首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Internet Helps Families Stay More in TouchMuch has been said about h...
共用题干 第三篇Internet Helps Families Stay More in TouchMuch has been said about h...
admin
2020-12-24
8
问题
共用题干
第三篇
Internet Helps Families Stay More in Touch
Much has been said about how anti-social the Internet and mobile phones are.The truth is however,according to new research,communication technology is bringing people closer together. A study by the Pew Internet and American Life Project found family members were keeping in regular contact today more than ever before. And this is all down to e-mail,chat,our cellphones and SMS messaging. It makes sense.Years ago,it took a long time to write a letter,then find an envelope and go to the post office to buy a stamp and post it.Today we write mails while we wait for our change in the convenience store and they're sent in an instant.Having free Internet telephone calls also helps us to stay in touch more often and for longer. Everyone's using it,from five-year-olds to tech-savvy grandparents.
According to the Pew survey,technology has a very positive effect on communication within families.Researchers asked 2,252 adults whether new technologies had increased the quality of communication with their family. Fifty-three percent said it increased communication with family members they did not live with,two percent said technology decreased this.Numbers were similar for those living in the same house as their family.The project director Lee Rainey said:"There's a new kind of connectedness being built inside of families with these technologies."Survey co-author Barry Wellman agreed:"It used to be that husbands went off to work,wives went off to a different job or else stayed home…and the kids went off to school…and not until 5:30 or 6 o'clock did they ever connect,"he said.
选项
What does the verb"tech-savvy"mean?
A:Being frightened by new technology.
B:Knowing a lot about technological things.
C:Knowing little about technological things.
D:Being indifferent to new technology.
答案
B
解析
本题是常识题。传统的写信不是沟通科技的一种。
本题考查读者的阅读能力。全篇的中心就是科技让家人互相联络更多。
本题考查读者的阅读理解能力。根据上下文,此动词的意思是“懂得很多科技的”。
本题是细节考查题。原文是“Fifty-three percent said it increased communication with family members they did not live with…”
本题是综合分析题。巴瑞·威尔曼的话是指出以前人们与家人的联系没有现在频繁。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/iPlQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 Itiswell一knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmosto...
共用题干 FlyingIntoHistoryWhenyouturnonthetelevisionorreadamagazine,...
随机试题
成年人脊髓蛛网膜下腔内CSF容量为 A.140~180ml B.20~30m
发起式基金的基金合同生效()年后,若基金资产净值低于()亿元的,基金合同自动
一般而言承担风险能够带来风险补偿,而有一种风险广泛存在于商业银行业务和管理的各个
容器按设计压力大小进行分类,高压容器的正确压力范围是()。 A.1.6MPa
采用黄土薄壁取土器取样的钻孔,钻探时采用下列哪种规格(钻头直径)的钻头最合适?
属前体药物,转化为甲硫醚化合物起效 A.舒林酸B.萘丁美酮 C.芬布
患者,男,双侧下颌第三磨牙反复肿痛求拔除。拔牙后第2天,患者因拔牙创出血求治。其出血可能原因为A.牙龈撕裂B.颌骨中央性血管畸形C.系统性出血性疾病D.
关于唾液的性质和成分的论述,错误的是A.pH6.0?7.9,平均6.35B.比重1.2?1.9C.水分99.4%D.有机物0.4%E.无机物0.2%
板蓝根是()
根据我国的相关规定,建设工程质量监督机构具有的执法权限和工作内容包括()。A.对工程中发现的任何质量均可以开具临时收缴资质证书通知单B.对参与各方的违