首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
财务会计
共用题干 KnittingMy mother knew how to knit
共用题干 KnittingMy mother knew how to knit
tikufree
2019-12-17
63
问题
共用题干Knitting
My mother knew how to knit(编织),but she never taught me. She assumed, as did many women of her generation,that knitting was no longer a skill worth passing down from mother to daughter. A combination of feminism(女权主义)and consumerism(消费主义)made many women feel that such homely accomplishments were now out of date.My Grandmother still knit-ted,though,and every Christmas she made a pair of socks for my brother and me,of red wool. They were the ones we wore under our ice skates(冰鞋),when it was really important to have warm feet.
Knitting is a nervous habit that happens to be productive.It helped me quit smoking by giving my hands something else to do .It is wonderful for depression because no matter what else happens,you are creating something beautiful.Time spent in front of the television or just sitting is no longer time wasted.
I love breathing life into the patterns.It's true magic,finding a neglected,dog-eared old book with the perfect snowflake design,buying the same Germantown wool my grandmother used, in the exact blue to match my daughter's eyes,taking it on the train with me every day for two months,working enthusiastically to get it done by Christmas,staying up late after the stockings are filled to sew in the sleeves and weave in the ends.
Knitting has taught me patience.I know that if I just keep going,even if it takes months, there will be a reward.When I make a mistake,I know that anger will not fix it,that I just have to go back and take out the stitches(针脚)between and start over again.
People often ask if I would do it for money,and the answer is always a definite no.In the first place,you could not pay me enough for the hours I put into a sweater. But more important, this is an activity I keep separate from such considerations.I knit it to cover my children and oth-er people I love in warmth and color. I knit to give them something earthly that money could never buy.
Knitting gives my life an alternative rhythm to the daily deadline.By day I can write about Northern Ireland or the New York City Police Department and get paid for it,but on the train home,surrounded by people with laptops,I stage my little rebellion.I take out my old knitting bag and join the centuries of women who have knitted for love.
选项
Why did many women feel that knitting was out of date?A: Because their mothers didn't teach them.B: Because they were influenced by feminism and consumerism.C: Because they were feminists.D: Because they were consumerists.
答案
B
解析
第一段第三句明确提供了此问题的答案,只是变换了表达方法即把“made many Women feel”改为“were influenced by”而已。C项和D项都不全面,A项文章没提到,而且答非所问。 第一段最后一句间接提示了本问题的答案。他们把祖母为他们织的毛袜子穿在冰鞋里,难道不是去滑冰吗? 即使不知道“quit”这个词的词义,也可以从该句子猜到:如果两只手都有别的事干,还能去抽烟吗? 另外,运用排除法也可以找到答案:speed up意为“加速”,slow down意为“减慢”,build up意为“树立,建立”,这些在这里与smoking连用显然不通,只有quit 才合适。to quit = to stop , cease , discontinue or to give up。 选项D在短文第五段尤其第一句作者已明确说“编织不是为了挣钱”;选项A在短文第二段第二句得到证实("It helped me quit smoking");选项B在短文第二段第三句已得到证实("it is wonderful for depression");选项C在短文第四段尤其第一句也得到证实("knitting has taught me patience")。因此只有选项D与原文不符,是最佳答案。 短文第二段第四句说“在电视机前度过的时间或闲坐不再是浪费时间”,证明选项 B是正确的;短文最后一段说“编织改变了我一天的安排,它使我的生活换了个样”,可见编织丰富了她的生活,证明选项C是正确的;短文第五段最后两句作者说“我编织是为了让我的孩子和我所爱的人穿起来暖和而且绚丽多彩,我编织所给予他们的是世间用金钱所绝对买不到的东西”,可见选项D也是正确的;只有选项A说“为了省钱”是短文中没有提到的,面且从文章来判断,也绝不是作者编织的目的,故应是最佳答案。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/qjOfKKKQ
相关试题推荐
A题干由三种字母组成,其组合形式是AABBACCA,只有A项符合。
B题干图形均代表一项运动,B符合。
C大小形状相同的图形看作一类图形,题干图形都由两类图形组成,选项中只有C符合。
B题干图形包含的交点数依次为5、4、3、2、1、(0),只有B符合。
A题干图形中都含有4个封闭区域,选项中只有A项符合。
C题干符号规律为ABCDABCEF,只有C项符合此规律。故答案选C。
D题干符号规律为AMBCDCD,只有D项符合此规律。故答案选D。
(―)每道题在上边的题干中给出一套图形,其中有五个图,这五个图呈现一定的规律性。
(―)每道题在上边的题干中给出一套图形,其中有五个图,这五个图呈现一定的规律性。
每道题在左边的题干中给出一套图形,其中有五个图,这五个图呈现一定的规律性。在右
随机试题
目前评价肢体淋巴水肿治疗前后变化(疗效)的最佳方法是()。 A.干板X线照相术
目前在我国的银行间,最常见的即期外汇交易方式是()。 A.\"外汇宝\" B.
长期投资属于一种战略投资,最适当的融资方式是()。
关于城镇化水平的测度叙述正确的是( )。
1993-133.大出血时面色苍白,大汗淋漓,四肢厥冷,晕厥,脉微欲绝,为
紫砂壶的美学价值,不尽在造型和本身所具有的装饰性上,更在于它的精神内涵,在于一种透彻表里的文化气息,实难以钱作比。紫砂壶似乎从其诞生之日起,就集造型、文字...
一来说,满足( )条件的购买者可能具有较强的讨价还价能力。A.购买者的总数较少,而每个购买者的购买量较大,占了卖方销售量的很大比例B.卖方行业由大量相对来说
下列不是脓毒症的表现:A、寒战高热或低温B、头痛呕吐、出冷汗C、脉搏细速、呼吸急促D、细菌培养均可发现病原菌
下列情形中,不属于国家出资企业应当进行资产评估的情形是( )。A、以非货币资产对外投资B、合并、分立、破产、解散C、经批准,对企业部分资产实施无偿划转D、
下列有关审计业务约定书的的说法,错误的是( )。A.对于连续审计业务,注册会计师必须在每期致送新的审计业务约定书或其他书面协议B.注册会计师的责任应当包括在审