首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第三篇Swiss BanksSince the early 1930s,Swiss banks had prided themselves o...
共用题干 第三篇Swiss BanksSince the early 1930s,Swiss banks had prided themselves o...
admin
2020-12-24
61
问题
共用题干
第三篇
Swiss Banks
Since the early 1930s,Swiss banks had prided themselves on their system of banking secrecy and numbered accounts.Over the years,they had successfully withstood every challenge to this system by their own government who, in turn,had been frequently urged by foreign governments to reveal information about the financial affairs of certain account holders.The result of this policy of secrecy was that a kind of mystique had grown up around Swiss banking. There was a widely-held belief that Switzerland was irresistible to wealthy foreigners,mainly because of its numbered accounts and bankers' reluctance to ask awkward questions of depositors.Contributing to the mystique was the
view,carefully propagated by the banks themselves,that if this secret was ever given up,foreigners would fall over themselves in the rush to withdraw money,and the Swiss banking system would virtually collapse overnight.
To many,therefore,it came like a bolt out of the blue,when,in 1977,the Swiss banks announced they had signed a pact with the Swiss National Bank(the Central Bank).The aim of the agreement was to prevent the improper use of the country's bank secrecy laws, and its effect to curb (遏制)severely the system of secrecy.
The rules which the banks had agreed to observe made the opening of numbered accounts subject to much closer scrutiny than before.The banks would be required,if necessary,to identify the origin of foreign fund going into numbered and other accounts.The idea was to stop such accounts being used for dubious(可疑的)purposes.Also,they agreed not to accept funds resulting from tax evasion or from crime.
The pact represented essentially a tightening up of banking rules.Although the banks agreed to end relations with clients whose identities were unclear or who were performing improper acts,they were still not obliged to inform on a client to anyone,including the Swiss government.To some extent,therefore,the principle of secrecy had been maintained.
选项
Swiss banks are tightening its banking rules by________.
A:examining the origin of foreign funds before going into accounts
B:preventing doubtful accounts from going into the bank
C:refusal of funds from crimes or tax evasions
D:all of the above
答案
D
解析
文章开头就提到“prided themselves on their system of banking secrecy and numbered accounts”,瑞士银行对他们的保密系统和编号账户体系引以为自豪,而且,多年来他们已经成功地抵制了对这一体制的挑战,内容与选项B吻合。
第一段的第四句提到,瑞士银行不会向其存款人提难堪的问题,由此推断,银行不会批评或者否定自己,相反,他们会为自己辫护,所以选D。 deny:否认,criticize:批评;银行既然维护了顾客的利益,没有理由受到批评,review:复习,意思不对。
文章一开始就提及了银行保密系统的问题,并列举了此问题带来的批评和所采取的措施。文章最后一句指出,在某种程度上,保密原则得以维持,由此可以判断,银行政策的改变只是表面的、肤浅的。
第三段说到银行的一揽子规定,下面的几句详细地描述了其采取的措施,选项A、B、C的信息不完整,正确答案为D,即前面几个选项提到的内容。
文章第二段中间提到一揽子计划的目的在于“to prevent the improper use of the country's bank secrecy laws”,即对银行保密系统的不恰当的利用,而A(吸引很多的富人)、C(增加瑞士银行的账户数量)、D(为瑞士银行增添神秘色彩)意思都不恰当,所以选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/nLMQKKKQ
相关试题推荐
Onlyasmallminorityofthementallyillareliabletoharmthemselvesorot...
Itislikelyforthemtofindtherulesbythemselves.()A.hardlyB.rareC.friend
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
关于工程监理企业资质的归口管理机构是( )。 A、监理协会 B、国家住房和
幼犬的正常体温范围是 A.36.5~38.0℃ B.36.5~38.5℃
岩石的饱和吸水率可用沸煮法或真空抽气法测定。()
给应试者看一张主题不明确的图片,要求其发挥想象力,讲一个故事,这种测试方法叫做(
宁波新达电报有限公司(3302940141)于2009年4月24日进口一批用于生
具有通用技术、性能标准或者招标人对其技术、性能没有特殊要求的工程建设项目的招标,
查体发现,该患者有踝部水肿,引起不良反应的药物可能是( )。A.硝苯地平控释片B.氨溴索注射液C.异丙托溴铵溶液D.布地奈德混悬液E.莫西沙星氯化钠注射
根据《建筑法》,领取施工许可证后因故不能按期开工的,应当向发证机关申请延期,关于申请延期的说法,正确的是()。 A.延期每次不超过3个月 B...
一般资料:求助者,女性,48岁,公司职员。 案例介绍:求助者的儿子在市重点中学读书,学习成绩一直非常优秀。高考前,儿子自己放弃了某名牌大学提前录取的机会...
国际技术贸易的主要交易标的包括()。A.专利B.商标C.工业产权D.许可贸易E.专有技术