首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 Generation Gap A few years ago,it
共用题干 Generation Gap A few years ago,it
免费考试题库
2019-12-17
43
问题
共用题干Generation Gap A few years ago,it was fashionable to speak of a generation gap,a division between young people and their elders.Parents complained that children did not show them proper respect and obedience,while children complained that their parents did not understand them at all.
What had gone wrong?Why had the generation gap suddenly appeared?Actually,the generation gap has been around for a long time.Many critics argue that it is built into the fabric of our society.
One important cause of the generation gap is the opportunity that young people have to choose their own life styles.In more traditional societies,when children grow up,they are expected to live in the same area as their parents,to marry people that their parents know and approve of, and often to continue the family occupation.
In our society,young people often travel great distances for their education,most out of the family home at an early age,marry or live or choose occupations different from those of their parents. In our upwardly mobile society,parents often expect their children to do better than they did:to find better jobs,to make more money,and to do all the things that they were unable to do.
Often,however,the ambitions that parents have for their children are another cause of the division between them.Often they dis-cover that they have very little in common with each other. Finally,the speed at which changes take place in our society is another cause of thie gap between the generations.In a traditional culture,elderly people are valued for their wisdom,but in our society the knowledge of a lifetime may become obsolete overnight.
The young and the old seem to live in two very different worlds,separated by different skills and abilities, No doubt,the generation gap will continue to be a feature of American life for some time to come.Its causes are rooted in the freedoms and opportunities of our society,and in the rapid pace at which society changes.
选项
The main idea of the first paragraph is that_____.A:the generation gap suddenly appearedB:the generation gap is a feature of American lifeC:how people can bridge the generation gapD:many critics argue over the nature of the generation gap
答案
B
解析
文章第一段主要讲述了美国社会中所存在的代沟问题:父母抱怨孩子们不够尊敬和服从他们;孩子们抱怨父母不理解他们。实际上,该问题已经存在了很长一段时间。评论家认为代沟已经成为美国社会结构的一部分。由此可见,代沟是美国的一种特征。因此B为正确答案。 由文章第一段倒数第二句话可知,代沟问题已经存在了很长时间。around在此处意思是“存在”,与in existence(存在)意思相近。因此D为正确答案。 文章从三方面讲述了代沟形成的原因。由第二段第一句话可知,形成代沟的一个重要原因是年轻人必须选择自己的生活方式;由第三段第一句话可知,父母对孩子期望过高也是代沟形成的一个原因;由第四段第一句话可知,社会的快速变化也是导致代沟形成的原因。而文中并未提到现代教育使得孩子与父母想法不同的问题。因此D为正确答案。 由文章第三段最后一句话可知,父母和孩子会发现彼此之间几乎没有相似之处。因此D为正确答案。 文章主要讲的是美国社会中所存在的代沟问题及其形成的原因,并没有提到如何解决这一问题,因此排除A.B选项;而D项(美国社会应该避免代沟问题)文中也未提及.由文章第三段可知,父母对孩子期望过高也是形成代沟的原因。因此C为正确答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/dsHfKKKQ
相关试题推荐
C题干组图形都以垂直的竖线为对称轴,选项中只有C符号这个条件。故选C。
A根据题干图形中,只有两个连着的黑色小方块,可排除BCD。
D题干中四个图形,两个纵向的线条较长,两个纵向的线条较短,观察选项,只有D符合要求。
A这是一道\"5+1\"题型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的左边5个图形,不难发现,左边5个图形,每个图却由2条曲线组成,并在排列上呈现出一
C这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,都是垂直轴对称图形。再考察右
B这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为数量关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,各图中封闭区域的数量都为3。
D这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为数量关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,各图的结点数分别为4、5、6
B这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,其中两个小图的外框为折线图,
A题干第一个图形的右上角与A的右上角相似,题干第四个图形的右下角与A的右下角相似,由此确定答案为A。组合方式如下图所示:
B题干第一个图形和第二个图形的上角组合在一起得到B的顶角,题干第四个图形的右下角与B的右下角相似,由此确定答案为B。组合方式如下图所示:
随机试题
国家依法对其所有的土地享有占有、使用、收益和处分的权利称为( )。 A、国家
邓女士,45岁,小学文化,原某玻璃厂职工,后下岗在家,靠领取低保度日。邓女士的儿
破产分配中,管理人应当将()债权分配额提存。
支持承包人工程索赔成立的基本条件有( )。
钢丝绳的绳卡主要用于钢丝绳的临时连接和钢丝绳穿绕滑轮组时尾绳的固结,以及扒杆上缆
安徽是中国旅游资源较为丰富的省份之一。其中有被称为“东方日内瓦湖”的()。
下列关于有限责任公司的说法中,不正确的是( )。
治疗面瘫应选用的主要经脉不包括
治疗寒饮呕吐,宜选用A.白芥子B.杏仁C.半夏D.桔梗E.竹茹
知识点:高血压 髙血压脑出血最多见于A.基底节B.脑桥C.小脑D.大脑白质E.脑干