首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
学历提升
It has been reported that in colleges across the United States, the daytime s...
It has been reported that in colleges across the United States, the daytime s...
admin
2020-12-24
36
问题
It has been reported that in colleges across the United States, the daytime serial drama known as the soap opera has suddenly become “in”. Between the hours of 11 a. m. and 4:30 p. m., college television lounges are filled with soap opera fans who can’t wait to see the next episode in the lives of their favorite characters.
Actually, soaps are more than a college favorite; they’re a youth favorite. When school is out, high-school students are in front of their TV sets. One young working woman admitted that she turned down a higher paying job rather than give up watching her favorite serials. During the 1960’s, it was uncommon for young people to watch soap operas. The mood of the sixties was very different from now. It was a time of seriousness, and talk was about social issues of great importance.
Now, seriousness has been replaced by fun. Young people want to be happy. It may seem strange that they should turn to soap opera, which is known for showing trouble in people’s lives. But soap opera is enjoyment. Young people can identify with the soap opera character, who, like the college-age viewer, is looking for happy love, and probably not finding it. And soap opera gives young people a chance to feel close to people without having to bear any responsibility for their problems.
选项
What can we learn from the passage?
A College students like soap operas more than any other social groups
B Young people of sixties like soap operas more than people today
C Young viewers have turned themselves from the seriousness of sixties to enjoyment now
D The young as a whole are trying to look for happy love but in vain
答案
C
解析
这是一道推断题,本题询问的是从文章中我们可以了解到什么信息。这里需要我们对四个选项逐一排查,首先选项A的信息定位在第二段,第二段第一句话即本文的中心大意,已经告诉我们肥皂剧不仅仅是大学生喜爱的节目。选项B的信息定位在第二段里,“During the 1960’s, it was uncommon for young people to watch soap operas.”(在六十年代,年轻人很少观看肥皂剧)。因此我们判断选项B是错误的。选项D的信息定位在第三段里,“Young people can identify with the soap opera character, who, like the college-age viewer, is looking for happy love, and probably not finding it.”这里告诉读者也许年轻人会在肥皂剧里找到自己的影子,也许就像大学生观众一样,寻找真爱却以失败告终,但这里作者并不是说明所有年轻人的爱情之旅都是失败而告终的,所以选项D是错误的。选项C在对六十年代观众和当今观众进行分析对比后得出,年轻的观众将自己从六十年代严肃的主题转向娱乐的话题。因此我们确定选择答案C。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/WvB8KKKQ
相关试题推荐
ItisreportedthatsomescientistsintheUnitedStateshavefoundanew___...
Thishypothesisstatesthatenvironmentsthataretoocleanmayactuallymake...
TheeconomyoftheUnitedstatesafter1952wastheeconnomyofawell-fed,al...
TheeconomyoftheUnitedstatesafter1952wastheeconnomyofawell-fed,al...
[英译汉]HehasaforeignfriendwholivesintheUnitedStates.
[阅读理解] IthasbeenreportedthatincollegesacrosstheUnitedStates,t...
[阅读理解] IthasbeenreportedthatincollegesacrosstheUnitedStates,t...
[阅读理解] IthasbeenreportedthatincollegesacrosstheUnitedStates,t...
[阅读理解] TodaytheofficiallanguageoftheUnitedSatesandmostofCanad...
[阅读理解] TodaytheofficiallanguageoftheUnitedSatesandmostofCanad...
随机试题
施工合同履行过程中,承包商向指定分包商支付工程款的时间应当是()。
某教师在讲解朱自清的《荷塘月色》时,谈及朱自清的散文有“抒情型”与“叙事型”的区分,以下不属于其“抒情型”散文的是()。A.《桨声灯影里的秦淮河》B.《绿》
风湿性动脉炎表现为A.细动脉玻璃样变B.大动脉粥瘤形成C.中等动脉纤维素样坏死D.小动脉纤维素样坏死
在Word中,关于分节符的理解,下面选项中哪些是正确的。() A.分节符用一条横贯屏幕的虚双线表示 B.在同一个Word文档中...
1966年ICSH推荐测定Hb的参考方法是A:十二烷基硫酸钠比色法B:氰化高铁血红蛋白比色法C:碱羟血红蛋白比色法D:酸化血红蛋白比色法E:叠氮高铁血红
较大事故由( )负责调查。A.国务院B.事故发生地设区的市级人民政府C.事故发生地省级人民政府D.事故发生地县级人民政府
关于预计负债说法正确的有()。A:期货公司应当按照企业会计准则的规定确认预计负债B:中国证监会派出机构可以要求期货公司对预计负债进行专项说明C:有证据表明期
地理信息系统(GIS)以()为基础,采用地理模型分析方法,适时提供多种空间的地理信息,为地理研究和地理决策提供服务。A:实时画面B:空间数据C:数据集成D
按照权责发生制原则的要求,下列货款应不确认为主营业务收入的是______。A.本月销售产品货款未收到B.上月销货款项本月收到,存入银行C.本月预收下月货款存
某境外旅客2019年10月5日在内地某退税商店购买了一件瓷器,价税合计金额2260元,取得退税商店开具的增值税普通发票及退税申请单,发票注明税率13%。2...