首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
admin
2020-12-24
62
问题
共用题干
第二篇
Natural Medicines
Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have
survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out
completely.
They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white
coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospi-
tals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods.By medicines that
might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,
however.
Through the centuries, tribal(部族的)medicine men experimented with plants. They found many use-
ful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure
for some of today's most serious diseases.
Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines
are used not just because people have no other form of treatment.They are used because people trust them.
In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store.Yet many wide-
ly-used medicines are from ancient sources,especially plants.Some experts say more than 25% of modern
medicines come,in one way or another,from nature.
Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals
that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an ur-
gent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.
选项
The passage indicates that ancient treatments for injury and disease were_________.
A:much more successful than modern ones
B:successful enough for humans to survive
C:successful in all cases
D:of little help to humans
答案
B
解析
由文章第一段第二句话可知,古代的医疗手段已经足以让人类免于完全灭亡,即生存 下去。故选B。
由文章第三段可知,现在世界上的很多地方仍然没有高学历的医生,也没有治疗费昂贵的医院,但这些地方的人们仍有办法治疗疾病。他们仍然使用古老的医疗办法来治病。故 选A。
由文章第四段最后一句话可知,科学家们相信这些古老的医疗手段可能会给现今最严 重的疾病提供治愈方法。故选B。
由文章第五段第一句话可知,专家们说世界上80%的人们在用植物草药做医疗保健。 故选D。或者根据文章主题(文章标题Natural Medicine)直接选择答案。
由文章最后一段最后一句话,可知地球上的天然药物的供给量可能会急速下降。故 选B。第三篇 本篇文章主要讲述了人类为了改善生活使用技术工具改变了地球的自然面貌,在给自己带 来便利的同时却污染了环境,影响了生态平衡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/i2EQKKKQ
相关试题推荐
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
关于开放性气胸,下列哪项描述错误 A.胸膜腔与外界相通 B.呼吸时出现纵隔摆
人类T细胞不具备的受体是()。 A、E受体 B、IgGFc受体 C、C3b
下列属于闭式喷水灭火系统的是()。
表结法下,各损益类科目每月月末需编制转账凭证,将在账上结计出各损益类科目本月发生
下列物质不是嘧啶核苷酸抗代谢物的是
由资本的技术构成决定并反映技术构成变化的资本价值构成叫做资本的有机构成。资本有机
知识点:肝硬化,可反映肝硬化患者肝功能的血清检查是A.丙氨酸氨基转氨酶B.谷氨酰转數酶C.白蛋白D.碱性磷酸酶E.胆红素
无釉柱釉质位于A.近托姆斯突处B.釉质表层30μmC.近釉质生长线处D.釉质最内层和表层30μmE.釉质钙化程度较低处
患者男,发现右下颌下区肿物3个月,临床检查见右下颌下区表面皮肤正常,可触及肿物质软,无压痛,口内检查亦未见异常。手术中见囊腔内流出黏稠而略带黄色蛋清样液体...
患者,女,48岁,因进食高蛋白食物过多导致消化不良、胃胀气到药店购药,药师应推荐的药品是()A.多潘立酮片B.酵母片C.乳酶生片D.甲氧氩普胺片