首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 The Value of MotherhoodIn shopping
共用题干 The Value of MotherhoodIn shopping
shuhaiku
2019-12-17
51
问题
共用题干The Value of Motherhood
In shopping malls,the assistants try to push you into buying"a gift to thank her for her unselfish love".
When you log onto a website,a small pop-up invites you to book a bouquet for her. Commercial warmth and
gratitude are the atmosphere being spread around for this special Sunday in May.
_______(46)The popularity of Mother's Day around the world suggests that Jarvis got all she wanted.
In fact,she got more一enough to make her horrified.
_______ (47)They buy,among other things,132 million cards.Mother's Day is the No.1 holiday
for flower purchases.Then there are the various commodities,ranging from jewelry and clothes to cosmetics
and washing powder,that take advantage of the promotion opportunities.Because of this,Jarvis spent the last
40 years of her life trying to stop Mother's Day.One protest against the commercialization of Mother's Day
even got her arrested一for disturbing the peace,interestingly.
_______(48)As Ralph Fevre,a reporter at the UK newspaper The Guardian,observes,traditionally
"motherhood is something that we do because we think it's right."But in the logic of commercialism,people
need something in exchange for their time and energy.A career serves this purpose better.
_______(49)So they work hard and play hard.Becoming a mother,however,inevitably handicaps
career anticipation.
_______ (50)According to The Guardian,there are twice as many child-free young women as there
were a generation ago.Or,they put off the responsibility of parenting until later in their lives.
So,Fevre writes that the meaning of celebrating Mother's Day needs to he updated:"It is to persuade
people that parenting is a good idea and to honor people for their attempt to be good people."
选项
_________(46)A:The American version of Mother's Day was thought up as early as 1905,by Anna Jams,as a way of recognizing the real value of motherhood.B:But what's more,commercialism changes young people's attitude towards motherhood.C:Obviously,the best gift will be a phone call or a visit.D:According to a research by the US card company Hallmark,96 percent of American consumers celebrate the holiday.E:As a result,motherhood has suffered a huge drop in status since the 1950s.F:In addition,women are being encouraged to pursue any career they desire.
答案
A
解析
第二段第二句话中有Anna Jarvis这个名字。最后一句话中说到:"In fact, she gotmore一enough to make her horrified.”事实上,她得到的还要更多,多得使她感到可怕。从内容 的衔接来看,Anna Jarvis在前面应该出现过。故应选A。 第三段的第二个句子中出现cards(贺卡)这个词。从主题发展来看,前一句中应该出 现过这个词,并且内容更概括。唯有D中出现过这个词并且论述概括。注意:主题句总是一般 性的陈述。因此选D。 第三段的主要内容是进一步讲述表现在母亲节中的商业化以及人们抗议母亲节中的 商业化,包括Anna Jarvis个人所做的努力。从内容上看,第四段进一步阐述了由于商业化的影 响改变了年轻人对母性的态度。选项B是合适的,它是该段的主题句。 第五段是对第四段主题的进一步发展。应选F。 第六段是人们对为母之道的态度变化的总结。故应选E。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/geHfKKKQ
相关试题推荐
A根据题干图形中,只有两个连着的黑色小方块,可排除BCD。
C题干图形显然有三个相同的图形组成,题干图形翻转可得到C图形。
D题干中四个图形,两个纵向的线条较长,两个纵向的线条较短,观察选项,只有D符合要求。
B题干中所有图形都是呈轴对称的平面图形。
B这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为数量关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,各图中封闭区域的数量都为3。
D由题干图形可知,白色圆圈与白色三角形所在面是相对面,由此排除A;黑色圆圏与黑色三角形所在面是相对面,由此排除C;黑色三角形的角指向白圈,B错误。D可由题干图形
A题干第一个图形的右上角与A的右上角相似,题干第四个图形的右下角与A的右下角相似,由此确定答案为A。组合方式如下图所示:
C题干第一个图形和第四个图形中的水平线、题干第二个图形和第三个图形中的竖直线分别构成C中的两组对边。组合方式如下图所示:
A题干第一个图形的右上角与A图的右上角相似、题干第四个图形的左下角与A图的左下角相似,由此可确定此题答案为A。组合方式如下图所示:
C题干和C项的规律都是ABCDDCBA。
随机试题
依照我国《行政许可法》的规定,下列说法中错误的是()。
患者男,42岁。上腹烧灼样痛半年,近1周排柏油便,为确诊,宜首选下列哪项检查方法
工作流程组织可反映一个组织系统中各项工作之间的逻辑关系,是一种动态关系。在一个建
酮体和胆固醇的合成均需要
关于别嘌醇的描述,正确的是
为实现对电动机的过载保护,除了将热继电器的热元件串接在电动机的供电电路中外,还应将其( )。A、常开触点串接在控制电路中B、常闭触点串接在控制电路中C、常
关于装配式混凝土建筑特点的说法,错误的是()。A、有效缩短施工工期B、能够提高施工质量C、绿色环保,清洁生产D、与现浇式混凝土结构相比,整体性能更强
建设工程寿命周期成本分析在很大程度上依赖于权衡分析,下列分析方法中,可用于权衡分析的是( )。A.计划评审技术(PERT)B.挣值分析法(EVM)C.工作
某人拟于每年年末按年利率5%存入3万元,则第3年末全部存款本息之和与10万元相差()元(假设按复利计息)。A、10000B、9524C、7396D、542
改革开放以来,我国经济快速增长,但是受亚洲金融危机影响,经济出现了许多新问题,其中之一就是1998年至2002年的物价问题。该时期物价指数分别为99.2%...