首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Fight against the Side Effects of Cancer TreatmentOnce the hard deci...
共用题干 第三篇Fight against the Side Effects of Cancer TreatmentOnce the hard deci...
admin
2020-12-24
30
问题
共用题干
第三篇
Fight against the Side Effects of Cancer Treatment
Once the hard decisions have been made about how to treat a patient's cancer,doctors face an even more difficult question:how do you help patients deal with the side effects of treatment?
The issue is a challenge for physicians because,unlike with cancer therapies,there are few scientific studies on the most effective ways to handle the side effects一including common symptoms such as poor sleep or fatigue. But addressing these seemingly common complications(并发症)is crucial for helping patients maintain their regular lifestyle,which in turn may even encourage the success of their cancer treatment.
That's why Dr. Karen Mustian of the University of Rochester Medical Center decided to put a favorite practice of cancer survivors一yoga一to the test.In a paper she will present at the American Society of Clinical Oncology (肿瘤学)(ASCO) annual meeting in June, Mustian designed a standardized program based on hatha yoga一a slow-moving form of the discipline一and tested its effect on improving the quality of life for cancer survivors.
Called YOCAS,the four-week program involved sessions of hatha yoga twice a week for 75 minutes each,in combination with breathing exercises and meditation(冥想).Among the 410 participants,who were divided into yoga and traditional follow一up care groups,those practicing yoga recorded nearly double the improvement in sleep quality and reduction of fatigue compared to those not practicing yoga. They also reported better quality of life overall,Mustian says.
For cancer physicians,the findings will be a welcome addition to their discussions with patients.
"Many patients ask about complementary (互补的)therapies, whether they are exercise or meditation or yoga,"
says Dr. Douglas Blayney,medical director of the comprehensive cancer center at University of Michigan and president of ASCO."I often don't know what to tell them because there isn't lot of science on these complementary therapies. Here is a scientific study showing benefit,so at least we can have some assurance in telling women that there is a yoga program,here are its characteristics and it has been shown to have beneficial effects on sleep and quality of life."
选项
What bothers the cancer physicians after determining the treatment plan?
A:How to prevent the side effects from appearing.
B:How to handle the side effects effectively.
C:How to persuade the patient to accept the therapy.
D:How to prove effectiveness of the treatment.
答案
B
解析
本题是细节考查题。题干是:在治疗癌症的医生制定治疗计划之后什么问题困扰着他们?选B的依据是第一段:" Once the hard decisions have been made about how to treat a patient's cancer,doctors face an even more difficult question:how do you help patients deal with the side effects of treatment?”医生一旦艰难地为癌症患者确定了治疗方案,就会面对一个更加棘手的问题:如何帮助患者应对因治疗而产生的副作用?选项B的意思是如何有效应对副作用问题,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:帮助癌症病人应对治疗中的副作用的意义在哪儿?选D的依据是第二段最后一句:" But addressing these seemingly common complications (并发症)is crucial for helping patients maintain their regular lifestyle , which in turn may even en-courage the success of their cancer treatment.”而解决这些看似平常的并发症非常重要,它能帮助患者维持正常的生活,继而甚至能够增大癌症治愈的成功率。选项D的意思是因为这样能增加他们完全恢复的概率,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:Mustian设计了一个标准化程序的目的是什么?选A的依据是第三段最后一句:"Mustian designed a standardized program based on hatha yoga一a slow-moving form of the discipline一and tested its effect on improving the quality of life for cancer survivors.”马斯蒂安依据哈萨瑜伽——一种缓慢运动的训练形式——设计了一套标准程序并测试其在改善癌症幸存者生活质量上的效果。选项A的意思是观察瑜伽是否能降低癌症治疗的副作用,与原文相符。
本题是细节推理题。题干是:Mustian所做的实验表明了什么?选B的依据是第四段最后两句:"those practicing yoga recorded nearly double the improvement in sleep quality and reduction of fatigue compared to shoes not practicing yoga.They also reported better quality of life overall, Mustian says.”练瑜伽的人睡眠质量的改善程度几乎是不练瑜伽人的两倍,疲乏症也大大减轻。马斯蒂安说,报告显示他们的生活质量也总体得到了改善。选项B 的意思是练习瑜伽的确有助于癌症患者改善其生活质量。
本题是细节推理题。题干是:Douglas Blayney博士对YOCAS这个程序的看法是怎样的?选A的依据是最后一段最后一句:"Here is a scientific study showing benefit, so at least we can have some assurance in telling women that there is a yoga program,here are its characteristics and it has been shown to have beneficial effects on sleep and quality of life.”这儿有一项科学研究显示了瑜伽的益处,所以至少我们可以有些把握告诉女患者,有一个瑜伽计划,它有这些特点,经证明它能有效提高睡眠和生活质量。选项C的意思是有益的,与原文相符。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/mKlQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 JamieStephensonhasseenfirst-handwhatmoderngeneticsciencecando...
共用题干 JamieStephensonhasseenfirst-handwhatmoderngeneticsciencecando...
共用题干 第二篇ThePrivilegedChildrenLifereallyshouldbeonelongjourneyofjoy...
共用题干 第二篇ThePrivilegedChildrenLifereallyshouldbeonelongjourneyofjoy...
共用题干 第二篇ThePrivilegedChildrenLifereallyshouldbeonelongjourneyofjoy...
共用题干 第二篇ThePrivilegedChildrenLifereallyshouldbeonelongjourneyofjoy...
共用题干 第二篇ThePrivilegedChildrenLifereallyshouldbeonelongjourneyofjoy...
共用题干 第二篇ExerciseandBrainJustasexercisestrengthenstheheartandlungs,b...
共用题干 第二篇ExerciseandBrainJustasexercisestrengthenstheheartandlungs,b...
共用题干 第三篇On8thNovember1974LordLucan,aBritisharistocrat,vanished.Theda...
随机试题
患者男性,65岁,慢性咳喘20余年,因胸痛就诊。心电图如图3-1-9所示,应考虑
在两对相对性状的遗传实验中,不可能具有1:1:1:1比例关系的是( )。
下列关于我国安全生产法律体系的基本框架和效力的说法,正确的是()。
女,25岁。妊娠37周,G1R0,因羊膜破裂入院待产。既往身体健康,无传染病及遗
肠道重吸收的胆色素是 A硫酸胆红素B胆红素白蛋白C胆红素配体蛋白D胆红素
组胺的前体是( ) A.鸟氨酸 B.谷氨酸 C.组氨酸 D.色氨酸
综合理财规划服务涵盖了客户理财目标的所有方面,其内容包括()。A.现金收支管理(包括债务管理)B.保险规划C.投资规划(不包括教育、退休养老问题)
人工挖孔桩必须在保证施工()前提下选用。A、经济B、方便C、安全D、进度
某新建工程需要安装防爆炸设施,关于主体工程与该设施的建造顺序,下列说法正确的是()A.主体工程完成后建造防爆炸设施B.防爆炸设施安装完成后主体工程施工C.二
(四) 王先生为某集团的分公司经理,2019年1月个人所得税的项目如下: (1)工资收入5000元; (2)赴外地讲学取得劳务报酬所得5000元; ...