首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
共用题干 第二篇Natural MedicinesSince earliest days,humans have used some kinds of ...
admin
2020-12-24
53
问题
共用题干
第二篇
Natural Medicines
Since earliest days,humans have used some kinds of medicines.We know this because humans have
survived.Ancient treatments for injury and disease were successful enough to keep humans from dying out
completely.
They were successful long before the time of modern medicine.Before the time of doctors with white
coats and shiny(发亮的)instruments. Before the time of big hospitals with strange and wonderful equipment.
Many parts of the world still do not have university-educated doctors. Nor do they have expensive hospi-
tals.Yet injuries are treated.And diseases are often cured.How?By ancient methods.By medicines that
might seem mysterious , even magical(有魔力的).Traditional medicines are neither mysterious nor magical,
however.
Through the centuries, tribal(部族的)medicine men experimented with plants. They found many use-
ful chemicals in the plants.And scientists believe many of these traditional medicines may provide the cure
for some of today's most serious diseases.
Experts say almost 80% of the people in the world use plants for health care.These natural medicines
are used not just because people have no other form of treatment.They are used because people trust them.
In developed areas,few people think about the source of the medicines they buy in a store.Yet many wide-
ly-used medicines are from ancient sources,especially plants.Some experts say more than 25% of modern
medicines come,in one way or another,from nature.
Scientists have long known that nature is really a chemical factory.All living things contain chemicals
that help them survive.So scientists' interest in traditional medicine is not new.But it has become an ur-
gent concern.This is because the earth's supply of natural medicines may be dropping rapidly.
选项
It can be seen from the passage that the earth's supply of natural medicines________.
A:may never be exhausted
B:may be dropping rapidly
C:is surprisingly big
D:is as rich as ever
答案
B
解析
由文章第一段第二句话可知,古代的医疗手段已经足以让人类免于完全灭亡,即生存 下去。故选B。
由文章第三段可知,现在世界上的很多地方仍然没有高学历的医生,也没有治疗费昂贵的医院,但这些地方的人们仍有办法治疗疾病。他们仍然使用古老的医疗办法来治病。故 选A。
由文章第四段最后一句话可知,科学家们相信这些古老的医疗手段可能会给现今最严 重的疾病提供治愈方法。故选B。
由文章第五段第一句话可知,专家们说世界上80%的人们在用植物草药做医疗保健。 故选D。或者根据文章主题(文章标题Natural Medicine)直接选择答案。
由文章最后一段最后一句话,可知地球上的天然药物的供给量可能会急速下降。故 选B。第三篇 本篇文章主要讲述了人类为了改善生活使用技术工具改变了地球的自然面貌,在给自己带 来便利的同时却污染了环境,影响了生态平衡。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/n2EQKKKQ
相关试题推荐
Eventually,shegotajobandmovedtoLondon.()A.CertainlyB.LuckilyC.Naturall
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
随机试题
脾胃虚寒,呕吐泄泻,胸满腹痛,消化不良宜选用 A、理中丸 B、二陈丸
衡量一项评定方法的优劣时,下列哪项不是考虑因素 A.信度 B.效度 C.灵
设直线方程为x=y-1=z,平面方程为x-2y+z=0,则直线与平面:
人类创造的宏观尺度最大的一种城市化空间是()。
在设计施工总承包合同模式下,关于缺陷责任期的说法正确的是()
某上市公司A股在深圳证券交易所挂牌交易,某交易日该股最后1分钟的成交情况为11.
牙周溢脓首选的漱口水()A.朵贝氏液B.1%~2%NaHCO溶液C.3%双氧水稀释2倍D.金霉素漱口水E.0.1%依沙吖啶液
女性,55岁。右耳垂下无痛性肿块逐渐缓慢长大6年。触诊肿块界线清楚,活动,约4cm×5cm大小,表面呈结节状,中等硬度,与皮肤无黏连。最有意义的辅助检查是(
误差的处理方式中,对合同未作约定的,面积误差比绝对值超过3%时,买受人有权()。A:退房B:换房C:买房D:卖房
共用题干 某移动通信公司在竞争中为了避免与其他公司的正面价格竞争,推出了以下几款资费套餐:备注:(1)忙时为每日7:00—23:00,闲时为每日23:0...