首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest
shuhaiku
2019-12-17
54
问题
共用题干第二篇
Natural Medicines
Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have
survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out
completely.
They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white
coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospi-
tals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods.By medicines that
might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,
however.
Through the centuries, tribal(部族的)medicine men experimented with plants. They found many use-
ful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure
for some of today's most serious diseases.
Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines
are used not just because people have no other form of treatment.They are used because people trust them.
In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store.Yet many wide-
ly-used medicines are from ancient sources,especially plants.Some experts say more than 25% of modern
medicines come,in one way or another,from nature.
Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals
that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an ur-
gent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.
选项
The passage indicates that ancient treatments for injury and disease were_________.A:much more successful than modern onesB:successful enough for humans to surviveC:successful in all casesD:of little help to humans
答案
B
解析
由文章第一段第二句话可知,古代的医疗手段已经足以让人类免于完全灭亡,即生存 下去。故选B。 由文章第三段可知,现在世界上的很多地方仍然没有高学历的医生,也没有治疗费昂贵的医院,但这些地方的人们仍有办法治疗疾病。他们仍然使用古老的医疗办法来治病。故 选A。 由文章第四段最后一句话可知,科学家们相信这些古老的医疗手段可能会给现今最严 重的疾病提供治愈方法。故选B。 由文章第五段第一句话可知,专家们说世界上80%的人们在用植物草药做医疗保健。 故选D。或者根据文章主题(文章标题Natural Medicine)直接选择答案。 由文章最后一段最后一句话,可知地球上的天然药物的供给量可能会急速下降。故 选B。第三篇 本篇文章主要讲述了人类为了改善生活使用技术工具改变了地球的自然面貌,在给自己带 来便利的同时却污染了环境,影响了生态平衡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/bbOfKKKQ
相关试题推荐
A题干第一个图形的右上角与A的右上角相似,题干第四个图形的右下角与A的右下角相似,由此确定答案为A。组合方式如下图所示:
B题干第一个图形和第二个图形的上角组合在一起得到B的顶角,题干第四个图形的右下角与B的右下角相似,由此确定答案为B。组合方式如下图所示:
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
A题干图形的外围均是开放的,A项符合。
B题干图形依次含有1,2,3,4,5个三角形,只有B项含6个三角形。
A题干数列是公比为的等比数列。
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
B题干图形均代表一项运动,B符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
A.4 B.8 C.3√2 D.4√2A题干数列是公比为√2的等比数列。
随机试题
患者,用,60岁,突然右侧肢体活动不利,头晕头痛,眩晕耳鸣,腰膝酸软,两目干涩,
财务报表的数据只来源于总账系统,并且取数要通过函数实现。()
患者,男,36岁,因右侧肢体活动障碍,言语不利1个月入院,诊断为脑出血。入院时患者烦躁、抑郁、沮丧。经抢救和康复治疗后患者生活自理,对未来生活有了信心,并...
(2015年)根据《建设工程工程量清单计价规范》(GB50500-2013),在其他项目清单中,应由投标人自主确定价格的有()。A.暂列金额B.专业工程暂
医德修养的意义直接体现为( )A.医德修养为医务人员完善医德人格所必需B.医德修养为妥善处理医患关系所必需C.医德修养为妥善处理医护关系所必需D.医德修
目前建井工作期间工作面高温问题的处理方法以()降温为主。A.井下制冷B.个人防护C.封闭热源D.通风
以货币形式编制施工项目在施工项目周期内的生产费用、成本水平、成本降低率,以及为降低成本所采取的主要措施和规划的书面方案是指( )。A、成本预测B、成本计
如果从事房地产经纪活动的主体凭借自身的专业知识和信息,利用信息不对称来谋取私利,则会导致严重的()风险。A.经济B.政治C.社会D.市场E.金融
共用题干 某企业进行人力资源需求与供给预测。经过调查研究与分析,得到营业员数量Y同营业额X成一元线性正相关关系,并根据过去10年的统计资料建立了一元线性...
贷放分控是商业银行将贷款审批与贷款发放作为两个独立的业务环节,分别管理和控制,从而改变传统信贷业务操作中贷款审批与贷款发放不分的弊端,以达到降低信贷业务操...