首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engineering began when the DNA molecule(分...
admin
2020-12-24
5
问题
共用题干
第三篇
Genetic Engineering
Genetic engineering began when the DNA molecule(分子),the most basic unit of life, was first
described in 1953 by James Watson and Francis Crick.An understanding of DNA led to the altering of
normal cell reproduction.Experiments with altering human cells began in 1970.In one of the first
experiments,patients were injected with a virus that would produce a life-saving enzyme,but their bodies
would not accept it.In 1980 patients with a rare but fatal blood disease were injected with a purified gene
that was cloned through DNA technology.Another failure.
Genetic engineering got a legal boost(激励)in 1980. The U. S. Supreme Court said that a patent could
be granted on a genetically engineered " oil-eating" bacterium(细菌).This bacterium would help clean up
oil spills.The ruling encouraged companies to invent new life forms,and three important medical products
were quickly developed.
1.Human interferon(干扰素)一a possible solution to some cancers and viral diseases. A newly engineered
bacterium produced human interferon as a by-product. This new product reduced the cost of interferon.
2. Human growth hormone(荷尔蒙)一for children whose bodies do not grow to normal height. An
expensive growth hormone was previously produced from human cadavers,but by changing the genetic
make-up of the single-cell bacterium E.coli,and affordable growth hormone could be produced.
3. Human insulin (胰岛素)一for the treatment of diabetes. People with diabetes used to rely on a
beef-or-pork-basedproduct until 1982.Now insulin can be manufactured by genetically altered bacteria.
Advances in genetic engineering have continued,though they constantly must be weighed against the
safety of procedures.There is clearly much more to discover.
选项
According to the passage,human interferon__________.
A:is a hormone that causes disease
B:could be used to treat cancer
C:is a viral disease
D:has been cured
答案
B
解析
通读文章可知,本文主要介绍了对DNA有所了解之后,人们改变细胞常规的复制过程 产生的影响。B、C、D三项均不能完全概括文章的主旨,故选A。
由文章第一段中“An understanding of DNA led to the altering of normal cell reproduction.”可 知,所谓的基因工程就是依据对DNA的了解,改变正常的细胞复制过程,以产生所需特性的一 种科学,故选A。
由文章第三段第一句“Human interferon一a possible solution to some cancers and viral diseases.”可知,干扰素是治疗一些癌症和病毒性疾病的潜在药方,故选B。
由文章第3一 5段的内容可知,文章中列出的3个基因药物产品既未依照制作过程顺 序,也未依照时间先后顺序,同时也不是采取故事的叙述形式,故选B。
单词weigh的意思为“称……的重量,权衡”,在文章中的意思为“权衡,考虑”,故选C。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/aJEQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 WhereDidAlltheShipsGo?TheBermudaTriangle(三角区)isone________(1)t...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
共用题干 SmartphoneCustomersupforGrabAbout10yearsagoImetanadvertising...
随机试题
在汇总缴纳所得税时,企业境外所得已在境外缴纳的所得税税额超过规定抵免限额的部分,
某百货大楼发生火灾,直接经济损失为685.4934万元,无人员伤亡。经调查。事故
古代动物中有一类动物叫蜥螈,它_具有两栖动物的特征,_具有爬行动物的特征。_古
高血压心脏病引起左心衰竭,使用扩血管药物降压的机理是() A.增加心肌前负荷
下列关于渗透力的描述中哪些选项是正确的? (A)渗透力是指土中水在渗流过程中对土骨架的作用力 (B)渗透力是一种单位面积上的作用力,其量纲和压强的量纲...
用两种不同剂量的电离辐射照射小鼠,第一种剂量照射25只,在照射后14天内死亡4只;第二种剂量照射18只,同时期内死亡5只。问这两种剂量对小鼠致死作用是否相...
某装饰公司委托某经贸公司代理采购一批树脂材料,关于两者之间的法律关系,说法正确的是()。A.经贸公司是以装饰公司的名义同第三人签订采购合同B.经贸公司可以再委
工程监理单位依据法律、法规以及有关技术标准、设计文件和建设工程承包合同代表建设单位进行监理,并对实施安全承担()。A.法律责任B.监理责任C.行政责任D.
根据镇区规划建设用地比例,一般镇镇区中占建设用地比例为10%~17%的是()A:公共设施用地B:居住用地C:公共绿地D:道路广场用地
关于法的特征的说法,正确的有()。A:法由国家制定或认可B:法主要依靠公民的自觉遵守C:法具有普遍性,在国家权力管辖范围内普遍有效D:法以权利和义务为内容