首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
下面有 3 篇短文,每篇短文后有 5 道题。请根据短文内容,为每题确定 1 个最佳选项。 Cell Phones: Hang Up or Keep...
下面有 3 篇短文,每篇短文后有 5 道题。请根据短文内容,为每题确定 1 个最佳选项。 Cell Phones: Hang Up or Keep...
admin
2020-12-24
51
问题
下面有 3 篇短文,每篇短文后有 5 道题。请根据短文内容,为每题确定 1 个最佳选项。
Cell Phones: Hang Up or Keep Talking?
Millions of people are using cell phones today. In many places it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication — having a mobile
phone shows that they are cool and connected.
The explosions around the world in mobile phone use make some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.
On the other hand, why do some medical studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones? Signs of change in the tissues of the brain and head can be defecfed with modern scanning (扫描) equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss. He couldn’t remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use,but his employer’s doctor didn’t agree.
What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.
As the discussion about their safety continues, it appears that ifs best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it’s wise not to use your mobile phone too often.
On the safety issue of mobile phones, the manufacturing companies
选项
A hold that the amount of radiation is too small to worry about.
B deny the existence of mobile phone radiation.
C develop new technology to reduce mobile phone radiation.
D try to prove that mobile phones are not harmful to health.
答案
A
解析
答案见第四段里的这句话:Mobile phone companies agree that there is some radiation , but they say the amount is too small to worry about. (手机厂商并不否认手机有辐射,但声称辐射量很小无须担心。)
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/Zs9QKKKQ
相关试题推荐
CellPhones:HangUporKeepTalking Millionsofpeopleareusingcellphone...
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellphon...
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellphon...
CellPhones:HangUporKeepTalking? Millionsofpeopleareusingcellphon...
共用题干 第三篇CellPhones:HangUporKeepTalking?Millionsofpeopleareusingce...
共用题干 第三篇CellPhones:HangUporKeepTalking?Millionsofpeopleareusingce...
共用题干 第三篇CellPhones:HangUporKeepTalking?Millionsofpeopleareusingce...
共用题干 第三篇CellPhones:HangUporKeepTalking?Millionsofpeopleareusingce...
共用题干 CanMobilePhonesCauseDisease?1"Mobilephonekilledmyman,"scream...Ta
共用题干 CanMobilePhonesCauseDisease?1"Mobilephonekilledmyman,"scream...Th
随机试题
在人群中慢性携带致病性金黄色葡萄球菌的人约为
根据《中华人民共和国水污染防治法》,关于饮用水源保护有关的说法,错误的是()
在证券投资组合的管理过程中,下列哪一个步骤的目的之一是发现那些价格偏离其价值的证
当前,我国正处在极为重要的战略机遇期,国家制定并正在实施国际传播能力建设战略。
为什么要致力于转变学生的学习方式?
以下麻醉药物作用时间最长的是()A.布比卡因B.爱迪卡因C.利多卡因D.丁卡因E.普鲁卡因
心和肾的关系主要体现在A.水火既济B.动静结合C.精血互生D.气机升降
患者,男性,58岁。长期使用降血糖药物控制血糖,近日来发现小便变红,偶尔感觉右下腹疼痛。住院期间查肝、肾功能不良,不宜选用的降糖药是A.甲苯磺丁脲B.氯磺丙脲
患者,男,23岁,下唇正中撕裂伤后形成楔状缺损,其范围约为下唇的1/5。以下处理原则中不正确的是A.Z字成形术B.直接拉拢缝合C.采用上唇组织瓣转移修复下
根据环境保护税法律制度的规定,下列说法正确的是( )。A.企业事业单位和其他生产经营者向依法设立的污水集中处理、生活垃圾集中处理场所排放应税污染物的,应当缴纳