首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇Unidentified Flying ObjectUnidentified flying Object(UFO)is any obje...
共用题干 第一篇Unidentified Flying ObjectUnidentified flying Object(UFO)is any obje...
admin
2020-12-24
23
问题
共用题干
第一篇
Unidentified Flying Object
Unidentified flying Object(UFO)is any object or light,reportedly sighted in the sky,that cannot be immediately explained by the observer. Sightings of unusual aerial phenomena date back to ancient times,but UFOs(sometimes called flying saucers)became widely discussed only after the first widely publicized U.S.sighting in 1947.Many thousands of such observations have since been reported worldwide.
At least 90 percent of UFO sightings can be identified as conventional objects,although time consuming investigations are often necessary for such identification.The objects most often be mistaken for UFOs are bright planets and stars,aircraft,birds,balloons,kites,aerial flares,peculiar clouds, meteors(流星),and satellites. The remaining sightings most likely can be attributed to other mistaken sightings or to inaccurate reporting, tricks, or delusions(妄想),although to disprove all claims made about UFOs is impossible.
From 1947 to 1969 the US air force investigated UFOs as a possible threat to national security. A total of 12,618 reports was received,of which 701 reports,or 5.6 percent,were listed as unexplained.The air force concluded that"no UFO reported,investigated,and evaluated by the Air Force has ever given any indication of threat to our national security."Since 1969 no agency of the US government has had any active program of UFO investigation.
Some persons, however, believe that UFOs are extraterrestrial(地球外的)spacecraft, even though no scientifically valid evidence supports that belief. The possibility of extraterrestrial civilizations is not the stumbling block(障碍物);most scientists grant that intelligent life may well exist elsewhere in the universe.A fully convincing UFO photograph of a craft like object has yet to be taken, however, and the scientific method requires that highly speculative(推测性的)explanations should not be adopted unless all of the more ordinary explanations can be ruled out.
UFO enthusiasts persist,however,and some persons even claim to have been captured and taken aboard UFOs.No one has produced scientifically acceptable proof of these claims.Behavioral scientist Car Sagan of Cornel University has proposed that"certain psychological needs are met by belief in superior beings from other worlds."
选项
How does Carl Sagan feel about the UFO enthusiasts?
A:Talking about encounters with visitors from outer space may satisfy them psychologically.
B:They refuse to accept the possibility that UFOs are some conventional objects.
C:They are reluctant to look for scientifically acceptable evidence for their claims.
D:Their curiosity drives them to adopt the highly speculative explanations about UFOs.
答案
A
解析
由文章第一段得知,在1947年美国的发现之后,不明飞行物引起了广泛的争论,也就是说广泛激起了对不明飞行物的兴趣,所以,选项C为正确答案。
本文提到了许多种物体,它们被误认为是UFO,但不是真正的不明飞行物,因此,选项B错。第二段没有提到人们对不明飞行物的否定性反应,下段才提到,因此C 项不对。同样本段也没有列举出关于不明飞行物的有趣的断言,因此D项不对。所以A项是正确答案。
根据第三段内容可知选项A、B、C的内容均与文章一致,只有D选项与本段最后一句相矛盾。
只要满足了科学方法的要求,假想就会被接受,B项的假设与此一致。
卡尔·萨根的主要观点是,相信有来自外星球的生命满足了他们的一定心理需求。选项B、C都与此观点无关。心理需求不一定就是好奇心,因此选项D也不对。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/YLdQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 吴先生与张女士因感情不和而离婚,双方对于其他财产的分割均无异议,但对以下财产的分割发生纠纷:吴先生婚前首付20万元,贷款80万元购买的房屋各一...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 王先生夫妇今年都刚过40岁,年收入20万元左右,打算60岁退休,估计夫妇退休后第一年生活费为10万元,考虑通货膨胀的因素,夫妻俩每年的生活费用...
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。张先
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。张先
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。张先
共用题干 张先生夫妇两人今年都已经40岁,他们有一个女儿10岁,张先生的父母与其同住。请理财规划师为其调整家庭的风险管理和保险规划。根据案例回答下列问题。张先
共用题干 刘先生与何女士与1976年结婚,婚后育有一子,取名刘飞。2004年1月刘飞与王清结婚,王清在国有公司工作,并于2005年生一女刘霞。2006年...
随机试题
下列产品或服务采购原则的运用正确的有()。
财产清查的内容包括()。
最新数据显示,2014年全球互联网用户达到28.9亿人,2015年全球网民数量将
关于证券公司办理集合资产管理业务运作的基本规范,以下说法正确的是()。
患者男,56岁。上颌牙列缺失,下颌剩余右侧54,和左侧234。其中右侧4松动Ⅱ度,近中倾斜并向对颌伸长,牙槽骨吸收至根中1/3;右侧5松动Ⅰ度;左侧2、3...
多重耐药性伤寒病原治疗首选A.复方磺胺甲基异噁唑B.阿莫西林C.氯霉素D.喹诺酮类E.头孢菌素类
新生儿,生后10小时,发现皮肤、黏膜及巩膜黄染,精神差,査血清胆红素155μmol/L,其他未见异常,护士考虑该患儿最可能的诊断是A.生理性黄疸B.先天性胆管
某药厂要招聘车间主任2人,需要进行笔试和面试。其中考察了应聘人员对我国药品质量管理规范的名称及英文缩写的掌握程度,下列正确的有A.《药物非临床研究质量管理规范》
甲系某地交通运输管理所工作人员,在巡查执法时致一辆出租车发生重大交通事故,司机乙重伤,乘客丙当场死亡,出租车严重受损。甲以滥用职权罪被提起公诉。关于本案处...
某公司为一家增值税一般纳税企业。2019年年初,货币资金的年初借方余额为520万元,应收票据的年初借方余额为50万元,应收账款的年初借方余额为234万元,...