首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Human and the EarthIn terms of the evolution of life on Earth,human ...
共用题干 第二篇Human and the EarthIn terms of the evolution of life on Earth,human ...
admin
2020-12-24
71
问题
共用题干
第二篇
Human and the Earth
In terms of the evolution of life on Earth,human beings have just arrived.Despite their shori time on Earth,however,people have brought about enormous changes to the surface of the planet一changes far out of proportion to the interval of time they have occupied it.
People have more control over their surroundings than any other species on Earth.With the combination of intelligence and manual skill(allowing us to make and use tools),people have found ways to use plant and animal resources,mineral ores,fuels,and many other materials and resources from the Earth.
As the number of people on Earth increases,it becomes increasingly difficult for the population to survive on the resources of the land.The amount of land is limited.Although agricultural production can be increased by use of machinery such as tractors and the addition of fertilizer,the land ultimately can produce only so much food and no more.
As the human population grows,people consume more.Clearly,some locations on Earth already have too many people;in many of these areas,future increases will surely bring about more poverty and suffering. Yet people in rich nations use proportionally far more of the available resources than people in poorer nations.As they consume these resources without restraint,they also waste large amounts of them.
People are only a very small fraction of all the living things on the planet.Yet their numbers create a drain on resources that can't be renewed.For example,the amount of water on Earth is limited,this water is cleaned through natural processes.However,the natural processes for filtering water can clean only a certain amount of water by removing the pollution.Likewise,a limited amount of petroleum can be found under the Earth's surface.Petroleum is a valuable resource.Should people use it up to manufacture petrol for automobiles?As people work to control the planet and make life comfortable,are they using up resources that are needed for their survival?
选项
Which of the following statements about resources on Earth is not correct?
A:They can not be renewed.
B:Water is a kind of resource which can not be renewed.
C:Some of the resources are valuable.
D:Many resources can be recycled so we don't need to worry about them.
答案
D
解析
文章第一段第一句话提到“就地球上生命的进化而言,人类是姗姗来迟者”,因此比较而言,人类的历史并不长。选项A是正确的。
从文章第二段第二句话“With the combination of intelligence and manual skill...”我们知道选项A和B都是正确的,因此选择D项。
文章第三段提到,土地的总量是有限的。虽然使用拖拉机等机械和施用化肥可以提高农业产量,但是土地最终所能产出的粮食只有那么多,不会再增加。因此只有选项C是正确的。
文章第四段第三句说富裕国家的人们所使用的能源在比例上远远大于贫穷国家的人们。选项C中提到的“发达国家的人们”最符合题意。
根据文章最后一段关于资源的描述我们可以发现选项A、B、C都是正确的,只有选项D的表述错误,因此选择D项。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/jT9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 LookontheBrightSideDoyoueverwishyouweremoreoptimistic,someon...
共用题干 LookontheBrightSideDoyoueverwishyouweremoreoptimistic,someon...
共用题干 LookontheBrightSideDoyoueverwishyouweremoreoptimistic,someon...
共用题干 LookontheBrightSideDoyoueverwishyouweremoreoptimistic,someon...
共用题干 LookontheBrightSideDoyoueverwishyouweremoreoptimistic,someon...
共用题干 LookontheBrightSideDoyoueverwishyouweremoreoptimistic,someon...
共用题干 LookontheBrightSideDoyoueverwishyouweremoreoptimistic,someon...
共用题干 VoiceYourOpinion一ChangeisNeededinYouthSportsEverywhereyoulook,...
共用题干 VoiceYourOpinion一ChangeisNeededinYouthSportsEverywhereyoulook,...
共用题干 VoiceYourOpinion一ChangeisNeededinYouthSportsEverywhereyoulook,...
随机试题
四面山国家级风景名胜区的著名景观有( )。 A、望乡台瀑布 B、香海温泉
投融资服务项目中,工作大纲制订的主要依据包括()。
下列选项内容不属于试题的质量指标的是( )。
夜归 周密 夜深归客倚筇【注】行,冷磷依萤聚土塍。村店月昏泥径滑,竹窗斜漏
肾知识点:肾病综合征 病综合征引起水肿的最主要机制是 A.血浆晶体渗透压降低
休克病人治疗过程中中心静脉压为20cmH20,血压120/80mraHg,处理
能够阻断血管紧张素Ⅱ受体的药物为A.吡那地尔B.厄贝沙坦C.特拉唑嗪D.酮色林E.硝苯地平
患者,男性,40岁,诊断慢性肾炎3年,一直病情稳定,并可参加工作。近一个月来,工作较为繁忙,出现头痛、头晕的表现,夜间睡眠较差。为治疗来院就诊,入院查体发...
下列属于中药药剂工作依据的是A.《中华人民共和国药典》B.局颁药品标准C.部颁药品标准D.《药品管理法》E.《药品生产质量管理规范》
薪酬对企业的功能表现在( )。A.协调企业内部关系和塑造企业文化的功能B.改善用人活动功效的功能C.促进企业变革和发展的功能D.增值功能E.调节功能