首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
共用题干 第一篇Nuclear Power and Its DangerNuclear power's danger to health,safety...
admin
2020-12-24
52
问题
共用题干
第一篇
Nuclear Power and Its Danger
Nuclear power's danger to health,safety,and even life itself can be summed up in one word:radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it,partly because it cannot be detected by human senses.It can't be seen or heard,or touched or tasted,even though it may be all around us.There are other things like that. For example,radio waves are all around us but we can't detect them,sense them,without a radio receiver. Similarly,we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves,nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels,radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cells in vital organs.But even the lowest level of radiation can do serious damage.There is no level of radiation that is completely safe.If the radiation does not hit anything important,the damage may not be significant. This is the case when only a few cells are hit,and if they are killed outright,your body will replace the dead cells with healthy ones.But if the few cells are only damaged,and if they reproduce themselves,you may be in trouble.They reproduce themselves in a deformed way.They can grow into cancer. Sometimes this does not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation.Serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred.A person can be irradiated and feel fine,then die of cancer five,ten,or twenty years later as a result.Or a child can be born weak or liable to serious illness as result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us.We must know the truth.
选项
According to the passage,the danger of nuclear power lies in________.
A:nuclear mystery
B:radiation detection
C:nuclear radiation
D:radiation level
答案
C
解析
第一段就明确指出核能的危险在于核辐射。
第三段提到,即使很微量的辐射也会带来严重的后果,主要因为受损伤的细胞会以崎形的方式自我复制,进而转变为癌症。
not be significant指不太要紧的、不致命的,所以选A。
核辐射会给我们选项A、B和C几个方面的损害,只有D概括较全面,所以D正确。
文章第二段和第四段分别提到了不同的“reasons for some of the mystery tbout nuclear radiation",由此可以推断,核辐射仍然是一个未解之谜。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/YoMQKKKQ
相关试题推荐
Ouraimwastoupdatethehealthservice,andwesucceeded.A.modernizeB.offer
Heassertedthatnuclearpowerwasasafeandnon-pollutingenergysource.Amain
McGrady'sSpectacularArt 1WhenTracyMcGradyishealthy,hisplaycanbe...
McGrady'sSpectacularArt 1WhenTracyMcGradyishealthy,hisplaycanbe...
Allthepupilsseemtobeverycheerful.()A.happyB.healthyC.naughtyD.busy
ThedocumentwascompiledbytheDepartmentofHealth.()A.printedB.attachedC.w
RaisingHappy,HealthyChildren Icallmyselfexpertatraisingchildrenno...
Forthelastfiveyearsofhislife,hewasclinicallyinsane.()A.crazyB.health
RaisingHappy,HealthyChildren Icallmyselfexpertatraisingchildrenno...
Forthelastfiveyearsofhislife,hewasclinicallyinsane.()A.crazyB.health
随机试题
高原居民红细胞数增多的主要原因是 A.铁吸收增多 B.蛋白质吸收增多 C.
男,20岁,近日来咳嗽,少量痰液,低热,前夜突起气促,张口呼吸,大汗淋漓,面色苍白,脉速120次每分,BP:(90/60mmHg),双肺布满哮鸣音,心...
不宜设置垃圾填埋场的场地为下列哪个选项?( )A、岩溶发育场地B、夏季主导风向下风向场地C、库容仅能保证填埋场使用年限在12年左右的场地D、人口密度及征
下列对期现套利描述正确的是()。 Ⅰ.期现套利可利用期权价格与现货价格的不合理价差来获利 Ⅱ.商品期权期现套利的参与者多是有现货生产经营背景的企业 ...
托尔曼学习理论的核心概念是( )A.期望B.强化C.动作D.完形
以下关于义务教育的表述,正确的是( )A.国家收取学费,不收取杂费B.适龄儿童、少年必须考试才能入学C.县级以上人民政府教育行政部门具体负责义务教育实施工
甲在骑车下班途中,碰巧乙和丙在路边厮打,乙突然把丙推向非机动车道,甲躲闪不及,将丙撞伤。根据《侵权责任法》的规定,下列表述正确的是( )。A.甲可以第三人过错
知识点:氧疗 女,65岁,间断咳嗽、咳痰10年,加重伴呼吸困难2天。血气分析:PH7.35,PaO256mmHg,PaC0246mmHg。...
公司制期货交易所设监事会,每届任期3年,监事会成员不得少于3人。()
成熟的股票发行市场较多采用()发审方式。A.注册制B.核准制C.备案制D.审批制