首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 第二篇The Development of BalletBallet
共用题干 第二篇The Development of BalletBallet
shuhaiku
2019-12-17
13
问题
共用题干第二篇
The Development of Ballet
Ballet is a dance form that has a long history.The fact that it survives to this day shows that it has adjus-
ted as times have changed.
Ballet began in the royal courts during the Renaissance?At that time it became common for kings and
queens,as well as other nobility,to participate in pageants that included music,poetry,and dance.As
these entertainments moved from the Italian courts to the French ones,court ladies began participating in
them.Though their long dresses prevented much movement,they were able to perform elaborate walking pat-
terns.It was not until the 1600s that women dancers shortened their skirts,changed to flat shoes,and began
doing some of the leaps and turns performed by men.
It was also in the 1600s that professional ballet began.King Louis XIV of France,himself a devoted
dancer,founded the Royal Academy of Dance.The five basic feet positions from which all ballet steps begin
were finalized.In the late 1700s another important change occurred.Ballet began to tell a story on its own.It
was no longer simply dance to be performed between acts of plays.Elaborate wigs and costumes were elimina-
ted.By the early 1800s dancers learned to rise on their toes to make it appear that they were floating.
Classical ballet as we know it today was influenced primarily by Russian dancing. The Russians re-
mained interested in ballet when it declined in other European countries in the mid-1800s.One of the most
influential figures of the early 20th century was Sergei Diaghilev.His dance company,the Ballets Russes,
brought a new energy and excitement to ballet.One of his chief assistants,George Balanchine,went on to
found the New York City Ballet in 1948 and to influence new generations of dancers.
选项
This passage deal mainly with_______.A:famous names in balletB:Russian balletC:how ballet has developedD:why ballet is no longer popular
答案
C
解析
由文章的题目“TheDevelopmentofBallet”可知,本文主要讲的是芭蕾舞的发展史。故选C。 本题四个选项的意思分别是A.舞蹈B.指挥C.皇家宫廷D.大型演出。由文章第二段 由文章倒数第二段第一句话和第二句话可知,职业芭蕾舞始于法国国王路易十四创立 的皇家舞蹈学院。故选A。 文章最后一段在讲述俄国舞蹈对芭蕾舞的影响时提到“One of the most influential fig- ures of the early 20th century was Sergei Diaghilev.”故选D。 文章在第一段就讲到“The fact that it survives to this day shows that it has adjusted as times have changed.”可知,芭蕾舞能延续到今天表明它可以随着时间的变迁而做出调整。暗 示芭蕾舞是一项活的艺术,可以改变风格以适应不同时代的需求。故选A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/k9HfKKKQ
相关试题推荐
C题干图形都是开放图形,选项中只有C是开放图形。故选C。
A根据题干图形中,只有两个连着的黑色小方块,可排除BCD。
A这是一道\"5+1\"题型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的左边5个图形,不难发现,左边5个图形,每个图却由2条曲线组成,并在排列上呈现出一
B这是一道\"5+1\"题型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的左边5个图形,不难发现,左边5个图形,合在一起共包含4种形状(大小不一定相等)的
B这是一道\"5+1\"题型的图形推理题,规律类别为数量关系。仔细地比较题干中给出的左边5个图形,不难发现,左边5个图形除第1个小图外都是等边图形,根据相等的边的数
C这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,都是垂直轴对称图形。再考察右
B这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为数量关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,各图中封闭区域的数量都为3。
D这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为数量关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,各图的结点数分别为4、5、6
B这是一道“3-3-4\"类型的图形推理题,规律类别为组合关系。仔细地比较题干中给出的两套图形,不难发现,左边的一套图中包含三个图形,其中两个小图的外框为折线图,
A题干第一个图形的右上角与A的右上角相似,题干第四个图形的右下角与A的右下角相似,由此确定答案为A。组合方式如下图所示:
随机试题
61.投资者准备投资债券,该债券在上海证券交易所交易,面值100元,票 面利率
关于实施安全专项施工方案的说法,正确的有()。
产生能量的物质是
资金结构是指借款人全部资金来源中,( )所占的比重及相互关系。
阀体工作不得坐在阀体工作层的边缘,以防高空坠落。
1.自2012年12月4日,中共中央政治局审议通过关于改进工作作风、密切联系群众
以下药物治疗肝性脑病的机制: 取代脑组织中的假性神经递质
水肿湿热壅盛证的水肿特点是A.遍体浮肿,皮肤绷急光亮B.面浮身肿,腰以下甚,按之凹陷不起C.全身水肿,下肢明显,按之没指D.身发疮痍,眼睑浮肿E.初起眼睑浮肿,
以下前列腺增生治疗的说法错误的A.特拉唑嗪对过敏者禁用B.低血压,过敏、肾功能不全者可用盐酸坦洛新C.5α还原酶抑制药雉持用药时间宜较长D.性功能衰退者慎
某房主为某房产投资,保险金额为40万元,其实际利益为40万元,并有免赔额的规定。保险期间,该房主将一半房地产转让,转让后不久因发生意外事故,损失达10%...