首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
admin
2020-12-24
51
问题
共用题干
第二篇
Natural Medicines
Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have
survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out
completely.
They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white
coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospi-
tals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods.By medicines that
might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,
however.
Through the centuries, tribal(部族的)medicine men experimented with plants. They found many use-
ful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure
for some of today's most serious diseases.
Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines
are used not just because people have no other form of treatment.They are used because people trust them.
In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store.Yet many wide-
ly-used medicines are from ancient sources,especially plants.Some experts say more than 25% of modern
medicines come,in one way or another,from nature.
Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals
that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an ur-
gent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.
选项
It can be seen from the passage that the earth's supply of natural medicines________.
A:may never be exhausted
B:may be dropping rapidly
C:is surprisingly big
D:is as rich as ever
答案
B
解析
由文章第一段第二句话可知,古代的医疗手段已经足以让人类免于完全灭亡,即生存 下去。故选B。
由文章第三段可知,现在世界上的很多地方仍然没有高学历的医生,也没有治疗费昂贵的医院,但这些地方的人们仍有办法治疗疾病。他们仍然使用古老的医疗办法来治病。故 选A。
由文章第四段最后一句话可知,科学家们相信这些古老的医疗手段可能会给现今最严 重的疾病提供治愈方法。故选B。
由文章第五段第一句话可知,专家们说世界上80%的人们在用植物草药做医疗保健。 故选D。或者根据文章主题(文章标题Natural Medicine)直接选择答案。
由文章最后一段最后一句话,可知地球上的天然药物的供给量可能会急速下降。故 选B。第三篇 本篇文章主要讲述了人类为了改善生活使用技术工具改变了地球的自然面貌,在给自己带 来便利的同时却污染了环境,影响了生态平衡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/n2EQKKKQ
相关试题推荐
Eventually,shegotajobandmovedtoLondon.()A.CertainlyB.LuckilyC.Naturall
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
广州城市的象征是( )。 A、\"古之楚庭\"石牌坊 B、五仙观 C、陈家祠
为获得性血红蛋白白血病的是 A、镰状细胞贫血 B、高铁血红蛋白血病 C
危险度评价过程不包括 A.危害性认定 B.剂量-反应关系评价 C.接触评定
采购经理人指数以百分比表示,常以30%作为经济强弱的分界点。()
因税收法规的变化,导致企业在某一会计期间适用的所得税税率发生变化的,企业需对以后
()有权对基金管理人的投资行为进行监督。
某聚氯乙烯项目,以电石为原料,乙快与氯化氢在家触媒作用下生成氯乙烯单体,聚合声场
2009年,某省全年粮食作物播种面积253.85万公顷,比上年增长1.5%
根据皇家园林建园的用途和特点,可将颐和园景区分为政治活动区、帝后生活区、风景游览区三部分。
手阳明大肠经在何处交于何经A.在鼻翼旁交于足阳明胃经B.在拇指端交于手太阴肺经C.在小指端交于手太阳小肠经D.在无名指端交于手少阳三焦经E.在足大趾端交