首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 G8 SummitLeaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations(G8)...
共用题干 G8 SummitLeaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations(G8)...
admin
2020-12-24
50
问题
共用题干
G8 Summit
Leaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations(G8)will meet in Scotland in July this year. Representatives from China,India,Mexico,South Africa and Brazil have also been invited.Here's what the G8 leaders want from the meeting.
British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world's poorest' countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010.He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports.This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests.On climate change,Blair wants concerted(共同的)action by reducing carbon emissions(排放).
US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn't like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption.Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit,according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》).Although the US is the world's biggest polluter,Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.
French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change.He is determined to get the US to sign the climate change deal.
German Chancellor Gerhard Schroder remains doubtful of Blair's Africa proposals.Schroder's officials have dismissed the notion that money will solve Africa's problems as"old thinking".Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they've solved the corruption problem.
Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage.Putin intends to use the aid to Africa as a springboard(跳板)next year to propose aid to the former Soviet republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.
Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi's priorities are a seat on the UN Security Council, for which he will be lobbying(游说)at the summit. And he's concerned about the Democratic People's Republic of Korea's nuclear weapons programme.
选项
Japan will reject Blair's proposal to increase aid to Africa.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
C
解析
本题给出的信息是错误的。文章第一段提到:" Leaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations(G8)will meet in Scotland in July this year.Representatives from China , India , Mexico , South Africa and Brazil have also been invited.”文章先说八大主要工业化国家的首脑参加,然后说中国、印度、墨西哥、南非和巴西这些国家也派代表参加,因此后者不属于八大主要工业化国家,与本题信息“八大主要工业化国家包括······”相反。
本题给出的信息是正确的。文章第二段末尾提到:" Blair wants concerted action by reducing carbon emissions.”这说明布莱尔希望共同行动减少碳排放,与本题信息一致。
本题给出的信息在文章中没有提及。文章只在第一段提到八大主要工业化国家的首脑参加,然后说中国、印度、墨西哥、南非和巴西这些国家也派代表参加,至于本题信息“印度接受邀请参加八国峰会”就不得而知了。
本题给出的信息是错误的。文章第三段开头提到:" US President George w.Bush agrees to give help to Africa.But he says he doesn't like the idea of increasing aid to coun-- tnes as it will increase corruption.”这说明虽然布什同意给予非洲帮助,但不同意提高援助,与本题信息“布什同意提高对非洲的援助”相反。
本题给出的信息是正确的。文章第四段提到:" French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change.”这说明希拉克在非洲和气候变化问题上支持布莱尔。本题信息“...takes a stand similar to...”的意思为“支持”。
本题给出的信息是错误的。文章第三段中间提到:" The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol.”与本题信息“布什将在峰会上签署《京都议定书》”相反。
本题给出的信息在文章中没有提及。文章最后一段提到日本首相小泉纯一郎优先考虑的是在联合国安全理事会上的一个席位,而且他也关心有关朝鲜民主主义人民共和国的核武器计划。而本题信息“日本将反对布莱尔增加对非洲援助的建议”根本没有提及。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/X0pQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 老张持有某创业板上市公司甲的股票100手,占该公司合计股本的0.2%。该公司总资产10000万元,其中负债3000万元,全部为短期债券,利率为...
随机试题
在采用P、V操作对共享资源的使用进行保护时,对该共享资源读写的代码段称为(
(127-128题共用备选答案) A.气虚血少 B.气虚血瘀 C.气虚出血
下列关于创业板规范运作的说法符合规定的是( )A.创业板董事长可担任薪酬与考核委员会召集人:B.董事会成员6名,其中4名高管:C.董秘由财务负责人兼任:
非法行医罪的主体是( )。A.未按操作规程进行医疗的医护人员B.任何人C.未取得医生执业资格的人D.没有医疗实践经验的人
运输内源性甘油三酯的脂蛋白是A.IDLB.VLDLC.LDLD.CME.HDL
采用钢—混凝土组合梁的目的是()。A、减轻结构自重B、减少施工对交通的影响C、造型美观D、增加桥梁结构自重E、减少对周边环境的影响
下列关于虚箭线的说法错误的是( )。A.不消耗时间B.不消耗资源C.表达逻辑关系D.表达组织关系
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。 CentersoftheGreatEuropeanCi...
根据《中华人民共和国信托法》,不属于信托文件必须载明的事项是()。A.信托目的B.信托期限C.信托财产的范围、种类及状况D.受益人取得信托利益的方式及
共用题干 某企业批量生产一种零件,投产批量为6件,经过4道工序加工,按照加工顺序,单件每道工序作业时间依次为20分钟、10分钟、25分钟、15分钟,假设...