首页
财务会计
医药卫生
金融经济
考公考编
外语考试
学历提升
职称考试
建筑工程
IT考试
其他
登录
职称考试
共用题干 Older Volcanic EruptionsVolcanoes were more destructive in ancient hist...
共用题干 Older Volcanic EruptionsVolcanoes were more destructive in ancient hist...
admin
2020-12-24
25
问题
共用题干
Older Volcanic Eruptions
Volcanoes were more destructive in ancient history,not because they were bigger,but because the carbon dioxide they released wiped out life with greater ease.
Paul Wignall from the University of Leeds was investigating the link between volcanic eruptions and mass extinctions.Not all volcanic eruptions killed off large numbers of animals,but all the mass extinctions over the past 300 million years coincided with huge formations of volcanic rock.To his surprise,the older the massive volcanic eruptions were,the more damage they seemed to do.He calculated the"killing efficiency" for these volcanoes by comparing the proportion of life they killed off with the volume of lava(熔岩)that they produced.He found that size for size,older eruptions were at least 10 times as effective at wiping out life as their more recent rivals.
The Permian(二叠纪)extinction,for example,which happened 250 million years ago,is marked by floods of volcanic rock in Siberia that cover an area roughly the size of western Europe.Those volcanoes are thought to have pumped out about 10 gigatonnes of carbon as carbon dioxide.The global warming that followed wiped out 80 percent of all marine genera(种类)at the time,and it took 5 million years for the planet to recover.Yet 60 million years ago,there was another huge amount of volcanic activity and global warming but no mass extinction.Some animals did disappear but things returned to normal within ten thousand of years."The most recent ones hardly
have an effect at all,"Wignall says.He ignored the extinction which wiped out the dinosaurs 65 million years ago,because many scientists believe it was primarily caused by the impact of an asteroid(小行星).He thinks that older volcanoes had more killing power because more recent life forms were better adapted to dealing with increased levels of CO
2
.
Vincent Courtill.ot,director of the Paris Geophysical Institute in France,says that Wignall's idea is provocative.But he says it is incredibly hard to do these sorts of calculations.He points out that the killing power of volcanic eruptions depends on how long they lasted.And it is impossible to tell whether the huge blasts lasted for tliousands or millions of years.He also adds that it is difficult to estimate how much lava prehistoric volcanoes produced,and that lava volume may not necessarily correspond to carbon dioxide emissions。
选项
What can be inferred from Paragraph 3 concerning dinosaurs?
A:They were killed off by an asteroid.
B:They died of drastic climate change.
C:They were wiped off by a volcanic eruption.
D:The cause of their extinction has remained a controversial issue.
答案
D
解析
由文章第一段可知,远古火山喷发更具破坏力,不是因为它们规模更大,而是因为它们释放出的二氧化碳更容易毁灭生命。故选A。
由文章第二段第四句话“He calculated the ‘ killing efficiency ' for those… they are produced.”可知,Wignall通过比较火山释放的熔岩的体积与杀死生命的比例计算这些火山的杀伤力。故选D0
由文章第三段倒数第二句话“He ignored the extinction which wiped out the dinosaurs 65 million years ago …”可知,恐龙是在6500万年前灭绝的。故选D。
由文章第三段倒数第二句话“… because many scientists believe it was primarily caused by the impact of an asteroid.”可知,Wignall没有提6500万年前恐龙的灭绝是否跟火山爆发有关是因为许多科学家认为恐龙的灭绝是由一颗小行星的影响造成的。由此可推断出关于恐龙灭绝的原因在科学家之间是有分歧的。故选D。
文章第一段直接点明了文章的主要论点。" Volcanoes were more destructive in ancient history..."(古代火山喷发更具破坏力)。故选B。
转载请注明原文地址:https://ti.zuoweng.com/ti/rJMQKKKQ
相关试题推荐
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 EconomicReforminChinaMoreUSsinologistshaveexpressedconfidencei...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
共用题干 TheJoyofLivingAloneMoreandmoreAmericansarelivingalone.Someli...
随机试题
通过客户排列销售数据,可以使物流网络规划过程大大加快。 A.对 B.错
(1-3题共用题干) 患者,男,63岁,全口义齿修复,采用S.P.A排牙法,遵
班级授课制的特征可以用以下哪几个字概括?() A.班、课、室 B.师、生、
为使联合基础的基底压应力分布均匀,设计基础时应尽量做到:
阅读下列史料并回答问题: 伏查泰西各国,明于制器尚象之理而得其用,所凭藉以横行
自然人的民事权利能力,是指法律确认的自然人享有民事权利、承担民事义务的资格。自然人的民事权利能力始于A.出生B.14周岁C.16周岁D.18周岁
下列对域名知识的说明,不准确的是()。A.“政务”域名的形式分为“中文,政务”和“中文.政务.cn”两种B.“公益”域名的形式分为“中文.公益”和“中文,公益
关于注射有关规定的说法,错误的是A.混悬型注射剂可用于静脉注射B.中药注射剂应以半成品投料配制成品C.乳状液型注射剂不得用以椎管内注射D.标示量不大于50
材料题 根据下面材料,回答题。 金融监管国际化的进程如下: 1975年2月,在瑞士巴塞尔成立了银行管理和监督实施委员会,简称巴塞尔银行监管委员会。...
下列选项中,属于税务行政处罚原则的有( )。A.以事实为依据原则B.公开、公正原则C.过罚相当原则D.处罚与教育相结合原则