首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
金融经济
Question 53-54 refer to the following information. An earthquake of magnitud...
Question 53-54 refer to the following information. An earthquake of magnitud...
admin
2020-12-24
40
问题
Question 53-54 refer to the following information.
An earthquake of magnitude 6.1 struck southwestern China on Sunday, resulting in the death of nearly 600 people in a remote area of Yunnan province as well as collapse of thousands of building, including a school. The earthquake also triggered more landslides that have blocked rivers and created rapidly growing bodies of water that could unleash more destruction on survivors of the disaster. More than 10000 soldiers and hundreds of volunteers have rushed to Ludian Country to clear roads and dig out possible survivors from the debris, but landslides and bouts of heavy rain have
complicated rescue efforts. An estimated 80000 houses were destroyed and 12400 seriously damaged.
Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A. Landslides have brought about more destruction on the survivors.
B. It is soldiers who have undertaken a huge proportion of relief work.
C. The rescuing work has been going on quite smoothly with no interference.
D. The rain and the Landslides have added to the difficulty of rescue efforts.
答案
D
解析
细节题。据第二句话显示,对幸存者造成更大毁灭力量的不是滑坡,而是迅速上涨的洪水,因此A 项错;B 项说是士兵承担了大部分的救援物资工作,这与原文的信息有所出入,士兵是进行救援任务,而不是分发救援物资;C 选项说救援工作不受任何干扰地顺利进行着,这显然与原文不符,原文提到滑坡和雨水都会使救援工作变得更加复杂。根据段落倒数第二句话,可以看出是雨水和滑坡增加了救援的难度,与D 项相符。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/hhG8KKKQ
相关试题推荐
Whichofthefollowingisnotmentionedinthisarticle?__________A.Thenumbero
Whichofthefollowingistrueaccordingtothepassage?__________A.TheNationa
Researchersfromthefollowinguniversitiesareinvolvedinthestudyexcept_...
WhichofthefollowingbestdescribeMr.Bouvier?__________A.Stubbornanddetermi
WhichofthefollowingistrueofReagan?__________A.Hefinishedhighschooland
WhichofthefollowingisNOTtrue?__________A.Advertisementmakescontribution
Accordingtothepassage,whichofthefollowingisNOTtrue?__________查A.Socia
Whichofthefollowingstatementsistrue?__________A.Theauthorbelievesthata
Whichofthefollowingiscorrectaccordingtothetext?__________A.0fthecrim
Herearemyneighbors__________homewasdestroyedbytheearthquake.A.whoB.whos
随机试题
票据发行便利是一种具有法律约束力的( )票据发行融资的承诺。 A.短期
(202-203题共用备选答案) A.冠心病 B.幻肢痛 C.肌肉痛 D
急性菌痢主要的病变部位为 A、小肠 B、直肠和乙状结肠 C、横结肠 D、
基金合同应当约定给投资者设置不少于()小时的投资冷静期。A、48B、24C、72D、36
在许多名人故里的“文化发展规划”思路中,少不了要修建各式各样所谓的“融文化、商业、休闲于一体”的广场,因此必有对名人故居周边建筑的大拆迁。有人以这些周边建...
不属于消化性溃疡的临床表现是A.上腹疼痛B.饥饿样不适感C.出血、穿孔D.腹泻E.剑突下持续疼痛
“时间一成本累积曲线”的特征是()。A.每个工程只有一条“时间~成本累积曲线”B.每一条“时间一成本累积曲线”都对应某一特定的工程进度计划C.“时间一成本
建设项目工程总承包的核心是为了达到()的目的。A.总价包干B.交钥匙C.项目增值D.生产集成化
早在2003年9月,我国对金融控股集团的监管就采取()制度。A:中央银行监管B:主监管C:统一监管D:集体监管
影响产业结构的因素有()。A.消费结构B.生产要素密集程度C.资源结构D.劳动力素质和数量E.科学技术