首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
admin
2020-12-24
65
问题
共用题干
第二篇
Natural Medicines
Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have
survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out
completely.
They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white
coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospi-
tals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods.By medicines that
might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,
however.
Through the centuries, tribal(部族的)medicine men experimented with plants. They found many use-
ful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure
for some of today's most serious diseases.
Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines
are used not just because people have no other form of treatment.They are used because people trust them.
In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store.Yet many wide-
ly-used medicines are from ancient sources,especially plants.Some experts say more than 25% of modern
medicines come,in one way or another,from nature.
Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals
that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an ur-
gent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.
选项
The passage indicates that ancient treatments for injury and disease were_________.
A:much more successful than modern ones
B:successful enough for humans to survive
C:successful in all cases
D:of little help to humans
答案
B
解析
由文章第一段第二句话可知,古代的医疗手段已经足以让人类免于完全灭亡,即生存 下去。故选B。
由文章第三段可知,现在世界上的很多地方仍然没有高学历的医生,也没有治疗费昂贵的医院,但这些地方的人们仍有办法治疗疾病。他们仍然使用古老的医疗办法来治病。故 选A。
由文章第四段最后一句话可知,科学家们相信这些古老的医疗手段可能会给现今最严 重的疾病提供治愈方法。故选B。
由文章第五段第一句话可知,专家们说世界上80%的人们在用植物草药做医疗保健。 故选D。或者根据文章主题(文章标题Natural Medicine)直接选择答案。
由文章最后一段最后一句话,可知地球上的天然药物的供给量可能会急速下降。故 选B。第三篇 本篇文章主要讲述了人类为了改善生活使用技术工具改变了地球的自然面貌,在给自己带 来便利的同时却污染了环境,影响了生态平衡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/i2EQKKKQ
相关试题推荐
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
NaturalFoodasChoiceofHealthyDiet Increasingly,overthepasttenyear...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
泄泻与痢疾的鉴别点,下列何项无鉴别意义 A.泻下爽利与否 B.泻下有无脓血
下列说法与资料相符的是:
治疗要获得病人的知情同意,其实质是 A尊重患者自主性 B尊重患者社会地位
两个维护是指坚决维护(),坚决维护党中央权威和集中统一领导。A.习近平总书记在党中央的核心地位B.习近平总书记在全党的核心地位C.习近平总书记在
半径r的圆盘以其圆心O为轴转动,角速度ω,角加速度为a。盘缘上点P的速度VP,切向加速度apr与法向加速度apn的方向如图,它们的大小分别为: A....
关于我国互联网发展,下面说法正确的是()。A.我国每年新增网民人数基本保持在同一水平B.2007年年底,我国使用固话拨号上网的人数比手机上网的人数少1
症见患者突然昏倒,牙关紧闭,不省人事,苔白脉迟,宜用A.安宫牛黄丸B.至宝丹C.牛黄清心丸D.苏合香丸E.行军散
以下选项中,属于兴奋剂的有()。A:蛋白同化制剂B:肽类激素C:麻醉药品D:精神刺激剂E:药品类易制毒化学品
甲、乙建筑公司共同投标承包了一栋高档写字楼工程的施工总承包业务,工程施工中由乙公司负责的部分工程发生了质量事故给业主造成了20万元的损失而产生了赔偿责任。...
评价是指对员工的工作业绩、工作态度、工作能力等方面进行检查和评定,可采取()方式进行。A.指标考核B.团队评议C.自我评价D.客户