首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Going Her Own WayWhen she was twelve,Maria made her first important ...
共用题干 第二篇Going Her Own WayWhen she was twelve,Maria made her first important ...
admin
2020-12-24
35
问题
共用题干
第二篇
Going Her Own Way
When she was twelve,Maria made her first important decision about the course of her life.She decided
that she wanted to continue her education.Most girls from middle-class families chose to stay at home after
primary school,though some attended private Catholic"finishing"schools.There they learned a little about
music,art,needlework,and how to make polite conversation. This was not the sort of education that interested
Maria-or her mother. By this time,she had begun to take her studies more seriously.She read constantly
and brought her books everywhere.One time she even brought her math book to the theater and tried to study
in the dark.
Maria knew that she wanted to go on learning in a serious way.That meant attending the public high
school,something that very few girls did.In Italy at the time,there were two types of high schools:the
"classical"schools and the"technical"schools. In the classical schools,the students followed a very tradi-
tional program of studies,with courses in Latin and Greek language and literature,and Italian literature and
history. The few girls who continued studying after primary school usually chose these schools.
Maria,however,wanted to attend a technical school.The technical schools were more modern than the
classical schools and they offered courses in modern languages,mathematics,science,and accounting. Most
people一including Maria's father一believed that girls would never be able to understand these subjects.
Furthermore,they did not think it was proper for girls to study them.
Maria did not care if it was proper or not.Math and science were the subjects that interested her most.
But before she could sign up for the technical school,she had to win her father's approval. She finally did,
with her mother's help,though for many years after,there was tension in the family. Maria's father continued to
oppose her plans,while her mother helped her.
In 1883,at age thirteen,Maria entered the"Regia Scuola Tecnica Michelangelo Buonarroti"in Rome.
Her experience at this school is difficult for us to imagine.Though the courses included modern subjects,the
teaching methods were very traditional. Learning consisted of memorizing long lists of facts and repeating
them back to the teacher. Students were not supposed to ask questions or think for themselves in any way.
Teachers were very demanding;discipline in the classroom was strict;punishment was severe for those who
failed to achieve or were disobedient.
选项
We can infer from this passage that__________.
A:girls usually attended private primary schools
B:only girls attended classical schools
C:girls did not like going to school
D:Maria was a girl who had very strong will
答案
D
解析
由文章第三段第一句话“Maria, however, wanted to attend a technical school.”可知答案为C。
由文章第一段第三句话“Most girls from middle-class families chose to stay at home afterprimary school...”可知答案为B
由文章第三段倒数第二句话“Most people including Maria' s father believed that girls would never be able to understand these subjects.”说明玛利亚的父亲对女人所持的是传统观念。
由文章最后一段最后一句话可知,在那时的意大利高中学校中,教师是非常严格的。
文章内容表明,玛利亚意志非常坚定,她冲破传统的束缚,进了她向往的技校。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/hgMQKKKQ
相关试题推荐
GoingHerOwnWay Whenshewastwelve,Mariamadeherfirstimportantdecis...
GoingHerOwnWay Whenshewastwelve,Mariamadeherfirstimportantdecis...
GoodTableManners Mannersplayanimportantpartinmakingafavorableimp...
GoodTableManners Mannersplayanimportantpartinmakingafavorableimp...
Itisimportantforfamiliestoobservetheirtraditionsevenastheirchildr...
Hecheckedtheluggagethoroughlytomakesurethatnothingimportantisleft.()
PopulationExplosion Averyimportantworldproblemistheincreasingnumbe...
PopulationExplosion Averyimportantworldproblemistheincreasingnumbe...
PopulationExplosion Averyimportantworldproblemistheincreasingnumbe...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
2.在上课时,有些平时不受老师重视的学生有的爱讲话,有的爱做小动作,特别是坐在
(21-23题共用题干) 女性,35岁,诉2个月来发热、乏力伴消瘦。体检:左颈
(11-13题共用备选答案) A.低个体危害,低群体危害 B.中等个体危害,
劳动防护用品的使用必须在其性能范围内,不得()。
关于作业疲劳的说法,错误的是()。
任何改革都有风险,这一点,古今中外()。但是,一个社会的改革之所以启动,一项制度的革新之所以进行,完全不是改革者()的无事生非,而往往是不改革的风...
依照成孔方法不同,灌注桩分为()等几大类。 A.钢管灌注桩B.钻孔灌注桩C.挖孔灌注桩D.过滤灌注桩
缩写词“ADR”代表的含义是A.治疗药物评价B.药物相互作用C.治疗药物监测D.医源性疾病E.药物不良反应
炎症突出的痤疮用A.维A酸B.过氧化苯甲酰C.克林霉素磷酸酯D.红霉素+过氧化苯甲酰E.维A酸+克林霉素磷酸酯
从经济理论上讲,资金存在时间价值的直接原因主要包括( )。A、资金增值B、资产升值C、机会成本D、经济发展E、通货膨胀