首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest
shuhaiku
2019-12-17
60
问题
共用题干第二篇
Natural Medicines
Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have
survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out
completely.
They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white
coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospi-
tals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods.By medicines that
might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,
however.
Through the centuries, tribal(部族的)medicine men experimented with plants. They found many use-
ful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure
for some of today's most serious diseases.
Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines
are used not just because people have no other form of treatment.They are used because people trust them.
In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store.Yet many wide-
ly-used medicines are from ancient sources,especially plants.Some experts say more than 25% of modern
medicines come,in one way or another,from nature.
Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals
that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an ur-
gent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.
选项
The passage indicates that ancient treatments for injury and disease were_________.A:much more successful than modern onesB:successful enough for humans to surviveC:successful in all casesD:of little help to humans
答案
B
解析
由文章第一段第二句话可知,古代的医疗手段已经足以让人类免于完全灭亡,即生存 下去。故选B。 由文章第三段可知,现在世界上的很多地方仍然没有高学历的医生,也没有治疗费昂贵的医院,但这些地方的人们仍有办法治疗疾病。他们仍然使用古老的医疗办法来治病。故 选A。 由文章第四段最后一句话可知,科学家们相信这些古老的医疗手段可能会给现今最严 重的疾病提供治愈方法。故选B。 由文章第五段第一句话可知,专家们说世界上80%的人们在用植物草药做医疗保健。 故选D。或者根据文章主题(文章标题Natural Medicine)直接选择答案。 由文章最后一段最后一句话,可知地球上的天然药物的供给量可能会急速下降。故 选B。第三篇 本篇文章主要讲述了人类为了改善生活使用技术工具改变了地球的自然面貌,在给自己带 来便利的同时却污染了环境,影响了生态平衡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/bbOfKKKQ
相关试题推荐
A题干第一个图形的右上角与A的右上角相似,题干第四个图形的右下角与A的右下角相似,由此确定答案为A。组合方式如下图所示:
B题干第一个图形和第二个图形的上角组合在一起得到B的顶角,题干第四个图形的右下角与B的右下角相似,由此确定答案为B。组合方式如下图所示:
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
A题干图形的外围均是开放的,A项符合。
B题干图形依次含有1,2,3,4,5个三角形,只有B项含6个三角形。
A题干数列是公比为的等比数列。
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
B题干图形均代表一项运动,B符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
A.4 B.8 C.3√2 D.4√2A题干数列是公比为√2的等比数列。
随机试题
(86-87题共用备选答案) A.被甲类传染病病原体污染的污水 B.被可疑乙
某药的反应速度为一级反应速度,其中k=0.03465/h,那此药的生物半衰期为
下列哪项组合是错误的( )。 A、血管壁异常,束臂试验阳性 B、DIC早期
患者,女性,37岁,系统性红斑狼疮4年。近1个月来,因血压升高口服肼苯达嗪降压,
在培训方法中,()适用于从事具体岗位所应具备的能力、技能和管理实务类的培训。
在一条河流取样垂线上,在水深不足1m时,取样点距水面不应小于(),距河底也不应小
垫层材料的强度要求不一定高,但其()必须要好。 A.耐热性B.刚度 C.
国际上,一些大型建设项目专门委托()从事项目信息动态跟踪和分析,以信息流指导
鄱阳湖令人陶醉的是它的美丽多姿。风平浪静时,鄱阳湖就像一面镜子,湖边的青山,倒映在湖中,不正是仙女在梳洗打扮吗?微风吹过湖面时,碧波荡漾,在金色的阳光照射...
以下()不是金本位制度下的固定汇率制度的特点。A.以美元为中心的固定汇率制度B.自发的固定汇率制度C.铸币平价是各国汇率的决定基础D.黄金输送点是汇