首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 第一篇If your doctor could give you a drug that would let you live a healt...
共用题干 第一篇If your doctor could give you a drug that would let you live a healt...
admin
2020-12-24
35
问题
共用题干
第一篇
If your doctor could give you a drug that would let you live a healthy life for twice as long, would you take it?
The good news is that we may be drawing near to that date.Scientists have already extended the lives of flies,worms and mice in laboratories. Many now think that using genetic treatments we will soon be able to extend human life to at least 140 years.This seems a great idea. Think of how much more time we could spend chasing our dreams,spending time with our loved ones,watching our families grow and have families of their own.
"Longer life would give us a chance to recover from our mistakes and promote long term thinking,"says Dr Gregory Stock of the University of California School of Public Health."It would also raise productivity by adding to the year we can work."
Longer lives don't just affect the people who live them. They also affect society as a whole. "We have war,poverty,all sorts of issues around,and I don't think any of them would be at all helped by having people live longer,"says US bioethicist Daniel Callahan,"The question is what we will get as a society?I suspect it won't be a better society."
It would certainly be a very different society. People are already finding it more difficult to stay married. Divorce rates are rising. What would happen to marriage in a society where people lived for 140 years? And what would happen to family life if 9 or 10 generations of the same family were all alive at the same time?
Research into ageing may enable women to remain fertile for longer. And that raises the prospect of having 100-year-old parents,or brothers and sisters born 50 years apart. We think of an elder sibling as someone who can protect us and offer help and advice. That would be hard to do if that sibling came from a completely different generation.
Working life would also be affected,especially if the retirement age was lifted.More people would stay in work for longer. That would give us the benefits of age一skill,wisdom and good judgment.
On the other hand,more people working for longer would create greater competition for jobs. It would make it more difficult for younger people to find a job. Top posts would be dominated by the same few individuals,making career progress more difficult. And how easily would a 25-year-old employee be able to communicate with a 125-year-old boss?
Young people would be a smaller part of a society in which people lived to 140.It may be that such a society would place less importance on guiding and educating young people,and more on making life comfortable for the old.
And society would feel very different if more of its members were older. There would be more wisdom,but less energy.Young people like to move about. Old people like to sit still.Young people tend to act without thinking.Old people tend to think without acting.Young people are curious and like to experience different things.Old people are less enthusiastic about change.In fact,they are less enthusiastic about everything.
The effect of anti-ageing technology is deeper than we might think.But as the science advances,we need to think about these changes now."If this could ever happen,then we'd better ask what kind of society we want to get,"says Daniel Callahan."We had better not go anywhere near it until we have figure those problems out."
选项
All of the following are possible effects living longer might have on working life EXCEPT_________.
A:communication between employers and employees would be more difficult
B:more money would be used by employees in payment of their employees
C:the job market would be more competitive
D:it would be more difficult for young people to be promoted to top positions
答案
B
解析
文章详细描述了长寿使我们能够做到的事,选项A、C、D都提到了,仅有选项B,即“长寿可以让人更多地接受教育”没有提到,因此选B。
文章第五段提到“现在人们已经觉得维持婚姻很困难”,这暗示了人们目前的婚姻关系已经十分脆弱、不稳定。因此选项A是正确的。
文章第八段讲到了寿命延长、退休推迟可能带来的种种问题,但并没有提到雇主需要更多的钱来支付员工的工资。因此选择B项。
文章第九段和第十段详细描述了人们长寿的话会出现的社会问题。选项中仅有C项的表述是正确的。
最后一段中提到Callahan认为在搞清楚长寿社会会给我们带来哪些问题之前,最好不要急着搞杭衰老的技术,由此可见他对此是持保留的观点。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/oH9QKKKQ
相关试题推荐
共用题干 KickingtheHabitWhatisabadhabit?Themostcommondefinitionisthat...
共用题干 KickingtheHabitWhatisabadhabit?Themostcommondefinitionisthat...
共用题干 KickingtheHabitWhatisabadhabit?Themostcommondefinitionisthat...
共用题干 KickingtheHabitWhatisabadhabit?Themostcommondefinitionisthat...
共用题干 PublicRelationsPublicrelationsisabroadsetofplannedcommunicatio...
共用题干 PublicRelationsPublicrelationsisabroadsetofplannedcommunicatio...
共用题干 PublicRelationsPublicrelationsisabroadsetofplannedcommunicatio...
共用题干 PublicRelationsPublicrelationsisabroadsetofplannedcommunicatio...
共用题干 PublicRelationsPublicrelationsisabroadsetofplannedcommunicatio...
共用题干 PublicRelationsPublicrelationsisabroadsetofplannedcommunicatio...
随机试题
交感神经阻滞平面与感觉神经阻滞平面不一致,一般交感神经阻滞平面比感觉消失平面要高
太阳活动是太阳大气层里一切活动现象的总称。下列关于太阳活动的描述错误的是()。
乡风文明 【背景链接】 今年的中央一号文件提出,要培育文明乡风、
工程管理的信息资源中,与设计、施工和物资有关的信息属于()工程信息。 A.管
住房公积金定向用于职工住房,通过安全运作实现合理增值。公积金的增值收益用于提取贷
2010年1-5月,某省批发、零售贸易业和住宿餐饮业实现销售额(营业额)6799
通电导线周围存在磁场是下列哪一位科学家发现的( )A.奥斯特B.法拉第C.安培D.焦耳
小儿受结核菌感染多长时间后做OT试验即呈现阳性反应A.2~4周B.4~8周C.8~10周D.10~12周E.12~14周
下列费用中,属于规费的是()。A.环境保护费B.文明施工费C.工程排污费D.安全施工费
在对滑坡地段进行开挖时应,采用削坡减载方案整治滑坡时()A.减载应自上而下进行B.严禁超挖或乱挖C.严禁爆破减载D.减载应自下而上进行E.可以超挖