首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Successful Language Learners1.Some people seem to have a knack for lear...
共用题干 Successful Language Learners1.Some people seem to have a knack for lear...
admin
2020-12-24
59
问题
共用题干
Successful Language Learners
1.Some people seem to have a knack for learning languages.They can pick up new vocabulary,master rules or grammar,and learn to write in the new language more quickly than others.They do not seem to be any more intelligent than others,so what makes language learning so much easier for them?Perhaps if we take a close look at these successful language learners,we may discover a few of the techniques which make language learning easier for them.
2.First of all,successful language learners are independent learners.They do not depend on the book or the teacher;they discover their own way to learn the language.Instead of waiting for the teacher to explain,they try to find the patterns and the rules for themselves.They are good guessers who look for clues and form their own conclusions.When they guess wrong,they guess again.They try to learn from mistakes.
3.Successful language learning is active learning. Therefore,successful learners do not wait for a chance to use the language;they look for such a chance.They find people who speak the language and they ask these people to correct them when they make a mistake.They will try anything to com-municate.They are not afraid to repeat what they hear or to say strange things;they are willing to make mistakes and try again.When communication is difficult,they can accept information that is inexact or incomplete.It is more important for them to learn to think in the language than to know the meaning of every word.
4.Finally,successful language learners are learners with a purpose.They want to learn the language because they are interested in the language and the people who speak it.It is necessary for them to learn the language in order to communicate with these people and to learn from them.They find it easy to practice using the language regularly because they want to learn with it.
5.What kind of language learner are you?If you are a successful language learner,you have probably been learning independently,actively,and purposefully.On the other hand,if your language learning has been less than successful,you might as well try some of the techniques outlined above.
选项
Independent Language learners rely on themselves_________.
A:to discover sentence patterns and grammatical rules
B:to expand vocabulary
C:to use the target language
D:to encourage unsuccessful language learners to learn independently,actively and purposefully
E:from clues
F:to say strange things
答案
A
解析
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段首先通过举例方式说明有些人似乎学习语言比别人更快更轻松,引出该篇文章的主题:…a few of the techniques which make language learning easier for them.即成功学习语言的方法。
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段主要讲述的是第一个学习语言的方法,就是独立学习的能力,作者通过举例子的方式来说明这一方法,例如这些人不会依赖老师或者课本,而是自己去摸索总结出一定的模式,寻找线索,大胆地、不断地进行猜测,从错误中学习。
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段主要讲述第二个语言学习的方法,就是积极主动学习的能力,这些人会寻找一切使用语言的机会,找人纠正他们的错误,敢于说一些即使有些别扭的句子,愿意接受不准确或不完整的信息,对他们来说,学习另一种思维方式比知道单词的意思更加重要。
本题考查的是对所读材料大意与主旨的掌握。本段主要讲述第三个语言学习的方法,就是有目的性地学习的能力,这些人往往是因为对讲这种语言的人以及语言本身感兴趣才学习,这样,他们可以更好地和使用这种语言的当地人交流并向他们学习。
本题考查的是对阐述文章的主旨事实与细节的了解。依据是第二段第四句话:They are good guessers who look for clues and form their own conclusions.
本题考查的是对阐述文章的主旨事实与细节的了解。依据是第二段第三句话:Instead of waiting for the teacher to explain, they try to find the patterns and the rules for themselves.
本题考查的是对阐述文章的主旨事实与细节的了解。依据是第三段第二句话:Therefore, successful learners do not wait for a chance to use the language; they look for such a chance.
本题考查的是对阐述文章的主旨的了解。依据是第二段、第三段、第四段的第一句也就是每一段的主题句。本文的主旨就是介绍这三种重要的语言学习方法:独立、主动、有目的地学语言。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/Y0pQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 赵先生现年35岁,2年前离异,自己一人带着4岁的儿子一同生活。目前任职于某国企中层领导岗位。每月工资税后8000元,年终各种福利和奖金税后8万...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯老先生现年78岁,和老伴相依为命,膝下有三个孩子,冯老大、冯老二、冯老三。冯老二3年前因为车祸去世,留下两个儿子冯枫与冯强。冯老先生感到自己...
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 冯斌夫妇今年都是35岁,计划20年后退休。他们5年前买了一套总价150万元的新房,贷款100万元,期限25年,等额本息还款方式,贷款利率是6....
共用题干 老张持有某创业板上市公司甲的股票100手,占该公司合计股本的0.2%。该公司总资产10000万元,其中负债3000万元,全部为短期债券,利率为...
随机试题
全口义齿需缓冲的部位不包括 A.上颌硬区 B.下颌舌骨嵴部 C.后堤区
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是
命令性规则和禁止性规则合称为( )。 A.授权性规则 B.权义复合性规则
属于高度恶性淋巴瘤的是() A.小无裂细胞型 B.滤泡性小裂细胞型 C.弥
根尖肉芽肿主要特征为A.周围主要是中性粒细胞、巨噬细胞,外围以密集的淋巴细胞、浆细胞B.以淋巴细胞、浆细胞、巨噬细胞浸润根尖周组织,并有肉芽组织形成C.可见
关于牙冠形态的生理意义,说法错误的是A.外展隙是食物的溢出道B.牙冠邻面正常突度可防止食物嵌塞C.边缘嵴的作用是将食物局限在面窝内D.牙冠外形高点可扩张龈
关于有限合伙制说法错误的是()A、有限合伙人负责出资B、在国内的普通合伙人通常为基金管理公司C、普通合伙人代表整个私募股权基金对外行使权力D、普通合伙人
电两规划设计的主要任务内容是()。A.确定变电所布局和电两结构;B.研究电源建设优化方案;C.确定输电方式;D.选择电网电压。
脂肪酸β-氧化和酮体生成的共同中间产物是A:乙酰乙酰CoAB:甲基二羟戊酸C:草酰乙酸D:乙酰乙酸E:β-羟丁酸
根据《商业银行个人理财业务管理暂行办法》的规定,商业银行对个人理财业务的季度统计分析报告,应至少包括( )。A.当期开展的所有个人理财业务简介及相关统计数据