首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Brain Drain1.Brain drain is a phenomenon under which"people of a natio...T
共用题干 Brain Drain1.Brain drain is a phenomenon under which"people of a natio...T
admin
2020-12-24
1
问题
共用题干
Brain Drain
1.Brain drain is a phenomenon under which"people of a nation move to another nation due to financial benefits and also due to economical reasons,but there are many more reasons behind it". If we think deeply to the topic,we would find that this phenomenon has more disadvantages than advantages.
2.This phenomenon has many advantages for receiving countries which will automatically benefit from the skills and talents of immigrated people who were educated and qualified in their home countnes.
3.However,developing countries are deeply affected by this phenomenon since they are deprived from millions of their skilled workers, doctors,hardworking Engineers,and billions of man power. Those elites represent the backbone of their economies and once they travel abroad,their economies will not flourish and promote.In fact,there are many reasons behind brain drain.Firstly,the Government is the first responsible for brain drain. The salaries paid by local companies are much less than multinational foreign companies,which pushes millions of intelligent,hardworking Engineers to leave their native countries to look for a better life and opportunities.Secondly,the status and facilities provided by foreign companies are much higher in quality and quantity.Also,some people find it a matter of pride and dignity to work as an employee in foreign countries.
4.But we have to mention that brain drain does not only affect developing countries but also has some advantages for them.People living abroad help foreigners to know about their cultures and traditions.Also,they give information about various natural beauties and tourist spots in their home countries,which encourages tourists to visit them. This in turn increases tourist income.Brain drain also helps in increasing their foreign exchanges.
5.But at last you would find that brain drain has more disadvantages than advantages on developing or poor countries.So,to stop brain drain,local governments should make people aware of its harmful effects.Also Government should provide opportunities to their elites and should provide them with handsome salary so that they can serve their own mother nation.
选项
To stop brain drain,local governments should make people aware of______.
A:its harmful effects
B:immigrated people
C:the local government
D:their cultures and traditions
E:the hardworking engineers
F: in quality and quantity
答案
A
解析
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段的中心意思是人才流失对人员接受国的益处。
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段的中心意思是人才流失对发展中国家的弊端。
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段的中心意思是人才流失也能给发展中国家带来些好处。
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段的中心意思是政府为阻止人才流失能采取的措施。
本题考查的是对阐述文章主旨的事实与细节的了解。依据是第二段中的 "This phenomenon has many advantages for receiving countries which will automatically benefit from the skills and talents of immigrated people”。
本题考查的是对阐述文章主旨的事实与细节的了解。依据是第三段中的 "Second,the status and facilities provided by foreign companies are much higher in quality and quantity”。
本题考查的是对阐述文章主旨的事实与细节的了解。依据是第四段中的 "People living abroad help foreigners to know about their cultures and traditions”。
本题考查的是对阐述文章主旨的事实与细节的了解。依据是文章第五段中的“So , to stop brain drain , local governments should make people aware of its harmful effects"。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/XPlQKKKQ
相关试题推荐
Heinspiredmanyyoungpeopletotakeupthesport.AallowedBencouragedCcall
弟一篇TheWorkfsBest-Se川ngMedicine Sinceancienttimes,peoplealloverthe...
弟一篇TheWorkfsBest-Se川ngMedicine Sinceancienttimes,peoplealloverthe...
弟一篇TheWorkfsBest-Se川ngMedicine Sinceancienttimes,peoplealloverthe...
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellpho...
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellpho...
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellpho...
SomePeopleDoNotTasteSaltLikeOthers Low-saltfoodsmaybeharderfor...
SomePeopleDoNotTasteSaltLikeOthers Low-saltfoodsmaybeharderfor...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
随机试题
关于政府补助的确认和计量,下列项目中不正确是()。 A、政府补助为货币性资产的
(29-30题共用题干) 患者女,26岁。结婚1年,婚前与男友同居半年,有成功
互相尊重、密切合作、互相学习是 A、处理医患关系的原则 B、处理医际关系的
路径-目标理论认为的领导行为主要包括()。
.关于ICU重症病人监测中心静脉压(CVP)与血压(BP)的叙述中,不正确的是
蓝田公司在同一日就一项发明创造——“一种运动员快速药敏检测试剂盒”申请了发明专利,又申请了实用新型专利,并在申请时分别说明对同样的发明创造已申请了另一专利...
下列关于延安整风运动的表述,不准确的是()。A.在思想上清算了“左”的和“右”的错误B.实行“惩前毖后,治病救人”的方针C.确立毛泽东思想为全党的指导思
科技部: 获悉中国XX学会已于四月间在北京正式成立。该会的成立,对吸收外国科技成果,“洋为中用”,促进我国制冷科学技术的发展和学术交流,起着极大的...
符合风湿性心脏病主动脉瓣狭窄的典型体征是()。A.周围血管征阳性B.主动脉瓣区舒张期喷射样杂音C.主动脉瓣区收缩期隆隆样杂音D.主动脉瓣区舒张期隆隆
商业银行通常采用不定期自我评估的方法,来检验战略风险管理是否有效实施。()