首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第二篇The Development of BalletBallet is a dance form that has a long hist...
共用题干 第二篇The Development of BalletBallet is a dance form that has a long hist...
admin
2020-12-24
79
问题
共用题干
第二篇
The Development of Ballet
Ballet is a dance form that has a long history.The fact that it survives to this day shows that it has adjus-
ted as times have changed.
Ballet began in the royal courts during the Renaissance?At that time it became common for kings and
queens,as well as other nobility,to participate in pageants that included music,poetry,and dance.As
these entertainments moved from the Italian courts to the French ones,court ladies began participating in
them.Though their long dresses prevented much movement,they were able to perform elaborate walking pat-
terns.It was not until the 1600s that women dancers shortened their skirts,changed to flat shoes,and began
doing some of the leaps and turns performed by men.
It was also in the 1600s that professional ballet began.King Louis XIV of France,himself a devoted
dancer,founded the Royal Academy of Dance.The five basic feet positions from which all ballet steps begin
were finalized.In the late 1700s another important change occurred.Ballet began to tell a story on its own.It
was no longer simply dance to be performed between acts of plays.Elaborate wigs and costumes were elimina-
ted.By the early 1800s dancers learned to rise on their toes to make it appear that they were floating.
Classical ballet as we know it today was influenced primarily by Russian dancing. The Russians re-
mained interested in ballet when it declined in other European countries in the mid-1800s.One of the most
influential figures of the early 20th century was Sergei Diaghilev.His dance company,the Ballets Russes,
brought a new energy and excitement to ballet.One of his chief assistants,George Balanchine,went on to
found the New York City Ballet in 1948 and to influence new generations of dancers.
选项
We can conclude from this passage that ballet___________.
A:will continue to change
B:is a dying art
C:is currently performed only in Russia
D:is often performed by dancers wi th little training
答案
A
解析
由文章的题目“TheDevelopmentofBallet”可知,本文主要讲的是芭蕾舞的发展史。故选C。
本题四个选项的意思分别是A.舞蹈B.指挥C.皇家宫廷D.大型演出。由文章第二段
由文章倒数第二段第一句话和第二句话可知,职业芭蕾舞始于法国国王路易十四创立 的皇家舞蹈学院。故选A。
文章最后一段在讲述俄国舞蹈对芭蕾舞的影响时提到“One of the most influential fig- ures of the early 20th century was Sergei Diaghilev.”故选D。
文章在第一段就讲到“The fact that it survives to this day shows that it has adjusted as times have changed.”可知,芭蕾舞能延续到今天表明它可以随着时间的变迁而做出调整。暗 示芭蕾舞是一项活的艺术,可以改变风格以适应不同时代的需求。故选A。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/oEpQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 2008年,借着中国举办奥运会的契机,很多对情侣选择在这一年走进婚姻的殿堂,孙先生和赵女士就是其中的一对。新婚不久,孙先生在朋友的建议下,决定...
共用题干 2008年,借着中国举办奥运会的契机,很多对情侣选择在这一年走进婚姻的殿堂,孙先生和赵女士就是其中的一对。新婚不久,孙先生在朋友的建议下,决定...
共用题干 经济危机来临,很多4S店搞起了打折促销活动。王先生趁着打折时机,购买了自己心仪已久的一辆轿车,价值25万元。“爱车如妻”这句话在王先生身上体现...
共用题干 经济危机来临,很多4S店搞起了打折促销活动。王先生趁着打折时机,购买了自己心仪已久的一辆轿车,价值25万元。“爱车如妻”这句话在王先生身上体现...
共用题干 经济危机来临,很多4S店搞起了打折促销活动。王先生趁着打折时机,购买了自己心仪已久的一辆轿车,价值25万元。“爱车如妻”这句话在王先生身上体现...
共用题干 马先生2008年1月采用组合贷款法购买了住房一套,购买当月开始还款。其中40万元的公积金贷款采用等额本金贷款方式,贷款利率为5.22%,其余3...
共用题干 马先生2008年1月采用组合贷款法购买了住房一套,购买当月开始还款。其中40万元的公积金贷款采用等额本金贷款方式,贷款利率为5.22%,其余3...
共用题干 马先生2008年1月采用组合贷款法购买了住房一套,购买当月开始还款。其中40万元的公积金贷款采用等额本金贷款方式,贷款利率为5.22%,其余3...
共用题干 马先生2008年1月采用组合贷款法购买了住房一套,购买当月开始还款。其中40万元的公积金贷款采用等额本金贷款方式,贷款利率为5.22%,其余3...
共用题干 苏某(男)的父亲于1975年逝世,留有遗产为房屋(A)一处,由苏某继承,但是直到1977年才取得房产证。1976年苏某与秦某(女)结婚,两人结...
随机试题
对于门脉高压症叙述错误的是 A.脾功能亢进时都有血细胞减少,以白细胞和血小板改
Ⅱa型高脂蛋白血症患者,通过实验室血脂检查,其血脂变化应为 A.三酰甘油↑↑、
患者男性,43岁。有高血压病史。因阵发性心悸2天来诊,体检:血压120/70m
按照埃利斯ABC理论,本案例中求助者的C包括( )
患者,女性,21岁。4小时前跨越栏杆时不慎跌倒后外阴疼痛就诊,检查外阴皮肤完整,
在核酸中,核苷酸之间的连接方式是()A.2′,3′一磷酸二酯键B.3′,5′-磷酸二酯键C.2′,5′-磷酸二酯键D.糖苷键E.氢键
根据练习时间分配的不同有{pz_填空}与分散练习。
道德行为的依据是()。A.道德动机B.道德情感C.道德意志D.道德品质
神经轴突膜上与动作电位的产生直接有关的蛋白质属于A.G蛋白耦联受体B.化学门控通道C.电压门控通道D.机械门控通道
按照住房交易形态划分,个人住房贷款可分为()。A.新建房个人住房贷款B.二手房住房贷款C.个人住房组合贷款D.自营性个人住房贷款E.公积金个人住房贷款