(which were considered rough),members of the tribes would arouse others to action by examples.
It would be difficult,if not impossible,to carry out such a system in our own society.Most oi us have grown up under one authority or another for as long as we can remember. Our parents,our teachers,our bosses,our government all have the recognized right under certain conditions to tell u, what to do.The authority is so much a part of our culture that it is hard for us to imagine a workabl( society without it.We have been used to relying on authority to get things done and would probably be uncomfortable with the Indian methods of examples on a large scale.
Of course,the major reason why the Indian system would not be suitable for us is that our society is too large.The number of tasks that various members of our society have to perform often undertight time and resource limitations could not be treated by the Indian system,in modern societies, the formal authority system is necessary to achieve any social objectives.
选项
Which of the following statements about the European soldiers is correct?
A:They had no leaders.
B:They treated the Indian groups well.
C:They came across some Indian groups.
D:They found the Indian groups friendly to them.
答案
C
解析
本题问“下列哪项关于欧洲士兵的陈述是正确的?”文章第一段提到“欧洲士兵偶然遇见一群居住在西部大湖群的印第安人”。选项A、选项B、选项D在文中都未提到。因此选项C“他们偶然遇见一些印第安部落”符合题意。
本题问“通过何种方法部落成员使其他成员做事”。文章第二段末尾提到“部落成员通过榜样的力量唤起其他成员采取行动,而不是发出直接命令”。由此可知选项 B“通过榜样”符合题意。
本题是“根据作者的看法,一个社会没有······很难运转”。文章第三段中间提到:"The authority is so much a part of our culture that it is hard for us to imagine a workable society without it.”因此选A。
本题是“读过文章,可得出结论······”。文章前两段谈到印第安部落的制度模式,第三段提到“It would be difficult, if not impossible, to carry out such a system in our own society",第四段解释我们的社会不能执行印第安人的制度的原因。综上所述,选项D“印第安制度很难在我们的社会中执行”符合题意。implement等于carry out(执行)。
本题是“从文章中可以看出,执行我们社会中的任务······”。文章最后一段说“The number of tasks that various members of our society have to perform often under tight time"。因此选项C“没有任何施延”符合提议。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/WepQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
随机试题
传统的对外物流委托其实就是第三方物流。()(2005年11月助理物流师试题)
银行对项目所选设备的可靠性分析,是指设备在规定时间内和规定条件下,完成规定功能的
区别轻、重型婴儿腹泻的主要指标是
(2014年)组成部分注册会计师基于集团审计目的出具审计报告的日期为2014年2
甲状腺功能亢进内科治疗选用
共用题干 第二篇StudySaysDogsCanSmellCance
患儿5岁,其母患结核性胸膜炎,故来体检,双肺听诊呼吸音粗,胸部透视未见异常,
我国对克隆技术是否应该用于人类的立场是A.允许一切克隆B.不允许治疗性克隆,允许生殖性克隆C.允许治疗性克隆,不允许生殖性克隆D.不允许一切克隆E.以上
设an=n2-9n-100(n=1,2,3…),则数列{an}中取值最小的项为()。A、第4项B、第5项C、第6项D、第4和第5项
在学习新材料时,先对材料进行系统的分析、归纳和总结,然后,用简要的词语,按材料中的逻辑关系,写下主要和次要观点,这属于()。A.复述策略B.理解一控制策略