首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
下面的短文后有2 项测试任务:(1) 第 1~4 题要求从所给的6 个选项中为第1~4 段每段选择1 个最佳标题;(2) 第 5?8 题要求从所给的6个选...
下面的短文后有2 项测试任务:(1) 第 1~4 题要求从所给的6 个选项中为第1~4 段每段选择1 个最佳标题;(2) 第 5?8 题要求从所给的6个选...
admin
2020-12-24
65
问题
下面的短文后有2 项测试任务:(1) 第 1~4 题要求从所给的6 个选项中为第1~4 段每段选择1 个最佳标题;(2) 第 5?8 题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。
Early Ideas about the Universe
1 Early man got his ideas about the universe by looking at the stars as you do. He observed carefully, and learned many things about the sun, the moon, and the stars.
2 Suppose you were asked to collect evidence about the sun as early man did. You might go out morning after morning and see it come up in the east. Even on cloudy mornings, you would observe that the darkness goes away and the world becomes light. You might not see the sun but would be sure it is there, because you notice that the earth warms up. As you continued, the sun climbs higher in the sky each day during part of the year. It stays in the sky longer. The earth gets warmer. Things begin to grow. It is spring and then summer.
3 After a while the sun stays in the sky for shorter and shorter periods. Many plants begin to die. Leaves fall. Winter comes. Year after year this is repeated and you cannot tell exactly why it happens. But you realize that the sun seems to make the difference. Primitive (原始的) man felt that since the sun was so powerful it must be a god. It may seem silly to us now to worship (崇拜) a sun-god,but primitive man was right about the importance of the sun to life on earth.
4 You hjave been told that the world is round. But suppose no one had ever taught you that the world was like a huge ball. Would you have ever thought of it yourself? You cannot see the curve(曲线) of the earth at once. You would have no idea of how big it was.Thafs why early man believed that the earth was small and flat. Such ideas appeared from the evidence they had.
5 If you watch the stars night after night, you will see them rise and set. As you look at the sky, it is not difficult to imagine that you are in the center of a vast collection of twinkling (闪烁) lights. Some early astronomers (天文学家) believed the sky was a crystal shell or series of crystal shells, one inside the other. They believed this because that is what the night sky looked like. For many centuries, men believed that the earth was the center of the universe and that the sun, the moon, and the stars circled around it.
Early men thought the earth was small and flat because
选项
A he did not observe the sun carefully enough
B he could not see its curve
C the sun,Ihe moon and the stars seemed to move around it
D the earth circles around the sun
E it looked like that at night
F it has power over life on earth
答案
B
解析
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/YElQKKKQ
相关试题推荐
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。 YoungAdultsWhoExerciseGetHigher...
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。 Mt.DesertIs...
随机试题
控制食品腐败变质的措施不包括( )。 A、辐照 B、低温储存 C、常温储
著名景点野荷谷位于( )。 A、泾源县 B、海原县 C、隆德县 D、彭
下列各项中,自古以来就是赣闽两省军事要冲的有( )。 A、铅山分水关 B、
常用平静呼吸下屏气方式摄影的部位是 A.手 B.下肢 C.前臂 D.心脏
统计行政处罚作为一种具体的统计行政行为,其特点是()。
患者,男,28岁,车祸头部受伤,伤后不省人事约半小时,清醒后诉头痛、恶心、呕吐,4小时后再次昏迷。首先考虑A.颅底骨折B.脑震荡C.硬膜外血肿D.硬膜下血
脑栓塞的最常见病因是A.休克B.风湿性心瓣膜病C.脑动脉粥样硬化D.先天性脑动脉瘤E.与上呼吸道感染有关
共用题干 女,28岁。牙龈刷牙出血2年。检查:全口牙石(+),牙龈缘轻度红,探诊出血,探诊深度2mm,未见牙龈退缩。此时对该患者的治疗方法应为A:洁治术B
粉尘爆炸极限不是固定不变的,它的影响因素主要有粉尘粒度、分散度、湿度、可燃气含量、惰性粉尘和灰分温度等。其中对影响因素与粉尘爆炸危害性关系描述不正确的是()。
精神分析理论之所以被称为深层心理学,其原因是()。A:不承认潜意识层面心理活动的存在B:十分强调意识活动对人类心理的深刻作用C:十分强调潜意识对人类心理的作